Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Wanderlust добра комедија. Не се жалете дека новиве работи се срање...или и wanderlust е срање? u fakin cynical bastards

528835_409580599083482_2095603073_n.jpg

Читај Io Sono Interista еден коментар од фб:

Real steal, the movie is the real deal! One of the best i've ever seen in the newer history, brilliant!

Читај Io Sono Interista еден коментар од фб:

Real steal, the movie is the real deal! One of the best i've ever seen in the newer history, brilliant!
Можда не е до толку ама супер е :)
Iceboy го има пишано ова...
Кога видов дека ме имаш означено во темава знаев дека Real Steel е пак тема на зборување....хејтерo_O

Можеби најдобрата Готје пародија и тоа баш за Star wars.

sakam da prasam imame parno doma i gree 140 kvadrati so muka :D nemoze da se povrze cela linija vo kukata e okolku 200 kvadrati bila kriva linijata ni rekoa majstorite ako ima nekoj so znae da mi prati kompanija koja sreduva takov vid na raboi :D i epten drva trozi 20 kubici :D a citam po netov 250 kvadrati od 12-15 ? :D ako moze nekoj neka pise :D

Ja sum na gas a i mnogu moi komshii isto koristat gas. Ne bih rekol deka e naj ekonomicno ama e naj lesno - kotleto e full automat i ne mu beresh gajleto, zimata mi obezbeduva topla voda i parno, lete samo topla voda.

Барам совети од поискусните што користат парно на дрва,куќата што ја загреваме е 200 квадрати
котлето е со 190-230 квадрати може да затопли Магел е српско некое веќе 10 години го имаме се ок доле на спратот е топло се ама горе е проблемот немозже да постигне а не работи со полна сила 150 само грее имате некој совети и ептен дрва лапа 20 кубици а луѓе читам 250 квадрати 12-15 метри трожат ако има некој совети и плус нон стоп избива еден вентил од парното и зезнато е ептен неможе да поврземе се сите 200 квадрати крива била линијата нешо бла бла ми рекоа мајсторите ако има некој совети од поискусни многу се добредојдени и некои фирми кој се занимаваат со овие проблеми .Видов една слична тема ама некој не враќа.

Има во Куманово 2 браќа местат парно и дечките ја си ја знаат својата работа перфектно. На нас дома ни наместија парно и немавме никаков проблем, во едната соба каде што ни е шпоретот ни беше ладно, а собата е многу голема па наместивне едно парно затоа што топлината од самиот шпорет не беше доволен. можеби додавање на уште некој радиатор на горниот спрат ке ти помогне. Доколку сакаш ке го пронајдам бројот па ке ти го дадам инсконтактирај со нив можеби ке ти дадат некој совет и ке ти помогнат.

Барам совети од поискусните што користат парно на дрва,куќата што ја загреваме е 200 квадрати
котлето е со 190-230 квадрати може да затопли Магел е српско некое веќе 10 години го имаме се ок доле на спратот е топло се ама горе е проблемот немозже да постигне а не работи со полна сила 150 само грее имате некој совети и ептен дрва лапа 20 кубици а луѓе читам 250 квадрати 12-15 метри трожат ако има некој совети и плус нон стоп избива еден вентил од парното и зезнато е ептен неможе да поврземе се сите 200 квадрати крива била линијата нешо бла бла ми рекоа мајсторите ако има некој совети од поискусни многу се добредојдени и некои фирми кој се занимаваат со овие проблеми .Видов една слична тема ама некој не враќа.
Oвој проблем само ти можеш да го решиш.
Никој нема да ти дојде за такво системче и да „ дреме “ тамо со недели да најде зошто така грее. Сам мораш да најдеш решение.
Тоа што горе немаш греење укажува дека имаш слаба циркулација на водата на горниот спрат односно системот не е избалансиран. Балансирање се врши со подесување на долните радијаторски вентили или навијци - зависи што имаш. На долниот спрат вентилите треба да се пригушат.
Тоа што трошиш многу дрва, може да покажува дека котелот ти е неквалитетен, но уште повеќе може да биде последица на тоа што дрвата се влажни, не ти чини оџакот, не тие е регулиран доводот на воздух или невешто го ложиш.
Во ова летна ситуација, ти советувам, да го исчисиш оџакот и котелот и да подготвиш суви дрва. Домаќински дрва се купуваат и складираат барем една година однапред. Можеш да го смениш вентилот што постојано избива, бидејќи можно е да е неисправен.
И чекај да почне грејна сезона, кога ќе експериметираш и ќе најдеш начин да ја поправиш работата на греењето

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom