Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Mississippi Burning (1988)

Не ми беше гледан филмов, и онака вчера го здогледав дури листав и го изгледав. Одлична мистерија која на моменти во атмосферата ми заличи како мешавина од Twin Peaks и True Detective. Ми се бендиса (не)хемијата меѓу главните ликови :D Ова не го поставив пошто во поголемиот дел од филмот не се согласуваа околу начинот на работа, што впрочем добро ја исцртуваше разликата меѓу нив.

И после Стар Трек ?
Еве сега има улога за Оскар во скоро време можда ќе ти се смени мислењето :)

Mи се допадна како изглуми, ама не се ни сеќавам на ликот веќе... сеуште ми е Шерлок таа фаца.
Треба почесто да го гледам во повеќе проекти за да ми се изгуби чувството ваљда.

Жално е филмов на WEB-DL да се гледа, ќе си почекам уште некој ден за Blu-ray.

Му се спремаат другариве... како да им удрам корпа кажувај! Сакам и ја Блу да го гледам. :D

Инаку webdl снимките ми се сосема во ред за други филмови кои не ми се чека, подобри се од сите двд и хд рипови. И барем се на цел екран.
Webdl 1080 e пролазно.

@Pluh dali go gledase Life After Beth? :D

Мајмуните 2 стварно добар филм ... можда во некои делови послаб спрема првиот, али затоа во оние делови кога е добар стварно владее ... 9/10 ... Едино што ме изиритира од снимката е што немаше subtitles за sign language-от ( што беше пола од филмот ). Во главно не очекував вториот да е исто добар посебно сметајќи каков е Холивуд денес( римејк/прикуал ретко добри). Им се посреќи изгледа, дефинитивно заслужува трет дел таман да си ја завршат приказната како што прилега (y)

Ја земав DAIKIN FTXN- 35 L9/RXN-35 L9 за 582 евра без монтажа. Ќе видам како ќе се покаже. Треба утре да дојдат да ми ја монтираат.
Честитки и од мене за климата, за изборот и со здравје што подолго да се служите....
Но ме интересираше едно нешто. Без монтажа велиш, а дали импортерот ќе ти признае монтажа во сопствена режија те ќе ти овозможи гаранција.... и ако да, колкава?
И уште нешто.... си размислувал ли за ниско поставување на внатрешната единица ако имаш услови? На форумов се водеа и такви дискусии, да се постави ниско како фен-кулер, или зиден панел....при што топлината би доагала одоздола што секако е предност! Прочитај распрашај се прогуглај... има и такв тренд! (Ако служи 90% за затоплување) а за што инаку би се зел Daikin.... секако очекуваме инфо за тоа колку си задоволен од уредот и највеќе за потрошувачката зимава.[DOUBLEPOST=1414489000][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Излезе The Hobbit: Desolation of Smaug на Extended верзија!
Ја гледаше, вреди да се спушти(има многу нови сцени)? Ја има у 3Д?[DOUBLEPOST=1414490164][/DOUBLEPOST]
Еве одличен торент, го спуштив синојќе сеа го стајв на ХДД и го пуштив на телевизор.

Снимката е одлична. ОДЛИЧНА! И превод англиски има!

Последно уредено од модератор:
Честитки и од мене за климата, за изборот и со здравје што подолго да се служите....
Но ме интересираше едно нешто. Без монтажа велиш, а дали импортерот ќе ти признае монтажа во сопствена режија те ќе ти овозможи гаранција.... и ако да, колкава?
И уште нешто.... си размислувал ли за ниско поставување на внатрешната единица ако имаш услови? На форумов се водеа и такви дискусии, да се постави ниско како фен-кулер, или зиден панел....при што топлината би доагала одоздола што секако е предност! Прочитај распрашај се прогуглај... има и такв тренд! (Ако служи 90% за затоплување) а за што инаку би се зел Daikin.... секако очекуваме инфо за тоа колку си задоволен од уредот и највеќе за потрошувачката зимава.[DOUBLEPOST=1414489000][/DOUBLEPOST]
Ти благодарам на честитките.
Се јавив да прашам за гаранцијата, имаат 3 години гаранција. Прашав дали може мој роднина да ја монтира и дали би важела гаранцијата, директорот рече дека не е проблем но ако има квар и излезе дека е од неправилно монтирање ќе мора приватно да ја платам.
Во суштина незнам зошто ми дозволија бидејќи и девојката во салонот се чудеше на тоа и рече дека е ова прва клима продадена без монтажа од кога го имаат застапништвото.
Ама се јавив во недела на приватен број на директорот па ни се погоди муабетот па можеби поради тоа. Роднинава работи во фирма која е главен сервисер за некоја шкљ фирма, а и примарна дејност му е монтажа на клими.
Планирам да го купам тоа мерачот за во штекер па детално ќе известам колку троши климата. А имам и панелка termor па ќе можам да направам споредба.[DOUBLEPOST=1414492935][/DOUBLEPOST]
.[DOUBLEPOST=1414489717][/DOUBLEPOST]@zelenko со среќа и успех да се користи новата клима. Еве на што мислеше Др Змиго, со ниско поставување на климата:
(од еден линк поназад објавен од Стрелец)

mini_split_dog.png

Внатрешната единица го зема поладниот воздух од долу, и многу поефикасно го размешува воздухот во просторијата. Тоа доведува до повоедначена температура низ целата просторија (пошто топлиот воздух нели, секогаш иде нагоре). :)
Ти благодарам
Може да размислам за оваа варијанта само не сум сигурен дека ќе биде некоја поголема разлика во цена, а во оваа положба по склона е на удари, оштетувања и сл..
Можеби да ја ставам во висина на главата, на едно 180 цм од земја, сепак ќе се консултирам со роднинава.
И да, земена ми е исклучиво за греење и можеби ладење во најтоплите месеци бидејќи живеам во зграда на приземје од северна страна, така да скоро цело лето е пријатна температура

Последно уредено:
Последно го гледав Fighter со Кристијан Бејл и Марк Волберг. Само кога видов кој се глумци знаев дека ќе е закон филм. Глумат двајца браќа боксери, по вистинкса прича е правен филмот.

И American Hustle лани за многумина беше преценет па мене ми се допадна.
Рецимо да беше дозволено да се купи оружје на улица.
Рецимо да купев калаш.
Рецимо да купев калаш и ти да беше првиот што ме погледнал накриво.

Ме пратиш...?

Мајмуниве 80% драма 20% акција = оцена 5

Мене па баш ова ми го одвои од генеричните блокбастери, баш убав и несекојдневен тек имаше дејствието во однос на тоа за каков филм станува збор.

Делото за кое сите зборуваа, а мене ми беше срам да кажам дека не ми е гледан, конечно го погледнав. 2001 A Space Odyssey. Ремек дело, она како беше опишана целата приказна. Баш филм по мојот вкус, филм во кој нема многу зборови. Кјубрик секој момент го доловил како што треба, 2 ипол саати ми минаа премногу брзо, дури на крајот сакав да има уште, не сакав да го прекинам. Дефинитивно, сегаде и секому ќе го предложувам ова ремек дело.

Мене па баш ова ми го одвои од генеричните блокбастери, баш убав и несекојдневен тек имаше дејствието во однос на тоа за каков филм станува збор.
Досаден, предвидлив и неверојатно глуп. Во центарот на градот живеат еден куп луѓе во набиен простор, без вода, без производство на храна битно беше дека имаат таблет.

Имаше многу потенцијал во приказната ама ете отиде во неповрат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom