razlikata megju dvete 18ki lomo e sto poeftinata ja narekuvaat "economic"i po karakteristiki odgovara na 4kw-4.5kw (provereno)
I mene mi kazaa deka razlikata e deka ednata ja vikaat economic, ama mene toa nisto nemi znaci.
Koga otidov vo Energija tie tamu ne mi kazaa deka Daisekai e poskapa od suzumi poradi imeto.
Sto vsusnost e razlikata, za sto treba da dadam okolu10000 poveke???
Ako taa e poekonomicna treba da bide poskapa, ama i tie vrska si nemaat sto prodavaat.
A kako sto gledam uste malku u-crown ke bidne poskap i od zubadanot
A aeci vivax e tuka negde so koe lomo, bidejki znacitelno e poeftino od poeftinoto lomo, i ima grejac na tacna, a mislam deka lomoto nema.
Pa na kraj kraeva so rastot na dolarot ne porasnaa cenite na drugite klimatizeri (toshiba, daikin, mits...), zatoa velam ovie od greemak go preteraa, i sega so doaganje na zima gi kacija cenite
AECI-to е 30.500, Lomoto e 30900, што значи дека не е значително поефтино туку иста цена се.
Go instalirav AECI 3.5 kw pred okolu tri godini vo ducan I se pokaza dobro. E sega ducan e so stakla od napred 30tina kvadrata ama klimata si vrshi rabota I koga e poladno a smetkite za struja se namalija drasticno. Velat deka taa serija bila brend na Gree a novata e drug brend. Cena I e okolu 30k.
Благодарам за одговорот Лента, и сега се поставува легендарното прашање дали AECI или Lomo кога веќе цената им е иста/приближна?