Најдобра игра на сите времиња

• Креатор на темата Креатор на темата Kocka
  • Време на започнување Време на започнување
F.E.A.R. 2 Project origin исто така и првиот дел!!
pof2picture.jpg

Prince of Persia Warrior Within, God of War 3, Devil May Cry 4..

2w68fh3.jpg

King's Quest - The Mask Of Eternity
1998 од Сиера Студиос

Акциона сингл плејер игра. Логика многу.
Саундтракот и сторијата закон.

У овие игри највише уживав досега (само да напоменам, не сум играл ништо од 2007 навака, тек пред некој ден почнав да ја играм COD 4 MW :-)

GTA 3 SA

Оваа ја имам најдолго играно и ваљда сум еден од ретките што ја има свртено без читови, ама вредеше.

Halo 1

Half Life 2 + ep.1 + ep.2

NBA Street 3
Вториот дел има најбољи терени, ама овој има најдобри потези, гејмбрејкер и многу добра графика

Tony Hawk's ProSkater 2, 4
Многу заразна, добар саундтрак, супер игра за двајца, и на оваа не знам колку време утепав. 9ката е добра исто, слична со првите 4 дела, 5-8 не се нешто.

Ratchet and Clank 1, 3 UYA
Една од најдобрите платформи. Сите планети се добро направени, интересни оружја, добар хумор, интересни ликови, добра графика...
Вториот дел не е нешто.

POP 2 WW
Најдобар дел од трилогијата според мене, супер комбат систем - доста оружја, комбо-а, финиш хим потези,...Дахака кога те брка, тие делови беа доста добри. Е сеа ликовите не беа можда баш добро направени и voice actingot-от, ама принцот повеќе ми се свиѓаше од првиот дел и приказната беше добра.

Resident Evil 4

Dino Crisis 2
Нешто како Резидент Евил само со диносауруси. Мнооогу подобра од првиот дел. ОК приказна, играш со 2 лика, доста диносауруси, оружја (со Реџина кога пукаш со двата митралеза истовремено у различни правци и им ебеш мамата на диносаурусите - прајслес!), стазите се добро направени...

Crash Bandicoot 1-3 + C. Team Racing
Најдобриот серијал/платформа на ПС1

Shadow of The Collossus
Оригинална игра, уникатна, добра авантура, колосите се многу интересни... Ни луѓе ни ништо, ти сам против колосите. Кој не ја играл, не знае што пропушта. Крајот е супер, трае ~15 минути мислам.

God of War 1, 2
Да не поверуваш дека е за ПС2 :vozbud:

Голем љубител сум на Total War игрите но и воопшто на стратегиите и според мене најбољи до сега се

Empire:Total War(еве неколку screenshots од неа)
screenshot1.jpgetw004.jpgPCG188.feat_empire.new4--screenshot.jpgEmpire-2009-03-06-02-06-38-98.jpg

Napoleon Total War:
screenshot_pc_napoleon_total_war024.jpgntw2-6.jpgnapoleon-total-war-20090819031527813_640w.jpg

Call od Duty 6 Modern Warfare 2:
modern-warfare-2-20090511114959479.jpgsite_call-of-duty--modern-warfare-2-ss-32.jpg

Call of Duty 4 Modern Warfare
call-of-duty-4-modern-warfare-screens-20080328003302478.jpg

Call of Duty - сите делови!
Need for Speed - сите делови!

Shadow of The Collossus
Оригинална игра, уникатна, добра авантура, колосите се многу интересни... Ни луѓе ни ништо, ти сам против колосите. Кој не ја играл, не знае што пропушта. Крајот е супер, трае ~15 минути мислам.

God of War 1, 2
Да не поверуваш дека е за ПС2 :vozbud:

Дефинитивно Shadow of the Colossus е најдобра игра за PS2. И GoW се исто многу добри, ама не ми се по ќејф. Ама затоа колосите владеат.

Super Mario All Stars + World за супер нинтендо

snes-super-mario-allstars-box-front.jpg

Најимпресивни игри!

Не постои некој, кој нема некоја посебна игра во која најмногу уживал,највеќе ја очекувал, со еден збор најмногу го импресионирала. Секако немора да е само една, може и повеќе.

Како и да е најдобри игри ми се:
COD MW/MW2;(Black Ops се уште не сум ја искусил)
Lost Planet Extreme Condition;
Devil May Cry 4;
Assassin's Creed 2.:)

Па пишете да видиме кои се вашите омилени игри...

Mass effect 1 и 2.Како да играв низ филм.
King's bounty:The legend.Благодарение на неа се вљубив во TB стратегии.
Се од Prince of Persia.
The witcher.

battlefiled bad company 2....играва остана во мене

Најимпресивни игри....

тешко прашање....

По кој критериум, од кој аспект, од кое време на издавање на играта, по графички изглед, приказна, оптимизираност, игривост.....??????

..... ај вака...

... осудесет и некоја и пред тоа од прошлиот век.... со ред...како се викаше онаа со играњето пинг понг, возење мотор и формула во флиперница потоа флиперите.... саати саати губење време...... и пари..

.....крајот на девеесетите.... doom, half life, делта форс (оваа немаше сејвови, па мисли му ја..)...том рајдер... револуција во играњето..

.... почеток на 2000-те... deus ex и operation flashpoint, да не го спомнувам red alert...

..понатаму...додека сите ги очекуваме бомбастичните најавувања на халф лајф2 и duke nukem од нигде и од ведро небо паѓа Far Cry и ги засенува сите....

...денес после Far Cry и да немаме некоја поголема промена во графички поглед ...освен поголеми мемориски побарувања за графичката картица најмногу заради зголемените резолуции на сликата...

.... значи... како што реков..тешко прашање....и најчесто субјективен и пристрасен одговор...

нема подобра игра од Call of duty 4, ја имам превртено над петнаесетина пати, заедно со Call of duty 4 се PES i FIFA - игри кој никогаш нема да изгаснат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom