- Член од
- 12 септември 2013
- Мислења
- 222
- Поени од реакции
- 184
Fala za iscrpniot ogovor, eve jas ke nadopolnam.
Jas vo princip se grejam so klimi ama koga ke stegne mnogu ladno pocnuvaat restrikcii na struja kako sto bese pred 2god. a isto takana -15 pa i poveke klimite se funkcionalni za pomala kvadratura odnosno ne mozat da postignat niz vrata za vo hodnik i sl,
Taka da sakam da imam bekap varijanta koja nema da ja koristam non stop.
Za odzakot e onoj sto go reklamiraat na stranata za odzaci i kamini t.e. inox so debelina od 0.4mm i so izolacija od 25mm kamena volna pa odozgora uste 0.4mm inox. Go ima vo dimenzii 150mm, 200mm, 250mm (vnatresen dijametar).
Vo prostorijata kade sto bi bil kotelot nema da se prestojuva i nema da se gotvi na nego, ali bi bilo pozelno da ima malo kolicestvo na toplina sto bi go emitiralo va taa prostorija. Zatoa alfaplam20 ne mi igra od taa pricina sto mnogu energija ke mi odi za zagrevanje na samata prostorija a tamu ne se zivee tuku po potreba se koristi kako kujna. Mozda bi me prasale: Pa ke gotvis na nego? ama jas kaminot ke go koristam mozebi max 1-2 meseca od zimoto i toa ne vo kontinuitet poradi toa sto so klimite mi e stvarno eftino i ne zahteva angazman od nekoe lice. Zatoa jas audirav na Central23 ili Centrometal ekocet, koi sto imaat mala plotna gore so mala emisija na toplina vo samata prostorija, a ne furna za pecenje kade ke imam golemi zagubi vo prostorijata.
So ogled na tvoite potrebi centralot ti e ok. Samo sepak ne si na cisto kolku kvadrati ke toplish neli? Ova ti e bitno za da znaes dali ke zadovolish svoi potrebi. Na website na alfa plam imash informacii za toa za kolku m2 e namenet dadeniot model.i dobro si upaten deka ovaj model minimalno bi zracel toplina vo podrumot. Vo spefikacijs ti e navedeno kolku kw ke se prenesat na vodata a kolku kw ke zraci vo prostoriata. Seto ova go imash na nivnata Web site I ons za shto vlade mkd ti go kazuva za visinata na ogjakot.