Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Кога спомнавте женска улога го има гледано некој Филомена ?

Интересно е да прочитаме мислења за ова.... Верувам не ‘‘трпи‘‘ уредот!?
И мене ми се допаѓа внатрешнната единица да е доле. Ние климите ги користиме речиси исклучиво за затоплување. Минатото лето дали неколку пати ја користев за ладење.

Ќе видиме предвесникот во Недела што ќе каже.. Глобусите.. :)

Внатрешното тело поставено не стандардно горе, туку ниско, ми изгледа како генијална идеја! Нема ‘‘дишење во врат‘‘ дување де директно во глава....
Како надополнување на сликата со кучето што спие под нискомонтираната (45цм од подот) внатрешна единица би ги додал уште овие 2 слики на кој се гледа како е скриена климата во дрвенарија, столарот многу добро го вклопил во елементите од кујната и колку што разбрав од дискусијата решетка со отвори има и над самата клима т.е усисната страна исто како што има решетка и на предната страна кај што и издувот. Исто предната решетка се отвара т.е. не е фиксирана, на шарки е врзана за корпусот заради промена на филтри а и кога е потребен максимален издув.
Инаку поентата на ова маскирање е што Американците се приврзани на каналскиот начин на изведба на климатизација каде не се гледаат внатрешни единици како кај сплит системот а тоа им смета естетски :)
Го постирам како идеја да се затскрие внатрешната при монтажа ниско доле, во некое ормарче, слично како ова на сликиве.
пред
minisplit2.png

после
minisplit1.png

Шо снимка најде на 40 инчи шо испаднало добро?

Шо снимка најде на 40 инчи шо испаднало добро?

незнам, кај другар го гледав тој правеше се јас само со HDMI кабел му го поврзав од комп на телевизор. И незнам стварно колку инчи беа, околу 40 секако.

Превод за Her ? Се шо најдов беше турски и бразилски.

Vivax ACP-12CH35GEYI SE prodava za 45999 mkd. Spored katalog ima grejac za masloto vo kompresor I greac za kondenzator. Navodno e za maximum 35m2. Mene mi lici kako dobra ponuda za toj cenoven rang (45-50 000). Vaka na hartija deluva pospremna od suzumuto. Kolku shto znam toshibata nema vakvi dopolnitelni greaci. Me zagrizuva toa shto ni na electronica.gr ni kaj bugarite ne se nudi bash mnogu ovaj brend. Koe e vasheto mislenje? Blagodaram

Се ми е гледано. Дај друго дете. :D

ретро голд:
Beauty and the Beast;
The Fox and the Hound;
The Iron Giant;
The Land Before Time;
The Nightmare before Christmas;
The Incredibles;
Spirited Away;
Princess Mononoke;

поново:
Coraline;