Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Монтажа на gree ucrown18 ...може да збориме за gree било што , меѓутоа климата е страшна. Сум монтирал што не ти не и слободно можам да кажам дека климава вреди секој денар вложен во неа. Дува неверојатно жешко а тивка е што не се ни слуша ( на двапати проверував дали уклучил компресорот )Салон од 40 м2 го загреа ( дури неподносливо топло) за 20 мин. Ако на некој му треба некоја додатна информација околу климава, слободно прашајте.

Attachments

• image.jpeg
    image.jpeg
    1,7 MB · Прегледи: 126
  • image.jpeg
    image.jpeg
    1,9 MB · Прегледи: 122
  • image.jpeg
    image.jpeg
    1 MB · Прегледи: 124
Последно уредено:
Еј коа ќе се сетам ланската година као се напаливте на i origins под диригентска палка на веќе рано починатиот Ио распаливте со оценки од типот 9-10 10-10 :pos: смешни времиња .....

Цена на климата ако може да видиме колку е економично?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

20151227_151336.jpg 20151227_150913.jpg 20151227_150921.jpg 20151227_150906.jpg здраво,и јас да споделам како работи mitsubishi fh35.Температура на далечинското подесена на 23 степени,2 брзина на вентилаторот е од 07 до 23,а од 23 до 7 часот е на аutо вентилаторот подесен и температурата се намалува на далечинското на 19 степени.Од потрошувачката сум многу задоволен што можи да се види и од сликите.Отприлика излегува 400 вати просек на 1 час,а денарите 437 се дури и помалку затоа што на мерачот можиш да подесиш скапа и ефтина тарифано неможиш да направиш неделата дека цел ден е ефтина. Минатата сметка со клима и без излезе разлика само 1300 ден грубо бидејки тогаш немаву мерач за потрошувачка. Кога имаше магла вода при дефрост течеше како од да тураш со шише :), но сега прави само мали дефрости од само минута или две иако нема мраз на надворешната единица.
20151227_151336.jpg 20151227_150913.jpg 20151227_150921.jpg 20151227_150906.jpgше д5ека надворешнат20151227_151336.jpg

Тарантино мајсторе, The Hateful Eight одличен, само ми изгледаше дека Освалдо Мобри, ликот на Тим Рот да бил пишуван за Кристоф Волц, многу ме потсеќаше на него.

диме1978 од каде ја имаш набавено метеоролошката станица и колку ја имаш купено? Да не ти е случајно од http://www.loging.mk пошто имам гледано таму една слична.

Монтажа на gree ucrown18 ...може да збориме за gree било што , меѓутоа климата е страшна. Сум монтирал што не ти не и слободно можам да кажам дека климава вреди секој денар вложен во неа. Дува неверојатно жешко а тивка е што не се ни слуша ( на двапати проверував дали уклучил компресорот )Салон од 40 м2 го загреа ( дури неподносливо топло) за 20 мин. Ако на некој му треба некоја додатна информација околу климава, слободно прашајте.

Kolku e dolga instalacijata na cevkite,gledam bajagi dolgo e.

Kolku pari e klimava?

Moze za cenava i vo pp.

диме1978 од каде ја имаш набавено метеоролошката станица и колку ја имаш купено? Да не ти е случајно од http://www.loging.mk пошто имам гледано таму една слична.
Да од логинг ми е купена те порачана преку нивната интернет страна. Логинг се коректни. А мерачот го порачав од ддсторе,кои сеуште се со македонски менталитет заеби го муштеријата. Порачуваш поскапо нешто,а добиваш од поефтиното и одма по твојата жалба ги пресменуваат сликите и ти велат грешка во сликите. Сега на ддсторе има 2 мерачи на портошувачка со иста слика но со различна цена. Типична Македонска Работа :) . Мислам дека цената беше околу 1500 ден.

Да од логинг ми е купена те порачана преку нивната интернет страна. Логинг се коректни. А мерачот го порачав од ддсторе,кои сеуште се со македонски менталитет заеби го муштеријата. Порачуваш поскапо нешто,а добиваш од поефтиното и одма по твојата жалба ги пресменуваат сликите и ти велат грешка во сликите. Сега на ддсторе има 2 мерачи на портошувачка со иста слика но со различна цена. Типична Македонска Работа :) . Мислам дека цената беше околу 1500 ден.

Sigurno mozes kaj meracot na struja da napravis vo settings da ti bide i vo nedela cel den eftinata tarifa ucitana. Ja imam drug model onoj od loging ama isto prvo me bunese taa kombinacija na denovi ama posle procepkav i go srediv. Koj model konkretno e tvojov?

