Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не е тој модел, Килиан прашуваше за моделот од 42.000 БТУ, овој на линкот е 24.000. Не знам само зошто Sass мисли дека троши помалку од тоа што го пишал диструбутерот. :confused: http://www.tehnomarket.com.mk/products/09036936/neo-acc-hh42lw-eur

Како и да е, мое мислење е дека не чинит за потребата која ја има тој.
Еве го моделот и спецификациите http://www.altoklima.com/buy.php?id=573&&urlenc_qstr=

Незнаев кај да прашам, тука некако најлогично ми дојде.
Само мене на арена ли ми прави проблеми со симнувањето на торентите? Колку шо се разбирам од бугарски ми вика дека морам да имам бугарска ИП адреса за да можам да симнувам.....

Незнаев кај да прашам, тука некако најлогично ми дојде.
Само мене на арена ли ми прави проблеми со симнувањето на торентите? Колку шо се разбирам од бугарски ми вика дека морам да имам бугарска ИП адреса за да можам да симнувам.....
Кај мене е во ред. Пред некој месец ми правеше проблеми и тогаш морав да симнувам со uTorrent. Пробај преку магнет линковите.

Не е тој модел, Килиан прашуваше за моделот од 42.000 БТУ, овој на линкот е 24.000. Не знам само зошто Sass мисли дека троши помалку од тоа што го пишал диструбутерот. :confused: http://www.tehnomarket.com.mk/products/09036936/neo-acc-hh42lw-eur

Како и да е, мое мислење е дека не чинит за потребата која ја има тој.
Упс, моја грешка. Како и да е, од податоците на линкот на alek_jov, COP 2,8, EER 2,6. Вредности кои не се баш за фалење

Знам дека е за греење темава, но не гледам соодветно место да прашам за бољери. Некој да даде предлог за квалитетен бољер, а не овие кршовиве на три години што ги менуваме. И да не троши струја скапа е.

Леов мислам дека беше.Најдобри се.Е сеа кога ќе го поврзуваш со струја треба да го неместиш да ти грее толку вода и готово.И немој никогаш без разлика каков бојлер земаш да го наместиш да грее до крај увек нека грее до половина ако не и помалце и ќе си немаш гајле;)

Леов мислам дека беше.Најдобри се.Е сеа кога ќе го поврзуваш со струја треба да го неместиш да ти грее толку вода и готово.И немој никогаш без разлика каков бојлер земаш да го наместиш да грее до крај увек нека грее до половина ако не и помалце и ќе си немаш гајле;)

Леов? Најдобри? :)
Тешко мене ако они се најдобри, рок на траење 2 години и после почнува да тече.

Па еве мене ме служи 6-та година по ред.

Знам дека е за греење темава, но не гледам соодветно место да прашам за бољери. Некој да даде предлог за квалитетен бољер, а не овие кршовиве на три години што ги менуваме. И да не троши струја скапа е.

Земи прохромски со неограничена гаранција, нешто се поскапи ама немаат смрт.

http://www.parnovod.com.mk/index.ph...layout=category&task=category&id=1&Itemid=200

Предходно на тема ‘‘соларни колектори‘‘ пишував за овој класичен бојлер. Како соларна технологија која чини 400-500 Евра, а има рок на употреба 10 години воопшто не е исплатлива кога имаш толку евтин а многу економичен бојлер на струја.... и тн и тн
ДА, го препорачувам секако! Извонреден бојлер еве трета година го користам. Тоа е моделот Ariston TI SHAPE Plus 50.... vo Tehnomarket истиот за бедни 100 Евра.... Самец сум и доволно ми е 50л, но и од 80 литри имаат, секако нешто поскапи.
Има извонредна изолација, држи доста топла вода дури и зимно време, при услови на многу ниски температури. Многу бргу загрева, така да за нешто малку над половина саат ги постигнува од мене бараните 50-55*С.... што значи многу мала потрошувачка, ако се земе дека греачот е 2Kw, а како реков времето за загревање дебело испод саат.... прецизен дигитален дисплеи, овозможува одложено те програмирано вклучување и исклучување (на пример само кога е евтина струјата ;)) .... резервоар од Титаниум (Тоа е во моделот на бојлерот "Тi") отпорен на висок притисок.... еве од сајтот на Аристон:
TITANIUM GLASSLINED STEEL INNER
TANK TESTED AT 16 BAR
OVERSIZED MAGNESIUM ANODE
TEMPERATURE CONTROL THROUGH
LCD DISPLAY
HIGH-PRECISION NTC TEMPERATURE
SENSOR
TRIPLE SAFETY VALVE
OVERPRESSURE SAFETY VALVE
THICK THERMAL INSULATION
некои тех подат и потрошувачката:
Capacity l 50
Power W 2000
Voltage V 230
Max. Working Temp. °C 80
Heat dispersion kWh/24h 0,70
Max. Working Pressure bar 8
Weight kg 19,8
не верувам дека може повеќе да се очекува од бојлер кој чини само 100 Евра!?
Мене ми е извонреден! Јас добив три години гаранција, сега гледам две даваат!
Моја препорака....
http://technomarket.com.mk/products/09067857/ariston-ti-shape-plus-50
--- надополнето: 15 август 2012 во 14:30 ---
Земи прохромски со неограничена гаранција, нешто се поскапи ама немаат смрт.

http://www.parnovod.com.mk/index.ph...layout=category&task=category&id=1&Itemid=200
Единствено ме чуди зошто толкава потрошувачка? 80 литарскипт 3000W, оној за кујна од 10л дури 2Kw!? Веќе одамна не се употребуваат 3Kw греачи за бојлери од 50-100 литри... баш чудно!? Дури и тренд стануваат 50-80 литарски со 1,500w
Ова 3,000 секако незначи 50% поголема потрошувачка од останатите кои имаат греачи 2,000w, бидејки секако за побргу време ќе ја загрее водата, но сепак факт е дека имаат поголема потрошувачка.... Инаку стои тоа дека се извонредни, те дека немаат смрт.

Пред еден месец бев во Техномаркет по бојлер и си земав најобичен 80 литарски Аристон. Се интересирав и за овој што го препорача Змиго, ама ме поучи другар кој работи таму дека освен програмирањето на време (и шминкерскиот изглед) нема разлика во моделите. Капак стави еден друг пријател кој веќе една година го користи истиот бојлер и е презадоволен. Јас сеуште не го користам доволно долго за да кажам колку е добар или не.

Пред еден месец бев во Техномаркет по бојлер и си земав најобичен 80 литарски Аристон. Се интересирав и за овој што го препорача Змиго, ама ме поучи другар кој работи таму дека освен програмирањето на време (и шминкерскиот изглед) нема разлика во моделите. Капак стави еден друг пријател кој веќе една година го користи истиот бојлер и е презадоволен. Јас сеуште не го користам доволно долго за да кажам колку е добар или не.
Во принцип Ariston е солидна фирма за бојлери. Незнам дали она што за овој модел (Ti Shape Plus) производителот го вели: TITANIUM GLASSLINED STEEL INNER TANK TESTED AT 16 BAR.... е некоја предност врз останатите или не, меѓутоа мене на пример многу ми се допаѓаат 3-те мода за програмирање.... особено она за тајмингот, го програмираш еднаш и не се замараш дали си го уклучил или исклучил или не си го сторил тоа. А ова не сум го преплатил премногу во однос на обичниот.... Ќе повторам ме чинеше 6,000 Денари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom