Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Пофали го Tree of life, и така освен ИОсоно никој друг не го сака :pos: (и уште 2-3ца под негово влијание, али небитни се тие :D )

Ја го обожавам трее оф лифе и сум под влијание на самиот себе

Моментот 5 декември 2012

те разбирам плус сеа рачунам да го репризирам па затоа

Denes vo eden ducan od okolu 40m2 so pogolem staklen izlog vidov ohridska pecka na peleti 10kw. Gorese kako brener na 4ka, ubav spektakal za oci niz stakloto ama ducanot ne go osecav bas topol. I na samiot izduv na toplina kaj sto duva ventilatorot, nisto spektakularno pretoplo kako sto moze da zraci obicna pecka na drva. Se prasuvam od toj vnatresen gorionik koj stvarno gorese ubavo, da ne bega toplinata prebrzo niz odzak pa pola zraci vo prostoorija pola energija bega nadvor?

Печка на пелети 6кв мерев кај мене дома, има издув на топлина од 120с, додека климата (обична сплит) достигна до 50с.

Печка на пелети 6кв мерев кај мене дома, има издув на топлина од 120с, додека климата (обична сплит) достигна до 50с.
ovaa da imase 120 ce se izgorev posto preblisku rakata ja donesov na izduvot, ama nemase povece od 60c. Po mene i greska e sto im bese montirana da vlece vozduh za gorilnikot od vnatre, mislam deka site imaat opcija da vlecat od nadvor so priklucok, vaka em go trosi kislorodot em go isfrla topliot vozduh nadvor preku odzak
@bakigvg koj marka na pecka imas ti?

Последно уредено:
@goran0505

GAzImPA.png

Solara 6 kw

Ми треба помош при избор на камин на дрва со вграден котел за парно(посебна единка значи невградлива).Квадратурата која треба да ја загреам е 100м2 сместена на два ката со солидна изолација и ПВЦ прозори и ми е потребно одприлика 20 kw моќноста за загревање на вода и 5 на просторот каде ке стои каминот,
Сакам пред се функционалност дизајн на каминот потрошувачка и цена на истиот,
Сега почнувам да разгледувам и ме интересира искуство и мислење за камините PRITY(бугарски), KOPER(македонски).и ако имате некој предлог,
Ви благодарам,

И тука ќе пишам Big Hero 6 е предобар. Уште не знам што да кажам освен да го изгледате. А и саундтракот е заразен, а Бејмекс кој лик е. Balalalala :D

Дечки некој го памти Signs со Мел Гипсон? Јас се сеќавам у видеотека кога идев на времето стоеше одма до врата и никако не го земав да го гледам. ДОбар ли е или ?

Дечки некој го памти Signs со Мел Гипсон? Јас се сеќавам у видеотека кога идев на времето стоеше одма до врата и никако не го земав да го гледам. ДОбар ли е или ?

ОДМА ДА ГО ГЛЕДАШ !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom