Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се е тоа фино, ама јас неколку години не сум видел клима со друг фреон освен R410, без оглед дали е инвертер или не е и дали е најобичен кинез или софистициран јапонец.
Ok, a sega kazimi dali si videl inverter klima polneta so freon R407c sto e deklarirana da ladi na -15C ili nedaj boze na -20C? Po se izgleda deka ce nema takva.....Се е тоа фино, ама јас неколку години не сум видел клима со друг фреон освен R410, без оглед дали е инвертер или не е и дали е најобичен кинез или софистициран јапонец.
Веќе пишав дека немам видено било каква клима да работи со фреон различен од R410.Ok, a sega kazimi dali si videl inverter klima polneta so freon R407c sto e deklarirana da ladi na -15C ili nedaj boze na -20C? Po se izgleda deka ce nema takva.....
Da se vratime na ona sto go pravi da moze klimata da ladi na -20C. Sega mala teorija za Freonite:
...
Znaci FREONOT R410c E TOJ STO DAVA MOZNOSTI za rabota na niski nadvoresni T. Se drugoto vo klimata e podredeno na ova
Inace obicna klima polneta so freon R410a za da ladi na -15-20C treba da ima mnogu nesta vnatre za da go postigne toa, ne samo freonot R410a.
Mene ako me prasuvas ne bi kupil nikogas SAMSUNG klima, se drugo od niv e so odlicen kvalitet ama za ova klimatizerive ne gi biduva.Ве молам за мислење, сакам да загреам соба од 15кв со висок плафон.2.9м. Дали е добро решение оваа клима Samsung AR12HQFSBWK/N-KX сплит клима уред моментално на попуст во Нептун од 17.995 на 14.756ден. Моментално се греам на уљен раијатор од 2600W. Собата има надворешна изолација 10цм стиропор, но прозорот е троклирен дрвен 30 + години стар.. потребно ми е греење 24/7 поради бебе
. Планот ми е да се греам на клима додека е температурата над нула , за потоа да прејдам на дрва камин .. во друга просторија -.- дали е голема разликата во потрошувачка помеѓу сплит и инвертер.. ( слушнав новите сплит се близу инвертер, во потрошувачка ), незнам колку ми е исплатливо да земам инвертер за мала соба позз. Молам за ваше мислење...
http://www.neptun.mk/upload/letok/77.pdf
Ме залажува брендот самсунг а ниска цена.. а слушнав вивакс дека многу ги фалат
.....
лаик сум.
.........
Мало надополнувањеJas imam dve on/off klimi na FONKO od 2003 god polneti so R407c, plateni po otprilika 500e. Rabotat sovrseno bez nikakvi defekti i tie se edinstveni vinovnici sto ete ne kupuvam invertorski, cekam da se rasipat, ha, ha. ha.
Mislam deka pred 6-7 godini pocnaa site da upotrebuvaat R410a. I uostalom ne razbiram sto e nejasno tuka so freonot, ednostavno R22 i ovoj R407c ne gi biduva za niski T, a od druga strana verojatno toj vo ponudata na prizvoditelite na freon e so najpovolna cena.
.