Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Утрвечер во 19:00 часот Вести на Сител. :cool:

Иначе го има некој гледано A Most Wanted Man, вреди за гледање?

Утрвечер во 19:00 часот Вести на Сител. :cool:

Иначе го има некој гледано A Most Wanted Man, вреди за гледање?

Tapa bil, i ja mu se mislam.

Nego, kje ima nekoj sto ke se soglasi so mene deka Blade Runner e maaaaaalkucka precenet za da go stavam vo temata na diskusija ili jok?

Go simnav i jas A most wanted man, ke bide denovive.

Patem, pustiv pregi Earth to Echo, za pasenje mozok, decki, so nekoi mali sci-fi elementi. Me zainteresira prikaznata, krajot tapa. 4/10

Лелеј на крајот најдоброто

image.png

image.png

image.png

image.png

54645645.png

54645645_1.png

Ај вака..

од обратен редослед:

Whiplash сеуште немал wide release. Го даваа кај нас ама не го гледав и епте ми е криво..

Nightcrawler само на вестивали се дава до сега.

Birdman почна да се прикажува минатава недела во САД...во само 4 фестивалли.

Foxcatcher: See Nightcrawler

Филмов на Бенедикт: Види Foxcatcher

Така да освен Gone Girl другиве оценки сигурно ќе се сменат кога ќе почнат десетици илјади луѓе да ги гледаат..а и да не се сменат, сепак на филмови што одвај 500 до 1000 луѓе ги виделе рано е да се бараат очекувања.

Ете и Интерстелар на некој фестивал го давале изгледа сигурно и тој има 9 на ИМДб :)

Ама with that said за сите од филмовиве сум hyped :vozbud:[DOUBLEPOST=1414189579][/DOUBLEPOST]Еј Foxcatcher најслаба оценка.. :(

Лошо е вака а филм што е базиран на вистинит настан кога знаеш како ќе заврши :/

Whiplash, една од најбесните песни на Металика, вајда ќе биде дел од саундтракот :)

Лелеј на крајот најдоброто

image.png

image.png

image.png

image.png

54645645.png

54645645_1.png

Многу ми е криво што ја знам приказната (одприлика) на imitation game ,има потенцијал за многу добар филм ,е сеа зависи како е прикажано .

Последно уредено:
Пилотот на Константин серијата очаен, полош дури и од трејлерот и сите најави. Бутање на некаков лош неадекватен хумор со просечно снимање и подпросечна глума.
Ќе се осети дури после колку Константин со Киану е потценет филм, а највеќе беше просечно отценуван поради тоа што режисерот (успешно)олицетвори/очовечи митски суштества како пред се "Сатаната" и Архангелите, и налета на јака критика. Овие моменти повеќето режисери ги одбегнуваат баш поради ваквите реакции.
Онтопик за серијава, може ќе се научат да глумат овие со тек на време од сезона у сезона, нешто редовно these days. (Чру блад, Вамп. дневници, Аро, Тин вулф итн.)

Константина филмот нема врска со стрипот, затоа се смета за тапа филм.

(а не дека и онака е ептен јак)

На телма го даваат Miss Congeniality...14 години подоцна Сандра Булок уште глуми машкоданка што јаде многу и ќе те претепа ако и се пуштиш (види: The Heat), добро бе Холивуд до толку немате грди девојки па мора да форсирате вакви дебилности ? Сандра Булок како пример за грда...а бе ајде..и после грдите девојки имале ниска самодоверба..па како да немаат кога треба да се споредат со Сандра Булок :ROFLMAO:

@dragonsky , секој филм е скоцкан по одредена структура и си има категории елементарни за продуцирање. Па затоа структурата и базичните елементи на филмот треба да бидат тема на оцена и критика, не затоа што не се идело по стрипот / е ремикс / фали сцена / фалат ликови.

@dragonsky , секој филм е скоцкан по одредена структура и си има категории елементарни за продуцирање. Па затоа структурата и базичните елементи на филмот треба да бидат тема на оцена и критика, не затоа што не се идело по стрипот / е ремикс / фали сцена / фалат ликови.
Филм што е базиран на нешто треба да биде true to the material.
Не можам јас да правам филм за Стив Џобс и да го облечам како генстер од гетото што пуши цигари и слично.

Или да правам адаптација на некоја книга и ликовите од книгата комплетно да ги сменам.

Сфаќам што сакаш да кажеш, затоа реков и ако го гледам stand alone филмот не ми беше ептен квалитетен. :)

Сам се побиваш со тоа што пишаш базиран. Знаеш колку паранормални хорори има БАЗИРАНИ на вистински приказни? :rolleyes:
Јас сум голем фан на филмот искрено и го имам гледано повеќе од неколку пати. Можеби сега да го гледам нема да ми е при срце толку, ама други денови беа тогаш. Исто така и играта ја обожавав. И затоа имав големи очекувања од серијава. Ликот на Константин ми се допаѓа, односно како го портретира актерот, ама серијата е прилично лоша. Its just bad writing. Нејсе, како stand alone филмот има шмек, а како екранизација на стрипот, појма немам - го немам читано.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom