MTEL Македонија {моб. оператор}

Член од
18 јули 2020
Мислења
83
Поени од реакции
64
од Јануар не сум повеќе на лајка а мТел не го прифатив како оператор.Користам А1.Но на мобилниот ми останаа две апликации од лајка кои не можам да ги избришам.Ставив повторно сим картичката од лајка но без успешно е.Нема унинстал или било која друга опција како да ги остранам.Нема ниту во сетинзи каде се апликациите.Некој да знае како да ги избришам? lajka.jpg

Член од
29 август 2008
Мислења
6.044
Поени од реакции
4.548
од Јануар не сум повеќе на лајка а мТел не го прифатив како оператор.Користам А1.Но на мобилниот ми останаа две апликации од лајка кои не можам да ги избришам.Ставив повторно сим картичката од лајка но без успешно е.Нема унинстал или било која друга опција како да ги остранам.Нема ниту во сетинзи каде се апликациите.Некој да знае како да ги избришам?Прегледај го приврзокот 444970
Toa bez da pisuvas/prepravas/brisis ti od sim ot e, nisto ne mozes

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.635
Поени од реакции
998
од Јануар не сум повеќе на лајка а мТел не го прифатив како оператор.Користам А1.Но на мобилниот ми останаа две апликации од лајка кои не можам да ги избришам.Ставив повторно сим картичката од лајка но без успешно е.Нема унинстал или било која друга опција како да ги остранам.Нема ниту во сетинзи каде се апликациите.Некој да знае како да ги избришам?Прегледај го приврзокот 444970
Изберија апликација и со прстот држи стегнато на иконата ќе ти се појави опција за бришење

Член од
18 јули 2020
Мислења
83
Поени од реакции
64
Изберија апликација и со прстот држи стегнато на иконата ќе ти се појави опција за бришење
не бива..не дава никаква опција
Автоматски споено мислење:

Toa bez da pisuvas/prepravas/brisis ti od sim ot e, nisto ne mozes
појасни малку повеќе....мора да има начин како да ги избришам

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.635
Поени од реакции
998
Држи со прстот стегнато на иконата, мора да се појават опции...рестартирај го и телефонот краен случај

Член од
18 јули 2020
Мислења
83
Поени од реакции
64
Држи со прстот стегнато на иконата, мора да се појават опции...рестартирај го и телефонот краен случај
неколку пати рестартирав, и едната и другата апликација по единечно ги држам стиснати и по две три минути и нема ништо, никаква опција не дава.

на плавата икона кога сакам да ја активирам односно еднаш ќе ја стиснам да отвори се појавува следното-SIM toolkit is not aviabile on this SIM card,а на белата икона се појавува мени со две опции,едната е со бирање на автоматски и мануелно додека на другата опција е избор на јазик.Истото го правам и со вметната сим на лајка и без неа.Држам и повеќе време стиснато на иконите но не дава никаква опција за бришење.

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
6.044
Поени од реакции
4.548
неколку пати рестартирав, и едната и другата апликација по единечно ги држам стиснати и по две три минути и нема ништо, никаква опција не дава.

на плавата икона кога сакам да ја активирам односно еднаш ќе ја стиснам да отвори се појавува следното-SIM toolkit is not aviabile on this SIM card,а на белата икона се појавува мени со две опции,едната е со бирање на автоматски и мануелно додека на другата опција е избор на јазик.Истото го правам и со вметната сим на лајка и без неа.Држам и повеќе време стиснато на иконите но не дава никаква опција за бришење.
Toa nee app, toa e sim/network services, ne mozes da go izbrises, izvadi site sim ke go snema ....

Член од
29 август 2008
Мислења
6.044
Поени од реакции
4.548
И без картички постои.
Epa postoi bidejki koga ke vnisis sim sama se instalira preku operatorot, stavi si a1 sim bez drugi i factory reset,i nema da ima povejke...
A sto ti smeta tolku..??
I kaj mene go ima i bez sim(izvadena od lyca)

Attachments

Член од
18 јули 2020
Мислења
83
Поени од реакции
64
Epa postoi bidejki koga ke vnisis sim sama se instalira preku operatorot, stavi si a1 sim bez drugi i factory reset,i nema da ima povejke...
A sto ti smeta tolku..??
I kaj mene go ima i bez sim(izvadena od lyca)
едноставно лајка ја нема повеќе па затоа и сметам дека е непотребно на мобилниот.Благодарам на советот.поз,

Член од
11 мај 2024
Мислења
94
Поени од реакции
236
Додека бев на лајка интернетот ми беше од секој 3 во месецот. Сега ми стига смс ја искористивте целата количина на интернет. :eek:
Добро, имат овие дебилите некој начин за проверка на искоростен интернет, од кога до кога е и т.н.?

Член од
29 август 2008
Мислења
6.044
Поени од реакции
4.548
Додека бев на лајка интернетот ми беше од секој 3 во месецот. Сега ми стига смс ја искористивте целата количина на интернет. :eek:
Добро, имат овие дебилите некој начин за проверка на искоростен интернет, од кога до кога е и т.н.?
Koga keti obnovat paketot 30 dena,a proverka na telefon

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.573
Поени од реакции
2.791
На трети секој месец ми се обновуваше, не знам сега како е. Кај да се види сето тоа?
Nikade za zal...Treba da se javis vo call centar za sekoja sitnica da ti potvrdat (za zal)

Kajgana Shop

На врв Bottom