Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
martince1:

Ako imas poveke pari Mitsubishi MSZ-FH35-VE (mislam deka e taa oznakata) - okolu 63000den, ama mislam deka padnaa na 61000 (+ montaza)
ili ako si so pomace pari fujitsu asyg 12llc za 41000 so montaza ili Fuji Electric koj e isto kolku i Fujitsu

Od kinezite od Gree, Hansol koj e okolu 50000 (+montaza)

Pokvalitetno od Fuji e RSG-12LUCA koj e okolu 54000 (+montaza), ali ako bi dal 54000, ke dodadam uste 100eur i bi imal top klima

Toshiba Suzumi+ 55000 (so montaza), jas imam toshiba i ne sum zadovolen

martince1:

Ako imas poveke pari Mitsubishi MSZ-FH35-VE (mislam deka e taa oznakata) - okolu 63000den, ama mislam deka padnaa na 61000 (+ montaza)
ili ako si so pomace pari fujitsu asyg 12llc za 41000 so montaza ili Fuji Electric koj e isto kolku i Fujitsu

Od kinezite od Gree, Hansol koj e okolu 50000 (+montaza)

Pokvalitetno od Fuji e RSG-12LUCA koj e okolu 54000 (+montaza), ali ako bi dal 54000, ke dodadam uste 100eur i bi imal top klima

Toshiba Suzumi+ 55000 (so montaza), jas imam toshiba i ne sum zadovolen
MI POMOGNA I STRELEC NAJMNOGU OKOLU ODLUKATA I ODLUCIV EDNA DEKA KE BIDE MITSUBISHI FH35VE A ZA DRUGATA KE VIDIME.

Interstellar беше морален победник како и да е. Откина со заработка а и публиката го сака.

Ќе биде ли некој љубезен да ме упати???
Имам камин/котел поврзан со инсталација за парно греење на ДРВА, дали истата инасталација може да се искористи и за греење на ПЕЛЕТИ-нормално доколку се одлучам да купам печка за пелети?
Доколку може би сакал и да знам каква печка ми е потребна за греење на 6 простории со вкупна површина од околу 150 квадрати?

Ќе биде ли некој љубезен да ме упати???
Имам камин/котел поврзан со инсталација за парно греење на ДРВА, дали истата инасталација може да се искористи и за греење на ПЕЛЕТИ-нормално доколку се одлучам да купам печка за пелети?
Доколку може би сакал и да знам каква печка ми е потребна за греење на 6 простории со вкупна површина од околу 150 квадрати?
Секако дека може и тоа без букжлижо какви промени
Моќноста на новиот котел на пелети треба да биде околу 15 KW ( на 10 м2 - 1 KW )
Мислам дека добро ќе биде стариот котел на дрва да не го демонтираж, туку новиот котел на пелети само паралелно да го поврзеш
Така ќе имаш на располагање два начина на затоплување на пелети и на дрва. Па можеш да одбираш што е поекономично

ОН ТОПИК:
Eдвај чекамм, Psylocke е еден од поомилените оф скрин ликови.
[DOUBLEPOST=1441030283][/DOUBLEPOST]
aNKLonG_700b.jpg

П.С. До модераторите кои по втор пат ми го бришат/едитираат постот :pusigo: . Ако бришете/едитирате, бришете/едитирајте до крај, не само моето. ОК?

Последно уредено:
Секако дека може и тоа без букжлижо какви промени
Моќноста на новиот котел на пелети треба да биде околу 15 KW ( на 10 м2 - 1 KW )
Мислам дека добро ќе биде стариот котел на дрва да не го демонтираж, туку новиот котел на пелети само паралелно да го поврзеш
Така ќе имаш на располагање два начина на затоплување на пелети и на дрва. Па можеш да одбираш што е поекономично
Фала другар, и уште нешто, некој предлог за камин на пелети со таа моќност и цени доколку знае некој???

Фала другар, и уште нешто, некој предлог за камин на пелети со таа моќност и цени доколку знае некој???
Не можам да ти препорачам. Јас немам котел на пелети
Еден мој сосед купи во Скопје котле на пелети италијанско и многу е задоволен
Го платил 1700 евра. За стан од 75 м2 троши годишно два тона пелети
Тој исто ми рече дека во Ниш гледал голем избор на котли на пелети и биле поефтини и ми ја даде оваа адреса:
http://www.etazgrejanje.com/katalog/peci-na-pelet-za-centralno-grejanje/
Во Скопје, кај АМСМ ( Автомото сојуз - карши амбулантата Млин Балкан ) има представништво на Метал-арт од Тетово кои исто имаат котли на пелети
http://www.metalart-kotli.com.mk/kotli.aspx
Други информции немам, на сум ни прибирал. Најдобро прелистај низ нашава тема и погледај по дуќаниве

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom