- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 4.002
- Поени од реакции
- 4.246
Како нема, симната ми е уште пред 3 неделиНема убава снимка од него уште. Или јас сум грешка.
Inside Llewyn Davis 2013 DVDScr XVID AC3 HQ Hive-CM8
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како нема, симната ми е уште пред 3 неделиНема убава снимка од него уште. Или јас сум грешка.
Амитито новите модели имаат секундарно согорување и тоа со регулација. Сега ако немат изваено некој ептен нов тип па да им е и тоа изменето. Додуша самото амити има поинаква регулација на воздухот со тоа што има презагревање на примарниот воздух и нормално подобра искористеност. Овој на сликата очигледно нема или ако има тогаш е без регулација( мислам на секундарното), така да ако е овај најнов модел тогаш незнам што да ти речам. Во секој случај е измислен за рустикот во секој поглед освем во тоа што нема пепељара секако ако не му додадоја на новите модели. Кој да ги знае.29 илјади е Рустикот со котел, 23 без котел.
Амити 3 е 22илјади, ама не се поизведува модел со котел... не дека баш мора да земам камин/печка со котел, ама би било добро.
Амитиво има секундарно согорување (и регулација на истото)?
![]()
Копер како фирма не ги поштуваше во претходни постови... или се лажам? Нешто се спомна тенок лимот и немање секундарно согорување, можеби ги мешам со некои други.
Како и да е имаат интересни (по цена и спецификации) варијанти со вграден котел. Но првите два имаат 120мм излез за оџак, вториот 150мм.
Тој „редуктор„ што го спомињаш е некаков „адаптер„ за на стандардна (поширока?) величина на ќумец? Затоа велиш дека се губи на силата на влеча на чадот?
Амити 3 е 22илјади, ама не се поизведува модел со котел... не дека баш мора да земам камин/печка со котел, ама би било добро.
Амитиво има секундарно согорување (и регулација на истото)?
![]()
Ццццц... На Фемина ни ја украле Moviespotting темата. Уште насловот да го копирале, и таман немало да се мачат ништо да пишуваат:
![]()
Па оздола и пишале: „Одлична идеја, браво“
Лоповиииииииииииииии!
Plot twist: Жена ти ја отворила темата на фемина користејќи друго име, срам и е да ти каже дека ти ја украла идејата, па се прави на тошо за да не сумљаш у неа.Јас на Фемина не сум - жена ми е. Таа ми кажа за темата, оти знае дека јас ја отворив истата на Кајгана.![]()
A sto baras ti na forum od tipot na femina?Ццццц... На Фемина ни ја украле Moviespotting темата. Уште насловот да го копирале, и таман немало да се мачат ништо да пишуваат:
![]()
Па оздола и пишале: „Одлична идеја, браво“
Лоповиииииииииииииии!
Кажи некоја претпоставка колку пари би дошло накнадно ставање на котел (материјал и рака) и дали е сигурно така да се прави?Амитито новите модели имаат секундарно согорување и тоа со регулација. Сега ако немат изваено некој ептен нов тип па да им е и тоа изменето. Додуша самото амити има поинаква регулација на воздухот со тоа што има презагревање на примарниот воздух и нормално подобра искористеност.
А, и да ви кажам дека им упатив еден срдечен поздрав од профилот на жена ми. Ќе ви кажам ко ќе ја банираат.[DOUBLEPOST=1392745517][/DOUBLEPOST]
Тоа заборавив. Ајде веднаш ќе ги ставам.
А, и да ви кажам дека им упатив еден срдечен поздрав од профилот на жена ми. Ќе ви кажам ко ќе ја банираат.[DOUBLEPOST=1392745517][/DOUBLEPOST]
Тоа заборавив. Ајде веднаш ќе ги ставам.
Незнам на амитито дали може да му се додаде котел, јас немам видено досега. На рустикот му клаваат ама незнам како се имаат покажано и колку се ефикасни, практични и сигурни.Кажи некоја претпоставка колку пари би дошло накнадно ставање на котел (материјал и рака) и дали е сигурно така да се прави?
Инаку на другата тема нешто размислував на глас, пиши два-три збора што мислиш и таму, кога ќе имаш време.
Сега малку теорија, да видиме како корелира со праксата.
Кога ќе кажеш за еден камин или штогоде печка на дрва, дека работи ефикасно или неефикасно. Дали тука првенствено мислиш на квалитетот (процентот) на согорувањето? Или можноста споро да се согоруваат дрвата?
Јас колку што разбирам поентата со регулација на согорувањето и регулација на дотокот на воздух, е заради успорување на согорувањето. Нели со намалување на дотокот на кислород, се намалува и ефикасноста на согорувањето? Дрвата поспоро ќе горат но и ќе се добие многу понефикасно согорување.
Или тука стапува на сцена идејата со контролирано секундарно согорување? Прво да се успори согорувањето, и иако така многу од маслата нема да согорат, истите потоа да се согорат во секундарната комора...
Но од овој аспект ако гледаме, нели проблемот првенствено е заради предимензионирање на печката?
Нели е подобро да се земе печка со моќност која на најјакото согорување ќе одговара на топлинските потреби на домот? Отколку да се земе прејака печка и потоа да се успорува согорувањето? (па макар и тоа да се изведе нешто поефикасно).
Идеално би било да се има и топлинска акумулација, но тоа е веќе нешто друго.