Најдобро балканско пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Batistuta
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобро “наше“ пиво ?

• Вкупно гласачи
    211
Некако останатите темни пива мене ми се тешки. Оние европски темни кои сум ги пиел ми имаат чуден вкус, ама Лашкото темно е фантастично. Среќа што од темни пива кај нас е толку распространето, па можеме да уживаме и во него. :)

Добро.. зависи и на што си налетал, и што ти праи мерак :)
Пример, кај нас на што сум налетал од темни пива...
Гинис, како Стаут.. категорија сам за себе, нели... му нема рамно пиво (али не се наоѓа секаде :( )
Темното Амстел, кое што е Бок, и е поприлично тешко, и на најголемиот дел од луѓето не им се допаѓа... затоа и го нема воопшто кај нас веќе со години
Ефесот... еднаш само го имам пробано.. а чим само еднаш сум пиел некое пиво - не ми се допаѓа :)
Лашкото, од друга страна.. си е прилично лесно, вкусно и распространето... добитна комбинација :)

Не ми текнува што друго темно има низ Скопјево распространето (со исклучок на beershop-от :) ) :toe:

Скопско ми е најдобро, а од останативе Никшичко и Јелен онака

Од Балканскиве незнам дали навика или некој патриотски код ми е внесен али Скопско ми е најдобро. Од другиве единствено ми се свиѓаше Лашко. Другите Никшичко, Карловачко, МБ ми се некако блуткави и како вода да пијам.

Скопско и се е можно :)

Се знае,СКОПСКО:icon_cool

Гласав за Лашко ја пошо е најдобро. Се мислев и за Скопското ама ете.

Шуменско и Скопско

Сум ги пиел скоро сите што се ставени во анкетава...Дефинитивно Скопско.

Абе зашто не сте ја ставиле Каменица?

Друго прашање, знаете ли зошто Скопско го смени мотото од “Најдоброто од Македонија“ во “нашето најдобро“?

Темно лашко брате.
Точено по можност.
Уф уф уф... Пивливост 100%.

Лашко е најдобро. Од Македонскиве Скопско и Горско, а може и Крали Марко :)

Точено. Ладно. Првите две.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom