Kaj mene e 0 prvata cifra koj ga cuvam isklucena cel mesec@zelenko одлично е
и кај мене е слично само првата цифра од вкупната потрошувачка е 4
епа има голема разлика мојата е нон стоп вклучена и наместена да одржува 20с.Kaj mene e 0 prvata cifra koj ga cuvam isklucena cel mesec
Abe ne zaebavaj 20c e temperatura? Ili grej se ili ne ne zaebavaj vise ovdeепа има голема разлика мојата е нон стоп вклучена и наместена да одржува 20с.
Ако ти е нонстоп уклучена климата ова е топ потрошувачка. Кај мене работеше активно 15-20 дена.Прегледај го приврзокот 108146
Еве и од моето GEYI потрошувачката за ноември.
Само да напоменам дека преку ден бидејќи сум со бебе дома никогаш не е под 24степени а некогаш може дури и на 26 да ја поставам кога го бањаме, а навечер само ја намалувам на 20степени за одржување пошто не спијам во дневната.
Иако сеуште не е тестирана на минус температури мислам дека не би требало да се жалам. Овде кај мене најниска падна до 3степени ама па за тоа ове 4-5 не утепа магла.
Sto bi kazal za ovie dva invertori:Na 290strana si napisal deka ti treba za 30-35m2 prostor i buget do 40000den, da moze da postigne 20-22stepeni.
Dve klimi sto mi teknuvaat u momentov za tie pari se Gree Change GWH12KF-K3DNA6B (sto ja zema @Vanlok ) i Daikin DAIKIN FTXN-L9 / RXN-L9 (vakva zema @zelenko )
Prvata e mislam 29000 ili 30000 bez montaza, Daikinot e mislam 35000 isto bez montaza.
I dvete se dobri klimi, samo mozebi nezabelezitelno pomina postot na Vanlok ovde deka Change ima Daikin rotary kompresor model 1YC23AEXD.
6B na krajot od oznakata treba da e modelot na panelot t.e indoor edinicata a nadvoresnata mislam deka bi imala oznaka 5A,6A ili 6B...po servisnive sto gi imam site tie nadvoresni se so istiot Daikin kompresor.
Vanlok ako ti stigna klimata bi te zamolil da pises sto model e nadvoresnata?
Eve eden PDF so vkupno 3 razlicni nadvoresni od ovaa serija, se razlikuvaat po dimenzii i tezina kolku sto primetiv, so Daikin kompresor i kapilara se site 3.
Gree u poslednava godina uveliko gi izmeni panelite i kompresorite vo klimive taka da veke ne se znae dali Change e podobar od COzy itn....no dobro e sto eve kaj nas go ima bas ovoj model na Change koj ako ima i greaci na kompresor i tacna (najverovatno ima) za nasevo maglivo podnebje e top klima za tie pari.
Daikinot na zelenko verovatno ima podobro daljinsko so poveke opcii eventualno i filter poveke, ne mi e poznato toa, mozes zelenko da go prasas ili od upatstvo mozes da vidis. Neznam i dali toj FTXN daikin ima scroll kompresor kakvi sto stava daikin vo negovite klimi a tie se bajagi poskapi od rotary za zamena.
имам кажано еднаш а ќе ти кажам и тебе сегаAbe ne zaebavaj 20c e temperatura? Ili grej se ili ne ne zaebavaj vise ovde
Vanjske jedinice imaju swing kompresore poznate po njihovoj niskoj razini buke i visokoj energetskoj učinkovitosti.Neznam i dali toj FTXN daikin ima scroll kompresor kakvi sto stava daikin vo negovite klimi a tie se bajagi poskapi od rotary za zamena.
За што клима се работи.Потрошувачка кај мене досега за 33 дена: 238kwh за 410 часа работа.
За што клима се работи ?Потрошувачка кај мене досега за 33 дена: 238kwh за 410 часа работа.