Најдобрите Научно-Фантастични (SciFi) Серии

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Ми зборувате тука за сф-серии, а сите ја заборавивте една од култните која доживеа многу успеси и долготрајност. Има две верзии. Првата од 1963-1965, The Outer Limits-the original series, а втората шо ја има и јас гледано/уште ја гледам, а верувам и доста од вас, The Outer Limits 1995-2002.

the_outer_limits_1963-show.jpg

The-Outer-Limits-The-New-Series-Time-Travel-Infinity-B000068V9T-L.jpg

Во оваа серија имате од се и сешто: вонземјани, патувања во времето, експерименти, мутации/трансформации, андроиди/роботи...а не ретко има и вакви сцени

i218789_AlyssaMilanoTheOuterLimits01.jpg

Интересно е што секоја епизода си е сама за себе, со посебни глумци. Обично на крај на сезоната има една епизода која поврзува неколку претходни.

инаку си ги сакам и Star Trek, уствари тие ми се бр.1 :)

П.С. Пишувањево за Outer Limits ме подсети дека полека треба да ги чистам од компјутер, односно да мавнам сега една епизода :vozbud:

Ми зборувате тука за сф-серии, а сите ја заборавивте една од култните која доживеа многу успеси и долготрајност. Има две верзии. Првата од 1963-1965, The Outer Limits-the original series, а втората шо ја има и јас гледано/уште ја гледам, а верувам и доста од вас, The Outer Limits 1995-2002.

Прочитај поубаво, и јас и уште еден член ја спомна :)

Dr.Who, и имаше една серија порано на Канал 5 мислам Eureka се викаше , у еден мал град со некои научни установи и стално некои надреални срања се дешаваат...

Може и не е баш за тука...ма гајле ми е,серијата е добра.
Прегледај го приврзокот 39023
Да SW фан сум trekkies suck.:motor:

Ахх, не. Не е баш добра серија оваа. Ја вртат на CN моментално. Или ја вртеа до пред еден месец, ја немам забележано сега. Ко за нешто со Star Wars во името, не е ниту драмтачина ниту епска, а и глумата им е тапа.

Иначе има постара анимирана серија со многу слично име, Star Wars: Clone Wars (2003), значи без The во името, режирана од познатиот Генди Тартаковски (Dexter's Laboratory, Samurai Jack). Ја немам гледано ама гледам многу повеќе ја фалат.

Иначе има постара анимирана серија со многу слично име, Star Wars: Clone Wars (2003), значи без The во името, режирана од познатиот Генди Тартаковски (Dexter's Laboratory, Samurai Jack). Ја немам гледано ама гледам многу повеќе ја фалат.

Да ја знам серијава и ми ја имаат препорачано али...artwork-ов...не го можам.

Од научно-фантастичните серии без некое рангирање, и без притоа да давам целосен список на она што сум гледал (оти и не можам да се сетам сега баш на се`) особен впечаток ми направија
Зона на самракот - да се изненади човек од големата фантазија и умешност во креирањето на речиси секоја нејзина епизода. Некои од нив се рециклираат и се нудат како големи холивудски хитови. Само како пример, од една од нив која ја гледав пред неколку години, без никаков сомнеж е произлезен The Оthers со Никол Кидман, просечен трилер со извесни хорор примеси, карактеристични понекогаш и за гореспоменатиот серијал, иако тој претежно е sf.
Doctor Who - мошне често исклучително згодна за тепање време, со нешто хумор, и со наместа подлабоки етичко-социолошки пораки и предупредувања во врска со потенцијалните срања што човекот би можел да си ги стори самиот себеси (доколку некој вонземјанин не го испревари). Најчесто глумата е солидна, а приказните ги надоместуваат извесните, и не толку бројни пропусти и недостатоци поврзани со специјалните ефекти и сл.
Star trek: The Next generation - според моето лично мислење, убедливо најдобар дел од оваа франшиза, со доста добра актерска екипа и интересни ликови. Серијалот го надрасна својот претходник, а следбениците беа во далеку побледо, мошне предвидливо издание, речиси во секоја смисла на зборот.

За X files немам некое големо мислење, иако и тие си имаа некои многу успешни моменти, покрај одличното интро, но не секоја епизода ми правеше ќеф.
И така...

Леле Sliders многу ја сакав. На Сител ја даваа. Ја барам сега по торенти, слабо некако :(

Има торнети за сите сезони за Sliders само што малку подолго се симињааат епизодите. Првите две сезони се значитлено подобри од останатите.

Sliders беше супер серија, но ја уништија со тоа што ги сменија некои од главните глумци и серијата стана досадна за гледање во последните 2 сезони...

Ахх, не. Не е баш добра серија оваа. Ја вртат на CN моментално. Или ја вртеа до пред еден месец, ја немам забележано сега. Ко за нешто со Star Wars во името, не е ниту драмтачина ниту епска, а и глумата им е тапа.

Ако ти се допаднале овие серии тогаш можам да ти го препорачам Sub-bionic Titan цртан од истиот тим како Самурај Џек кој е навистина брилијантен. Нема да зажалиш ако го погледнеш.

farscape_logo.jpg
Farscape. Мислам дека никој не ја спомна. Една од најдобрите SciFi серии според мене. Оригинална и креативна серија со одлични ефекти, многу добро сценарио, интересни ликови и на моменти дури и многу комична. Сигурно повеќето од вас гледале барем неколку епизоди од серијава бидејќи едно време ја даваа на МТВ :wink:

Прегледај го приврзокот 39167
Farscape. Мислам дека никој не ја спомна. Една од најдобрите SciFi серии според мене. Оригинална и креативна серија со одлични ефекти, многу добро сценарио, интересни ликови и на моменти дури и многу комична. Сигурно повеќето од вас гледале барем неколку епизоди од серијава бидејќи едно време ја даваа на МТВ :wink:

Многу добра серија. Јас скрос заборавив на неа.

Ако ти се допаднале овие серии тогаш можам да ти го препорачам Sub-bionic Titan цртан од истиот тим како Самурај Џек кој е навистина брилијантен. Нема да зажалиш ако го погледнеш.

Незнаев за оваа, гледам нова е од 2010. Секако ќе ја видам.

Doctor Who дефинитивно најдобра според мене. Значи стварно има големи фантазии али мене тоа ме привлекува кај сериите. Обожавам нереални и натприродни серии. Инаку Тенант беше легенда не е лош и новиот ама Тенант мислам беше подобар :)

Прегледај го приврзокот 39167
Серијата поради чие прекинување би го убил одговорниот за нејзиниот прекин на мтв... и една од причините што ја мразам таа бедна "телевизија"

Порано на сител тв, имаше многу добри серии (Зборам за периодот околу 2000 год и навака ) незнам точно кога беа, но имаше 5 серии од најдобар тип една по друга.
Знам играше и Outter Limits тогаш, и имаше една, со еден човек кој има временска машина и се “реинкарнираше“ во луѓе во минатото со цел да исправи некои грешки.
Доколку некој знае за која серија станува збор, нека кажи многу добра беше да ја симнам:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom