Sovetot za auto mod bese za GreeHansol klimata na Darko od Gostivar ama taa taka i treba da raboti taa zasto sama gi menuva brzinite vo zavisnost kolkava razlika ima megju zadadena i vnatresna T. Mojava e celo vreme na 3ta brzina zasto vo Auto nikogas ne otisla posilno od vtora brzina sto za mojot prostor e preslabo duvanje za da odrzuva T a ne pa da digne primer od 20 na 23, cel den ke i treba da duva u prva/vtora za tie 3C da gi stigne.
Pred nekoj den bas zapisav i za 24casa potrosi 12Kw znaci bez gasenje, sto e pozitivniot moment, iskaca cel stan go gream so 500w/h. Skoro cel den na 24 e podesena kaj mene, od 23:00-05:30 e na 23, pa 1,5cas na 25C (do 07) i posle cel den na 24. Nadvor temperaturata najcesto mi e +5C povisoka od taa sto ja merat na Petrovec pa se orientiram spored privatnite metroloski stanici na WU spored mojata lokacija, tie se u 0,5 stepeni isti so temperaturata sto ja meram na terasa.
Ako klimava se namali naglo za poveke od 1 stepen primer od 24 na 22 odma gasi, pa za da go izbegnete ova ili postepeno namaluvajte po 1 stepen na sekoi 10-15min, ili otvorete prozori da izluftirate/oladite malku vnatre za stepen/dva.
Ke ja vidime na poladno kako ke se odnesuva ,sega za sega e seuste temperaturata vo plus, mozebi koga nadvor ke bidat minusni T bar od -5 togas mozebi i Auto modot podrugacie ke se odnesuva i ke menja i vo treta i cetvrta a ne samo vo prva/vtora kako sega. A kaj tebe moze i vo vtora ke ja odrzuva temperaturata ako 3ta ti e prejako za prostorot, samo mora merac da imas da utvrdis kolku ti trosi taka dnevno, zosto poslab izduv u 2ra bara i potopol vozduh barem na pocetokot, na postignata T pa pomalku ke trosi i zatoa mora dnevno da se izmeri kolku ke ti potrosi.
Podesuvanje na senzor dobro bi doslo da ima

Ama nemam najdeno nesto takvo, inaku 35kava vaka e namerno podesena da rabotiso slab izduv, za mal prostor do 30m2, zasto ona so kompresor od 18000btu fakticki e 5,5ka pa togas modelot FH50 nikoj ne bi gi kupuval ako ovie rabotea kako Hansol primer