- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Не можам да ти препорачам. Јас немам котел на пелетиФала другар, и уште нешто, некој предлог за камин на пелети со таа моќност и цени доколку знае некој???
Еден мој сосед купи во Скопје котле на пелети италијанско и многу е задоволен
Го платил 1700 евра. За стан од 75 м2 троши годишно два тона пелети
Тој исто ми рече дека во Ниш гледал голем избор на котли на пелети и биле поефтини и ми ја даде оваа адреса:
http://www.etazgrejanje.com/katalog/peci-na-pelet-za-centralno-grejanje/
Во Скопје, кај АМСМ ( Автомото сојуз - карши амбулантата Млин Балкан ) има представништво на Метал-арт од Тетово кои исто имаат котли на пелети
http://www.metalart-kotli.com.mk/kotli.aspx
Други информции немам, на сум ни прибирал. Најдобро прелистај низ нашава тема и погледај по дуќаниве

[DOUBLEPOST=1441226651][/DOUBLEPOST]Javi se na kontakt2000, tie porano gi vrsea ovie raboti za niv, ok se i mislam deka cistenjeto e okolu 30evra za vnatresnata edinica, ne so spreevi i drugi gluposti, tuku se vadi cela vnatresna ja nosat vo servis i se demontira i se cisti izmenuvacot.
. Еве фотка од надворешната единица, ако сака некој постручен да се произнесе. Ја поставив на надградба на стан од 50 квадрати над куќа (подкровје) со пвц врати и прозори, гипс картон со изолација. Прочитав околу монтажата за некој ситници кој се неопходни при инсталирањето (монтирањето), како поставување гумички помеѓу држачот и надв.единица поради вибрирање, вакумирање на истиот пред првичното пуштање во употреба итн. Момците се средија ферски, ја укључивме и збувта без проблем. Претходно имав обична Беко сплит и ќе нагласам дека Ломово е побучно на внатрешната единица додека е вкључено на опцијата AUTO, а со промена на опцијата FAN бучноста целосно се губи, но само во првата брзина, останатите две кој се како можност се истотака побучни од Бекото, додека надворешната единица не ни се приметува дека работи. GWH12QC-K3DNA1G/O....Ознаката за моделот ја разбирам до цртичката, се останато
...