wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.805
- Поени од реакции
- 34.478
Go gleashe nekoj The Hunger Games? <3
Samo mene mi beshe krajot krsh ili i na drugi?
Само крајот?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Go gleashe nekoj The Hunger Games? <3
Samo mene mi beshe krajot krsh ili i na drugi?
Само крајот?
Битно е колку чини еден КWh.Во Струмица приклучок на гасовод е 700 евра.
Имам котел на дрва кој може да се преправи на гас (според луѓето кои го монтираа). Годинава ќе сум на дрва. Да видам кои ќе бидат искуствата доколку некој се грее на гас, па догодина, здравје, може и ќе преминам...
ХМммм... сеуште немаат објавено колку ќе чини гасот. Само за приклучокот рекоа.Битно е колку чини еден КWh.
На дрва чинeшe 1,20 денари за 1 КWh но во котелот за дрва не можеш се да искористиш. Се искористува од 30 до 50%, ретко до 70%, зависи колку квалитетен котел имаш и како вешто го ложиш.
Еден литар ТНГ содржи прибижно 10 КWh, ако ја знаеш цена по која можеш да го набавиш, лесно е да пресметаш колку чини еден КWh.
Инаку во септември ќе бидат познати цените на сите горива па ќе можеме да направиме табела
Почекај... Не брзај... Ќе пресметаме што ти е најповолно..ХМммм... сеуште немаат објавено колку ќе чини гасот. Само за приклучокот рекоа.
![]()
![]()
БЉАК! Замисли оваа да ти се појави ноќе.
Бљак грозотија...
Абе нашминкана и фотошопирана и двајцата ќе ми ја барате гулабица за жена.....You will burn in hell because of this.....believe me you will!!!
Ај да не претеруваме сега.....мислам ни дал Господ очи.Абе нашминкана и фотошопирана и двајцата ќе ми ја барате гулабица за жена.....
факт е дека е грда на фаца, и дека очите и бегаат 20 сантима нанапред.