14.
New York, New York (1977) - 2.5
На Мартинчо овој, нешо со Де Ниро саксофон натака навака, досаден и тапа.
15. Unforgiven (1992) - 5 (R)
Нема утка тука, сува класика. Најбоље вестерн филм, најбоље сериозен вестерн филм. Нема даље. Сите го знаете. На Клинт Иствуд со Клинт Иствуд, Морган Фримен и Џин Хекмен.
16.
The Accused (1988) - 4
Овој е телевизиски филм бе гарант го знаете, коа ја силуваат Џоди Фостер на флипери.
Ама добар, сериозен филм од оние убавине холивудски времиња, ко што кажав го начекуваш на тв и го гледаш у некоја мртва недела од 22 часот а утре понеделник ти прва смена у школо.... филмов ти е врв.
17. GoodFellas (1990) - 5 (R)
Tука неам што многу да зборам. Мартин Скорсезе го напраи најдобриот филм у свет. Мој најгледан филм. Овој го иам глеано на телевизија едно 3-4 пати пред да почнам да гледам филмови и да се замарам со нив. После уште 50 пати. Нема што да се збори, Џо Пеши одма му влезе со нож на тој откако претходно го изгазија по глава. Де Ниро културниот го допука со пиштол хахахахаха одмерен џентлменски насилник. Најбоље филм у историја!!!!!
18.
Uncle Frank (2020) - 2
Нешо педерски таму бла бла. На Алан Бол овој од Сикс фит андер, викам чеј да видам што напраил у кариерата понатаму.
19. 3 Women (1977) - 3.5
Не е лош овој, има некоја Линчовска атмосфера па и тематика. Мене не ми легна некако ама бара реприза, има доста за пратење и анализирање. Интересно.
20.
The Wolf of Wall Street (2013) - 4 (R)
Првиот пат коа го гледав му стаив 4.5, тогаш ми беше многу јак, интересен, лабав и смешен. Сеа по втор пат ми беше досаден, интересен и океј на моменти, ама во главно досадно и речиси непотребно. Океј Скорсезе е гламурозен и праи шоу ама што знам, Лео е врв и се тоа ама го нема некако оној шмек на Де Ниро во ваквите Мартинови филмови. А можда и не е само до него колку што ваквите филмови се веќе минато.