мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 23.715
- Поени од реакции
- 31.141
Во секој случај е поевтино од надворешна. Само на скелиња ке заштедиш поприлично.Дали може да се постави внатрешна изолација, наместо надворешна, има ли разлика во материјал, цена,....
Негативна страна е што си го смалуваш просторот за онолку колку е дебела излоацијата.
Сега има неколку опции и сигурно ке постираат некои кои се подобро запознаени со оваа пробематика.
Првата е гипс картон а во просторот помеѓу постоечкиот зид и картонот да биде исполнето со камена волна или така нешто слично. Секако ова мислам дека е поскапата варијанта.
Другата е стиропор или стиродур или комбинација од двете па над него мрежа со лепак за стиропор,па некој тип на внатрешен малтер или така нешто.
Ако си поумешен ова можеш и сам да го изведиш, не е некоја филозофија што драстично ке ја намали цената.
Сега ај да видиме другите какви искуства имале во врска со ова.

) za edna nedela, pa ako stavam za 800 denara plin( negde 18 litra) mozda i za nedela ipol ke mi se fati. E sea ako veke se isplati nekoj da preporaca nekoja kvalitetna(sepak se raboti za plin), gi gleam ovie od bricolaz ama neznam nekako ne mi se sigurni.???