- Член од
- 10 август 2010
- Мислења
- 66
- Поени од реакции
- 33
секако дека постои референтна листа на клиенти со бројки нема да се замлатувам ама има многу монтирани системи, меѓутоа ај стави се во кожа на клиент кој дал пари за да му се монтира греење кај него (значи кај тебе) и одеднаш некој кој сака да се рекламира ти ги става твоите лични податоци на интернет? јавно и достапно за секого? како би ти се свигало на тебе тоа? затоа, има солуција: кога ме повикува некој на објект му ги давам телефоните од неколку нај блиску до него монтирани системи се разбира со дозвола на инвеститорите, па откако ке си исконтактира, евентуално може и да си договори средба со некого па да го види системот, да чуе објаснување, искуство и слично од некој што го користи системот некое време. значи ако живееш во ѓорче ке ти дадам од клиенти од ѓорче, ако си во влае од влае... ако си од куманово ке ти дадам клиенти од куманово... чиста работа, а со самото тоа и се почитува законот за дискреција, т.е. загарантираното право (дискреционо) за секоја единка. не смеам да давам лични податоци. ако ве интересираат изгледи и слики од монтирани системи, без име кој од кадее имате еден мал избор за гледање на сајтот на кано. таму има и објаснување и слично. затоа и постои тој веб сајт...
друго... на повиците одговарам јас лично во принцип или брат ми.... околу тоа дека некој ми се јавил и не сум му се јавил јас може да биде само од 1 причина, а тоа е дека летово ми украдоа од кола една торбица во која имав некои ситни документи меѓу кои и нотесот со договорен распоред за посета на објекти, и секако запишани телефони од луге кои пројавиле интерес. каков невиден хаос ми настана тие 3 недели, едноставно УЖАС невиден...
на кого успеав да му го најдам телефонот му се јавив, на кого не успеав, грото лугето се јавија сами и како извинување добија екстра попусти или подарок дигитален собен тајмер во вредност од 50 евра... требал другар ти т.е. татко му да ми се прејави и ке добиел поклон. немам причина да не идам на некоја посета на објект кога не наплаќам за истото (доколку е за во скопје, а за другите градови само реални патни трошкови) не ме кошта ништо и треба да сум ТОТАЛНО ГЛУП да не идам кај некој што сака да купи КАНО систем а јас да го одбијам без причина т.е. да не склучам зделка и заработам пари. нонсенс нели? всушност, ексклузивно сега еве велам, нека ми се јави човекот и ке испадне поволен договор за него. јас ги штитам сите мои клиенти и сегашни и потенцијално-идни. немам причина да одбијам некого кој сака да купи и да даде пари.
Моето прашање за ЛИСТАТА беше... не да откривам нечии лични податоци ..туку од моето искуство со мајсторите , а кои ни менуваа прозорци и врати кај нас дома ..а кои пак ... да сум проверел навреме..никојпат немаше ни да ги ангажираме..оти испадна дека кога бев на рекламации на изработката и монатажата во самиот објект кај нас... неколкупати кај нив во фирмата..затеков луѓе - муштерии нивни...а кои стално нешто приговараа на изработката и квалитетот на монатажата ..а одпосле и јас конечно „сфатив„ ...зашто сите тие толку приговарале...ама беше предоцна..дадени беа парите..
Мое лично и МНОГУ ЛОШО ИСКУСТВО со МК Фирми