- Член од
- 24 септември 2013
- Мислења
- 344
- Поени од реакции
- 317
Ovoj pocnuva da me nervira i mene 
Se poveke ide kontra site.

Se poveke ide kontra site.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

[DOUBLEPOST=1445942600][/DOUBLEPOST]@zzoranpetrovic да не знаеш каде има упатство за Гри Ломо на српски/хрватски?
COP e neli kolku KW trosi za 1 cas na edna konstantna T, primer tie podatoci za COP gi citame od eurovent i dadeni se samo za tri temperaturi, +7, -7, i -15.ovie graficite SCOP za topla/umerena/ladna klina (nie spagjame vo ladna) sto tocno znacat?
- SCOP index pri prosecna termeratura nadvor?
ili
- SCOP index pri termeraturaturna razlika nadvor i vnatre vo prostoriite?
istotaka taka mozeli nekoj mi kaze kolku izesuva taa temperatura za:
topla klima (portokalova boja)
umerena klima (zelena boja)
ladna klima (plava boja)

[DOUBLEPOST=1445962176][/DOUBLEPOST]Konecna odluka mi e pomedju Toshiba Suzumi RAS-B16N3KV2-E1 twin rottary koja mi ja nudat za 1035e so montaza i 3god. garancija i Gree lomo GWH18QD-K3DNA1G/O okolu 930e so montaza i 5 god. garancija!
Ако се решиш за Тошиба, не дозволувај (како мене) да ти испратат монтажа да ти прави 3rd party контрактор (изнајмен сервис). Најиритантно е што при купувањето, инсистирав на нивна монтажа и ме уверуваа дека така и ќе биде. Ама не бидна така.Konecna odluka mi e pomedju Toshiba Suzumi RAS-B16N3KV2-E1 twin rottary koja mi ja nudat za 1035e so montaza i 3god. garancija i Gree lomo GWH18QD-K3DNA1G/O okolu 930e so montaza i 5 god. garancija!
Aj sega bidi pameten![]()