@vedar
@диме1978 e od Prilep ako ne se lazam (da ne proveruvam po PP sea) i mnogu ubav post napravil so site merenja (kamo da ima vakvi sto povekje), 437den, za 239casa nonstop rabota na klimata sto se bukvalno 10dena greenje, za mesec dena ne e ni 1500den sto e tretina 1m3 drva i netrue nikogo. Taman post za inat na onoj prilepcanecot sto bese protiv greenje so klima i se opremil so 30m3 drva :)

Прегледај го приврзокот 135531 Прегледај го приврзокот 135532 Прегледај го приврзокот 135533 Прегледај го приврзокот 135534 здраво,и јас да споделам како работи mitsubishi fh35.Температура на далечинското подесена на 23 степени,2 брзина на вентилаторот е од 07 до 23,а од 23 до 7 часот е на аutо вентилаторот подесен и температурата се намалува на далечинското на 19 степени.Од потрошувачката сум многу задоволен што можи да се види и од сликите.Отприлика излегува 400 вати просек на 1 час,а денарите 437 се дури и помалку затоа што на мерачот можиш да подесиш скапа и ефтина тарифано неможиш да направиш неделата дека цел ден е ефтина. Минатата сметка со клима и без излезе разлика само 1300 ден грубо бидејки тогаш немаву мерач за потрошувачка. Кога имаше магла вода при дефрост течеше како од да тураш со шише :), но сега прави само мали дефрости од само минута или две иако нема мраз на надворешната единица.
Прегледај го приврзокот 135531 Прегледај го приврзокот 135532 Прегледај го приврзокот 135533 Прегледај го приврзокот 135534ше д5ека надворешнатПрегледај го приврзокот 135531
Ako ne ti e problem da stavis i sliki koga nadvor e pod 0, pa ako ja fatis i maglava uste podobro.
Site klimi na +13 i soncevo vreme nemaat problem da trosat 200-300w.
I koja kvadratura ja zagrevas?[DOUBLEPOST=1451295722][/DOUBLEPOST]Jas pocnav so 24 casa rabota na klimata veke 5-6 dena.
Najgolemata picina bese sto koga ja gasev navecer, na sabajle prozorite bea mokri. Pretpostavuvav deka i po zidovite moze da e slicno, pa sreka ja primetiv bas na pocetok na rastenje muvlata vo kjos, nekolku mali zeleni tocki. Iscistiv toa i klimata nema gasenje veke. Prvoto utro so uklucena klima, kapka nemase na prozorite.[DOUBLEPOST=1451296263][/DOUBLEPOST]I filtrite, vo sabotata gi cistev po samo 10 dena od prethodnoto cistenje.
Dali e od kvalitetniot vozduh vo Skopjevo, pa pokraj standardata prasina i crno izleguvase. I kadata se ocrni malku pa morase i gospozata da se fati za rabota da ja cisti.
Dobro sto se filtrira vozduhot niz klimata, pa barem doma del od toa crniloto ostanuva na filterot.
Zatoa go pisuvam cesto ova za cistenjeto na filtrite, otvarajte klimite pocesto. Barem tie sto malku im e vazno da im funkcionira klimata kako treba i da im trosi barem malku pomalku, da ne zboram za vozuhot doma.
Nekoj pisa deka mu e dovolno dvapati godisno da gi cisti, on si znae za toa, koj i da bese.

Последно уредено:
PRASANJE za site: Komsijava najdole mrci za techenjevo voda koga pravi defrost klimava i vodata pljaska dole na betonot i predlaga crevoto od plasticnoto lule od dolnata strana sto e ispod tacnata da go produzam i povrzam vo olukot (koj e na metar i nesto odalecen) da odi vodata.
E sega ke go citiram @tzlatko "Kvalitetnite klimi od dolnata strana imaa po 2-3 gumeni cepa koi treba da gi izvadite vo zima, kako i plasticnata lulicka so crevoto. Na ovoj nacin obezbeduvate nesmetan prolaz na vodata, pa taa nema sansa da zamrzne"
i PRASUVAM kolku e preporaclivo da go povrzam crevoto so olukot so odreden pad da ima nadole sekako (ke ima i visenje na prozori pak t.e maltretiranje), ako zamrzne sto rizikuvam da se sluci na klimata???
Fala..

I mene mi e taka pusteno crevoto da si tece dole. Bas sabajlevo koga iskacav za rabota pravese defrost i dole bajagi si tecese. Ne e ubavo. Mene mi se bunea komsiite posto im kapese na nivnata klima dole i saksiite, pa probuvav da opraam so vrtenje na crevoto vamu-tamu. Ne mi se bunele za toa sto tece dole posto na site im se taka namesteni. A kaj mene do oluk ima 2,5-3 metra plus ke treba kaj komsiite pod mene da se busi olukot (mene mi e nisko postavena), taka sto ne mi e opcija toa.
A gumickite na klimata site mi se postaveni (uste tie da gi nema i ke me krenat na kloci komsiite), nikogas nemalo problem i na najgolemata magla i minusi. Jes da mojata ima greac na tacnata, pa pretostavuvam toa igra uloga :цицки:
Imase sliki od pred dve godini koga fati ubava magla i nedela dena ne se kacija temperaturaite nad 0. Mnogu klimi so mrazovi od strana.
Ako nemas greac mislam deka nikako ne ti e pametno da stavas tolku dolgo crevo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom