- Член од
- 19 октомври 2012
- Мислења
- 317
- Поени од реакции
- 277
BRAT KOLKU BESE STRUJATA NA OKTOMVRI, I KAZI MI KAKO JA PUSTASE POSTOJANO ILI SAMO DODEKA BEVTE DOMA, JAS NAMESTIV LG 24
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=28_56_144&product_id=201886
PRED DA JA KUPAM CITAV SPECIFIKACII NA KAKVI LI NE SAJTOVI, MNOGU E FALENA. PISUVA DEKA POSTOJANO AKO RABOTI KE TROSI NE POVEKE KAKO DVA FRIZIDERA, KLIMATA RABOTI ODLICNO, ZATOPLUVA PROSTORIJA OD 40 KVADRATA OTVOREN PROSTOR ZA NEPOLNI 15 MINUTI. NO SMETKATA I BAS NE DOJDE TAKA MALA, NIKAKO NEMOZAM DA PRESMETAM, ZOSTO VO SPOREDBA SO LETOTO, STRUJATA KAKO CELO E POSKAPA, A I POVEOE SE VKLUCUVA BOLJEROT. KAZI MI KAKO BESE KAJ TEBE?
Kazi kolku ti dojde struja za noemvri ... posto i jas ja gledam i se mislam megju taa - LG 24 SQ i ovaa od technomarket - Samsung AQV 24 PSB
Eve za sporedba ke ti kazam deka momentalno imam LG 12 inverter (stara vekje 6 godini), i ne me gree dovolno na ovie 40 m2. Vklucena e sekoj den od 7 do 24 od prilika i smetkata mi dojde okolu 5500 den. Potrosuvackata i e 1.4 kW/h na maximum...
Znaci sega dilemata mi e LG ili Samsung... aj mala sporedba :
LG: КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ: 8.44 KW( 0.9-11.4 )
ПОТРОШУВАЧКА НА ГРЕЕЊЕ: 2.3 KW
Samsung: КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ 7.8KW
ПОТРОШУВАЧКА НА ГРЕЕЊЕ 2.2KW
Izleguva deka LG-to e podobro, posto za 0.1 KW pogolema potrosuvacka dobivas pogolema energija 8.44 vo odnos na 7.8...
Ali mora da kazam deka ne sum mnogu zadovolen od LG-to posto mnogu buka stvara vnatresniot del. Kaj vujko mi gledam Samsungot ne se slusa. E sega negovata klima ne e inverter, pa mozda zatoa stvara pomala buka, ako ima toa vrska ...