Најдобро балканско пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Batistuta
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобро “наше“ пиво ?

• Вкупно гласачи
    211
Скопско
Крали Марко
Јагодинско
Никшичкото-условно на стара слава, по оние земјотреси во Црна Гора, кога им се заеба водата го заебаа и пивото.

Glasav za skopsko no mnogu retko piam pivo

Златен Даб и Крали Марко.

Златорог,не знам зошто го нема

Скопско , и лашкото е добро само не е толку газирано како скопското

Zlaten dab , bas e zlatno, leto ide ,DAB - ide............

ne glasam za niedno poso dabot go nema.........

Zlaten dab , bas e zlatno, leto ide ,DAB - ide............

ne glasam za niedno poso dabot go nema.........

Тоа е така затоа што авторот на темата е страстен пиво пијач и солиден познавач на пивата и знае дека Даб е посебна категорија. Некаде помеѓу пиво и зачинета вода. Затоа го нема... а и кој те лажел дека Дабот е добар? Ако си пиел Даб, и ништо друго можеби ќе ти се допадне, ама во споредба со други квалитетни пива, тоа врска нема... и не е до вкус работата, слабо пиво е.

Скопско и се е можно
мада у последно време и Silver moon ми го фаќа меракот

Сакам скопско, ама и Ефес ми е по мерка

Имам многу различни пива пиено и можам слободно да кажам дека Скопско е многу добро ако не и најдобро пиво. Инаку исто многу се добри пченичните пива како Erdinger на пример, а најлоши се знае грчките пива без конкуренција. Какви жени такви пива. :)

Тоа е така затоа што авторот на темата е страстен пиво пијач и солиден познавач на пивата и знае дека Даб е посебна категорија. Некаде помеѓу пиво и зачинета вода. Затоа го нема... а и кој те лажел дека Дабот е добар? Ако си пиел Даб, и ништо друго можеби ќе ти се допадне, ама во споредба со други квалитетни пива, тоа врска нема... и не е до вкус работата, слабо пиво е.

ama sepak e vtoro po popularnost makedonsko pivo i mozelo da se stavi .....

nema vrska, ja moze ne sum mnogu kompetenten poso pivo pijam ednas godisno ama ete Dabot mi ostavio vpecatok........moze zatoa so koga go piev mnogu bev zeden i mi bese suva ustata a mozebi i navistina e zacineta voda kako sto vikas ti.....:toe::toe::toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom