MTEL Македонија {моб. оператор}

Член од
29 август 2008
Мислења
6.078
Поени од реакции
4.586
На бројот 15010 вика избравте непостоечки број. Внесов поставки а немам интернет.
Да не треба нешто да се пиши кај user I pass? На страната пиши xxx во тоа поле.
Kade e xxxx ne treba nisto prazno , samo ime / apn i pap postavki se dr, prazno i data roaming On.073800010 zvoni , postavkite se tie

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.641
Поени од реакции
1.007
Вака се активираат годишни пакети (инфово од салон)

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Член од
29 август 2008
Мислења
6.078
Поени од реакции
4.586
Вака се активираат годишни пакети (инфово од салон)

Sent from my M2101K9G using Tapatalk
......No comment

kaj mene ostana posledniot lycamobile br, zaglaven pola e lyca pola mtel, na display se smeni mtel, mozat samo od lyca i mtel da me dobijat, isto i jas od toj br ,od telekom ia1 idrugi e nedostapen 073800010, prenesija do tehnicka da go vmetnat manuelno /3 dena e vaka

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.123
Поени од реакции
1.191
Дечки има ли тарифа на Мтел каде што има неограничен мобилен нет? На страната кај нив гледам до 60гб е максимум, а претплатата е 1499 денари повисока од конкуренцијата каде што нуди неограничен нет.
Нема неограничен интернет во МТЕЛ.

Член од
29 август 2008
Мислења
6.078
Поени од реакции
4.586
I ovde e kasa popara, od 5 lyca broevi 2 se super na mtel, 2 se 50/50, edniot zaglavi nit tamu ni vamu....
Poslednive +10dena, site sto sme najdeni zateceni od situacijata od lyca kon mtel,imame povejke problemi od povolnosti;
Pozitivno ; daleku pogolema brzina na 4g,
povicite se isti/slicni na A1,
Negativno ;
Nema voLte,
nema ussd,
nema app
nema tehnicka(znaat samo msat i move kako se resetira - tolku)
nema balkan roaming,
nema govorna posta,
sms za miss call /koga ke mu tekni stiga posle 12h/nekogas ili nikigas,
Otp od bankite treba 3 pati reSend da klikas pa ke stasaat odednas 3sms ili ke stasaat posle 10min./nekogas odma...

Ima uste ama ....aj

Attachments

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.641
Поени од реакции
1.007
Може време е да се батали МТЕЛ и лајка и да си барате чаре во а1 и телеком....само проблеми има мтел и чисто сумљам дека ќе се смени нешто.
Останува да видиме унгарциве што ќе понудат иако не верувам дека ќе сменат нешто

Член од
29 август 2008
Мислења
6.078
Поени од реакции
4.586
Може време е да се батали МТЕЛ и лајка и да си барате чаре во а1 и телеком....само проблеми има мтел и чисто сумљам дека ќе се смени нешто.
Останува да видиме унгарциве што ќе понудат иако не верувам дека ќе сменат нешто
Jas imam 2 postpejd na komboM, arno ama imam i 5 na lyca-sega mTel ....so A1 se sitni i mali problemi i brzo se resavaat, ovde veke e druga situacija,ke prasame dali na a1 pripejd od mTel pripejd ke mozi...

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.123
Поени од реакции
1.191
Во А1 припејд е се неограничено, освен 10GB интернет настрана што се за трошење од тие 256000МВ за социјалните мрежи. За 299 денари јас можам да ѕвонам секаде неограничено, сите работи ги има вклучено, освен разговорите во западен Балкан, може од овде да ѕвониш, а од друга држава треба кредит да имаш за да ѕвониш. Контакт центарот 24/7 работи, така да имате кај да пријавите проблем.
Е сега, околу брзината, не можам да се пожалам, собајлево извадов 99.7 со 40 Mbps негде.
Интернетот е брз, лета, повиците за многу брзо се воспоставуваат и се е чисто, без глуви повици.

corban83

Corban
Член од
22 јули 2024
Мислења
82
Поени од реакции
62
Се јавив да прашам за состојбава на интернетот. Имав 5ГБ интернет пакет за 1 месец и ми го имаат земено, а имам и 22гб пакет од Лајка на 6 месеци и сега ќе ми биде 20 гб? WTF? Исто и смс ќе ми бидат бесплатни засега првиот месец а после ќе ми го наплаќаат. Да ви го ебам операторот, нека ми завршат овие 6 месеци па се префрлам во телекабел или а1

А брзината сега си е добра, 100mbps отпосле два саата ко ме префрлија
Автоматски споено мислење:

На лајка страницава уште можам да се најавам, ми го покажува уште колку имам се искористено (и пакетот од 5гб). Колку ќе трае тоа не знам

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.319
Поени од реакции
6.411
Се јавив да прашам за состојбава на интернетот. Имав 5ГБ интернет пакет за 1 месец и ми го имаат земено, а имам и 22гб пакет од Лајка на 6 месеци и сега ќе ми биде 20 гб? WTF? Исто и смс ќе ми бидат бесплатни засега првиот месец а после ќе ми го наплаќаат. Да ви го ебам операторот, нека ми завршат овие 6 месеци па се префрлам во телекабел или а1

А брзината сега си е добра, 100mbps отпосле два саата ко ме префрлија

На лајка страницава уште можам да се најавам, ми го покажува уште колку имам се искористено (и пакетот од 5гб). Колку ќе трае тоа не знам
Кога комплетно ќе ти го портираат бројот апликацијата на Lyca автоматски ќе те исфрли и ќе ти напише порака дека бројот не ти е повеќе во мрежата на Lyca.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.113
Поени од реакции
1.396
Ако не пуштат апликација за месец-два мислам дека никој нема да остане. Многу е глупо ова неможам да си проверам ништо

corban83

Corban
Член од
22 јули 2024
Мислења
82
Поени од реакции
62
Ако не пуштат апликација за месец-два мислам дека никој нема да остане. Многу е глупо ова неможам да си проверам ништо
Ќе требат насекое да се јавуваш да прашаш уште колку интернет имаш. Блах

Се мислам по истекување да се префлам на А1 со гигавајб пакетот, 10гб со неограничени на социјални мрежи
Ќе видам засега можеби ќе ми треба и повеќе интернет, ако треба се префрлувам на Телекабел. 600 ден месечно 151 гб интернет

Член од
29 август 2008
Мислења
6.078
Поени од реакции
4.586
Ќе требат насекое да се јавуваш да прашаш уште колку интернет имаш. Блах

Се мислам по истекување да се префлам на А1 со гигавајб пакетот, 10гб со неограничени на социјални мрежи
Ќе видам засега можеби ќе ми треба и повеќе интернет, ако треба се префрлувам на Телекабел. 600 ден месечно 151 гб интернет
Zatoa na 15010 ,nikoj ne kreva 073800010, isto, imaaat napliv na korisnici od lyca-mTel se javuvaat korisnicite bidejki nisto ne znaat.....ama i se javuvaat i da prasaat za data zosto im stoi R pokraj mreza,zosto nemaat internet itn.....i taka call centarot e busy.!!!a nisto nema da kosta edna app za android i apple,ili pak ussd....

Kajgana Shop

На врв Bottom