MTEL Македонија {моб. оператор}

Член од
9 јануари 2021
Мислења
994
Поени од реакции
1.019
Здраво,
Користат мрежа од А1, имаат покривање исто како што има А1, имаат 4G+ интернет, немаат 5G и немаат VoLTE. Ако си во град ќе имаш брзина од околу 40 -150Mbpѕ, надвор од град многу варира брзината и може некогаш да те префрли на 3G.
Телефон ако земаш, подобро земи ѕ23 обичен, да не се зафркниш со Exynos процесорот на ѕ22 ултра оти грее. На ѕ23 имаш Снапдрагон процесор.
Разгледај повеќе телефони, појди и до салон во Скопје ако живееш таму и разгледај ги телефоните и види кој ќе можеш најмногу да го користиш. Или би ти препорачал Xiaomi да земиш телефон, доста батерија држат.
Земи размисли, прва работа разгледај убо што можиш и размисли малце, оти немаат во МТЕЛ апликација за следење на интернетот уште изработено, така да треба уште да работат.

Еве да се надополнам околу брзината, ова е собајлево во Прилеп тестирано на А1, истава брзина ја имате и на MTEL/Green mobile, оти ги користат истите предаватели. Ко тестирав на Lycamobile, истава брзина ми излезе и тоа со видливост спрема предавателот - антените на зградата.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.766
Поени од реакции
4.184

Еве да се надополнам околу брзината, ова е собајлево во Прилеп тестирано на А1, истава брзина ја имате и на MTEL/Green mobile, оти ги користат истите предаватели. Ко тестирав на Lycamobile, истава брзина ми излезе и тоа со видливост спрема предавателот - антените на зградата.
Pripejd e 100/50 ,ova infoo mie od vraboten terenski od a1, post nema limit brzinata ni na 4/5g
Eve od sabajlevo kaj nova avtobuska pp, baznata e na zitoPrilep

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom