Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Само да расчистиме една работа. Односот на пропан и бутан не е ист во плинот кој се употребува за погон на автомобили, и плинот кој се употребува за боци за домаќинства. Од овој однос на пропан и бутан зависи моќноста на согорувањето, па со тоа и износот на киловатчас енергија од плинот.

Плинот за автомобили, при согорување оставал и слој на садовите кој тешко се чистел. Тоа чисто го спомнувам онака успат, нема врска со цената на киловатчас енергија од плинот.

Точно треба да е различен гасот за домаќинство и за автомобили но за жал кај нас не е така ;)

Тоа дека си уште мал ( несозреан де ) . Се во свое време . Во меѓувреме задржи се на акциите , ти лежат.
:tapp::tapp:
Секој има свој вкус бре.
И не се опишувај себе во болдираното, те молам.

u2s.gif

Zdravo. spored slikava, dali mozi da mi pojasnite, za da naucam i jas, za kakva klima si raboti? Na primer dali e trojka ili tri i polka (i shto toa znaci), kolku kw dava na greenje i kolku konzumira. Dali e Ok firmava ili spaga vo kategorija na neo - meo...
BlagodaramKlimata.jpg
--- надополнето: 16 септември 2013 во 22:32 ---
Da se nadopolnam ili da se izglupiram: spored mene ovaj inverter, za greenje, konzumira od 0.3 do 2kw ( vo zavisnost od uslovite) a gree so.... kolku kw? pojma nemam.
Odnapred fala za odgovorite

Zdravo. spored slikava, dali mozi da mi pojasnite, za da naucam i jas, za kakva klima si raboti? Na primer dali e trojka ili tri i polka (i shto toa znaci), kolku kw dava na greenje i kolku konzumira. Dali e Ok firmava ili spaga vo kategorija na neo - meo...
BlagodaramПрегледај го приврзокот 72541
Da se nadopolnam ili da se izglupiram: spored mene ovaj inverter, za greenje, konzumira od 0.3 do 2kw ( vo zavisnost od uslovite) a gree so.... kolku kw? pojma nemam.

http://www.chernevclima.bg/product/319/klimatik-invertoren-midea-msr-18hrdn1-r17.html
класа на Neo Quart Vivax ST, TLC..... за загревање големи простории 40-50м2 по лошиот COP фактор (3.2) можам да заклучам дека е B или C енергетска класа... просечен уред кој при услови на ладна зима исфрла огромна количина на вода... дали грее ќе каже тој што ја има. Се надевам има такви.
Лично мислам дека е лош избор. Подобар избор во класата (можеби се нешто поскапи) би биле Vivax или БЕКО....

BlagodaramПрегледај го приврзокот 72541
18000BTU e, значи 5,2KW, што би се рекло, „петка“.
Според декларацијата, номинално троши 1500W струја, a оддава 5400W топлина, најверојатно мерено на +5 или +7 степени надворешна температура. Toa е COP од 3,6.
A Мидеа е оригинален кинески бренд, не е непостоечки како нео, кварт и слични на нив, а ништо чудно и токму мидеа да ги произведува овие.

[quonad"bakigvg, post: 6124355, member: 17934"]Каков и е квалитетот, бидејќи цената ми е некако многу мала во однос на други производители.
http://www.najevtino.mk/p/magnum-e/379298[/quote]
Ako nadvor ne e minus togash e ok.

Го имам The Passion Of The Christ на PC-то . Да го гледам или сепак да почекам Велигден? Ако чекам , имам една контролна точка во Божиќ .

After Earth 2013 1080p BluRay DTS x264-PHD

The Hangover III 2013 1080p BluRay x264-SPARKS

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom