- Член од
- 25 септември 2015
- Мислења
- 106
- Поени од реакции
- 197
-razlikata megju dvete 18ki lomo e sto poeftinata ja narekuvaat "economic"i po karakteristiki odgovara na 4kw-4.5kw (provereno)A kolku pari e lomoto 18 sto mislis deka e best buy[DOUBLEPOST=1443167473][/DOUBLEPOST]A kolku pari e lomoto18ka sto e best buy.
Mislam deka greemak se ispozanesoa malku se cenive, i ako prodolzat taka neznam do kaj ke stignat
Hansolot 3.5ka go napravija 900evra, alo, Gree ne e sto i toshiba ili mitsubishi. I prasanje e koja Hansol e taa sto ja prodavaat, bidejki edna ima regular i drugata e "For North Europe". Taa sto e FOR NORTH EUROPE Q=2.9Kw/-15C, a Mits. za 60000den Q=3.2kw (mislam tolu bese). A taa sto e vo Greemak i ne mi se veruva deka e "For North Europe"
Isto taka ima i dve lomo18ka, samo sto nikoj tamu ne znae koja e razlikata, a razlikata vo cena i ne e bas mala.
Za poniska cena imas Vivax Aeci koja ne sum siguren deka e nesto klasa podolu od lomoto
-hansolot e strasno dobra klima (provereno)...imam prijatel gi utepa vo bitola i vika samo od ovaa klima ne me boli glava
-vivax aeci e tuka negde kako i lomoto e sega dali si za originalot ili za kopijata ???[DOUBLEPOST=1443175794][/DOUBLEPOST]
-prvo:jas kolku sto znam postoi dolna granica ispod koja dolzina ne smee da bide instalacijata tokmu poradi kolicestvoto na freon i rabotniot pritisok .Се согласувам со @Sass
Дел од примамливоста на Gree е пониската цена. На денешниот пазар ретко кој ќе ги одбере нив, ако по цените се приближни на јапанците.
Постои убедување по подоста различни форуми, дека дифолт количината фреон е предвидена за цевки со должина 3метри. Ако цевките значајно се скратат, некои корисници се жалат на бука од внатрешната единица. Има и други моменти, имено спецификациите на компресорот за соодветна количина на фреон (која варира како што варираат и должините на цевките.
Некои (монтажери воглавно) не се согласуваат со ова, воглавно без подетални аргументи зошто не се согласуваат, освен - „стотици клими имам така правено“.
Но ете дури и да не е така како што пишувам погоре... Па клиентот ако инсистира на 3метра цевки, зошто монтерот да не ги исполни тие желби? Поготово пошто со климите и онака стандардно доаѓаат цевки од 3метра.
Затоа брале, некои од нас инсистираат на 3метра. Нека и не е сосема точно тоа погоре, ама наше право како клиенти е да ни се исполни тоа разумно барање. Не дека мора точно 3 метри да биде до сантиметар- малку над таа должина не е страшно, ниту малку испод - тоа би било во рамки на предвиденото.
vtoro:so nieden ozbilen invertor nedoagja "set: za montaza kako komplet so klimata
treto:se slagam so tebe ..i za bufer gumi i za kabel i za kanalni kutii ama za sve osven vo edno:"ne ti e monterot kriv ako toa go nema vo kompletot so klimata sto ne go stavil" e sega da go ima i ne go vgradil ok ama on da treba da (investira) vo tvojata estetika iskreno i nema potreba da go pravi toa za 50 eur...ona sto go gledas po forumite i na youtube e drugo..vo srbija montaza e 50 eur +10 eur metar instalcija i za site tie dodavki (gumici,kabelcinja,utikaci i ....) za se si ima cenovnik....taka da spremen si da platis 100 eur a montaza.???? mozebi ti da ama 95% kaj nas ne se...bidi pozdraven
Последно уредено: