¯
¯\_(ツ)_/¯
Гостин
Ama ima glup "twist" 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За прв пат слушам вакво нешто.Vo eden razgovor so serviser na klimi mi e napomenato deka treba da se promenuva freonot na sekoi 3 godini.Dali ima nekoj iskustvo od vakov vid?
Клима...Јас во собава се греам со еден радијатор (полн е со нафта или незнам што) и работи на струја. Додека работе топле колку толку но воздухот се осеќа дека е ладен ?! Ако ја изгасам за 5 секунди исто како да не топлело ништо во собата,а ждере струја многу. Што предлагате за по мала соба (нз точна квадратура) ?
Клима некоја ? или др чаре ?
Глуми, ко да не го знаеш Јонзе... Дома во фустанчиња се облекува и го слуша ЏастинИ за крај, не ми се верува дека си хејтер на Black Swan.![]()
Средено...
(ма да по цитатот треба да знаеш и без линкантологиски цитат е
)
За прв пат слушам вакво нешто.
Мислам дека погрешно си разбрал.
нема логика...Не.Наводно ги губел карактеристиките со текот на времето затоа се врши промена за да се намали оптеретуванјето на компресорот.
јас како сервисер на клими тврдам и стално велам дека не на 3 туку на максимум 2 години треба да се ПРОВЕРУВА нивото на фреон во клими, но никако да се ПРОМЕНУВА... нема потреба.. фреонот не е со променлив карактер и не ги менува карактериситиките со текот на годините. она што во еден климатизер се менува е компресијата на моторот т.е. клипот а тука неможеш ништо да смениш со менување на фреонот...Vo eden razgovor so serviser na klimi mi e napomenato deka treba da se promenuva freonot na sekoi 3 godini.Dali ima nekoj iskustvo od vakov vid?
За да има ефект таквиот радиатор ( уљан ) треба постојано да е вклучен уште од почеток на грејна сезона да ја загрее собата а потоа само да ја одржува температурата.Јас во собава се греам со еден радијатор (полн е со нафта или незнам што) и работи на струја. Додека работе топле колку толку но воздухот се осеќа дека е ладен ?! Ако ја изгасам за 5 секунди исто како да не топлело ништо во собата,а ждере струја многу. Што предлагате за по мала соба (нз точна квадратура) ?
Клима некоја ? или др чаре ?