Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам дали има некој спомнато тука, но сега видов на ФБ, починала Кристин Кавенах ( Christine Cavenaugh ), жената што му го позајмуваше гласот на Декстер во првите сезони почнувајќи 1996 година.

R.I.P August 16, 1963 - December 22, 2014 :(

Dexter%E2%80%99s+Laboratory++Cartoon+Pictures+(2).JPG

imam edno prashanje, no prvo edna konstatacija. Mojata klima:

Mitsubishi MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE Kirigamine

Kirigamine DC Inverter zidna unutarnja/vanjska jedinica
Učinak hlađenja: 3,5(0,8-4,0)kW

Prikladno za prostor: 35m2
Energetska klasa hlađenja: A+++
Energetska učinkovitost SEER: 8,9W/W
Učinak grijanja: 4,0(1,0-6,3)kW
Prikladno za prostor: 30m2
Energetska klasa grijanja: A+++
Energetska učinkovitost SCOP: 5,1W/W
Made in Thailand

na momentalni -9 nadvoreshni se odnesuva odlicno (tu tu mashala). Gree dobro, defrostite ne se cesti i traat okulu 4-5min. Ako sakam od 20 stepeni (koga ne sme doma ili koga spieme) da krenam odma na 24 (posakuvana temperatura doma mi e 22-24) ke moram da priklucam panel plus no ako imam komocija da pocekam eden saat ili poveke, samata ke postigne. Do nula nadvoreshna krevashe 4 stepeni odma no sega na poladnoto ili vo maglite pred nekoe vreme, i treba poveke vreme.

Prashanjeto: Vo prospekt i vo eurovent veli deka TBIV e -10 i na taa nadvoreshna, vnatre generira 3.6kw toplina. Na -15 nadvoreshna e TOL i togash generira 3.2kw toplina vnatre. Do koja nadvoreshna temp mozam da ja rabotam klimata a da ne ja oshtetuvam ili preterano da ne ja amoritiziram? Jas imam i TA i paneli, imam kw toplina kolku sakash no se prashuvam i ne mozam da si dadam odgovor, na koja nadvoreshna temperatura e pametno da se vkluci na polnenje TA, koja ke lapni baagi kw struja.

Потрошувачка кај мене досега за 33 дена: 238kwh за 410 часа работа.

Да обновам податоци: од 2 декември до сега 297 kwh за 518 часа работа. Вака до Ѓурѓовден и на коњ сме.

Па ќе пишам впечатоци...
И да- велат Horrible bosses 2 бил супер, ама превод док не му најдам не го гледам... :)

Воопшто ја читаш/надгледуваш или бар си ја разлистала темава ? :icon_lol:

среќна и бериќетна 2015 и повеќе јапонски клими оваа година на форумот

10888715_10205900090968091_8007474790399498747_n.jpg

СРЕЌНА НОВА.... на сите учесници во оваа тема, кои придонесоа да биде навистина популарна и посетена. Преку 500,000 посети и скоро 4800 поста. Да се надеваме дека на многумина повеќе или помалку им помогнавме во изборот и начинот на економично, но ефикасно, квалитетно греење - загревање на просториите....
Ви посакувам успешна 2015....топол дом и пријатна семејна атмосвера (во секоја смисла).... и се разбира помали сметки! ;)

Последно уредено:
srekna nova na site. edno moe prashanje od lani, ne ostana odgovoreno :))
Zatoa ke go povtoram:

Mitsubishi MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE
Prashanjeto: Vo prospekt i vo eurovent veli deka TBIV e -10 i na taa nadvoreshna, vnatre generira 3.6kw toplina. Na -15 nadvoreshna e TOL i togash generira 3.2kw toplina vnatre. Do koja nadvoreshna temp mozam da ja rabotam klimata a da ne ja oshtetuvam ili preterano da ne ja amoritiziram? Jas imam i TA i paneli, imam kw toplina kolku sakash no se prashuvam i ne mozam da si dadam odgovor, na koja nadvoreshna temperatura e pametno da se vkluci na polnenje TA, koja ke lapni baagi kw struja.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom