Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
, за зимоска за две недели одмор освен со струја мене не ми личи логично со друго да се греат.
Куќа или стан која не е затоплувана цела зима е многу тешко да ја стоплиш. Ѕидовите и стварите се студени и потребно време од најмалку неколку дена за да тие се стоплат.
Во такви услови единствено се ефикасни обичните инфра гралки со ( вжарена жица ) и обични печки на дрва

Куќа или стан која не е затоплувана цела зима е многу тешко да ја стоплиш. Ѕидовите и стварите се студени и потребно време од најмалку неколку дена за да тие се стоплат.
Во такви услови единствено се ефикасни обичните инфра гралки со ( вжарена жица ) и обични печки на дрва
Имаш право еве сега дојдоа и цел ден греалките и беа пуштени и ништо, а станува збор за куќа на две спрата.

Имаш право еве сега дојдоа и цел ден греалките и беа пуштени и ништо, а станува збор за куќа на две спрата.
А на дрва зошто не се грее? Сепак најефтино е на дрва.
Ако не ја грее цела куќа, само неколку простории и сака на струја, може на пр. комбинирано обични клими + панелни конвектори. За меѓусезона климите, кога е најладно панелните. Секако може и инвертори за поголем буџет, како и инвестирање во изолација и термопан прозори.

Па од Германија доаѓа на одмор за две недели, парите за нив не се проблем, сакаат решение.
Имаа изолација, имаат нови прозорци. Имаат двоумење меѓу централно греење и панели во секоја соба. И инверторите се добра инвестиција.

Само за 2 недели греење им треба и тоа во зима? Јас би идел на панелни конвектори во собите затоа што во старт е помала инвестицијата.
Е сега ако парите не се проблем, нека оди со инвертори.
Првото е помала инвестиција во старт, втората помали сметки за струја.

Последно уредено од модератор:
Exodus.Gods.and.Kings.2014.1080p.BluRay.X264-AMIABLE

vredi li da se ceka na blu?
ima li dobri efekti?
koj go gledase na kino?

Па од Германија доаѓа на одмор за две недели, парите за нив не се проблем, сакаат решение.
Имаа изолација, имаат нови прозорци. Имаат двоумење меѓу централно греење и панели во секоја соба. И инверторите се добра инвестиција.
za dve nedeli samo panelki i tolku. a pred da dojdi, mozis da mu gi pushtis na nekoja sredna jacina, da si mlacat edno dva dena, pa nashiot makedo-germano nema da sedi vo ladno i nema da ima ladni zidovi. Iskreno, ako se raboti samo za dve nedeli, totalno nepotrebno se zamarash

Луѓе дајте препорака за добар инвертер. Имам Горење, ја купив летоска ама на секој саат кога е ладно прави дефрост. Сега имам во план да ја префрлам во спална а новата да ја ставам во дневна. Дневната ми е некаде околу 25-27 м2. Имам можност да бирам од Техно Маркет, Нептун и Сетек.

Луѓе дајте препорака за добар инвертер. Имам Горење, ја купив летоска ама на секој саат кога е ладно прави дефрост. Сега имам во план да ја префрлам во спална а новата да ја ставам во дневна. Дневната ми е некаде околу 25-27 м2. Имам можност да бирам од Техно Маркет, Нептун и Сетек.
Ako isklucivo od ovie mesta sto gi navede mora da zemes, nemas nekoj izbor na dobra klima. Neznam Panasonicot vo technomarket sto e 40000 den. kako se odnesuva, mozebi toj e i najdobriot izbor od ovie technoshopovi.
Za pod 40000 iljadarki nemas nisto podobro, Daikinot sto se dvizi okolu taa cena pisuvaa deka defrostite isto mu se na saat vreme. Veruvam i povekto drugi klimi okolu taa cena se slicni, pa i Panasonicot sto go spomnav pogore moze da ti pravi defrosti na saat vreme, samo pretpostavuvam.
Ako sepak imas nekoja moznost i nastrana od drugo mesto da zemes, togas moze da se zbori za Gree Hansol, Vivax GEYI koi se isto taka okolu 40000 den, no ja imam doma i mozam da ti tvrdam deka ima neverojatna mok, a i defrostite koga e ladno (koga nema magla) gi pravi na 3 saati.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom