MoneyBookers (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата -X- Manager
  • Време на започнување Време на започнување
Мене не ми стигна писмо од Moneybookers а парите успешно си се префлија од MB на сметка.

Ама јас мислам од картичка дебитна не на сметка.. Значи ај одговорете ве молам
Која дебитна картичка да ја искористам УНИБАНК или НЛБ Тутунска Банка?
Колку пари од картичката ке ми земат за да ја верифицираат?
Колку време ќе чекам за да ја верифицираат?
Дали от ко ке ја верифицираат можам инстант да ги клам парите од манибукерс на дебитната картичка? Имам 10 евра и да ги префрлам на дебитната картица ке биде одма? мислам од кога ке биди верифицирана
И последно прашање на сметката од манибукерс имам 10 евра што ке биди ако клам 9 долари од Микроворкерс..Дали цела сума ке се префрли во евра или долари или ке остане 10 евра и 9 долари на башка? Фала однапред незз многу во ова па затоа прашувам.

Некој да знае некоја страна плус која прифаќа плаќање со Moneybookers? Ги има на самата страна на Moneybookers ама не најдов ништо по моја потреба, се е нешто поврзано со игри, казина и такви работи. Ми треба некоја страна на која може да се најдат работи во изобилие, како eBay на пример...

Овие париве шо ми ги зема Монукерс за да ми ја верифицира, ми стојат таму, може да си ги повлечам на картичка сеа без да ми земе провизија?

Кога повлекуваш на картича мислам земаше 1.9% провизија види таму има инфо

Здраво. Имам едно прашање. Значи вака добиф порака од moneybookers дека акаунтот ми е заклучен и треба да пуштам пари на германска банка.
Account holder:​
Moneybookers Ltd.
Bank:​
Commerzbank
City/Town:​
Frankfurt am Main
SWIFT:​
COBADEFF
IBAN:​
DE23500400000581732500
Овие се информациите.Имам прашање сеа дали ќе можи да клам на УниБанка 120 денари и да ги пуштам од банката да му речам да ми земат от трансакциска пари и да ги префрлат на ова?Дали е ова возможно..ако не како треба да направам?Тие сакаат да знаат дека сум јас вистинскиот што го има акаунтот па мора да го напрам ова поомоош ве молам.Фала

Од 25ти Мај мислам дека провизијата ќе биде 2,49% ако не се лажам.

Ајде малце да ве бомбардирам со прашања и јас. Знам дека за искусните ќе ви изгледа можда глупо, досадно, но ќе ве замолам да загризете јазик и точно да ми одговорите, пошто за пари се работи, мора да бидеме максимално претпазливи и точни. Значи работата е следна:
Имам можност за една работичка онлајн, мада уште не е сигурно ништо, нема потврда али јас вака предвреме да се подготвам, да истражам. Плаќање за сработеното прават преку paypal/mooneybookers. Е сега пошто нели нема paypal кај нас или пак има со неки финти шо мене не ми се допаѓаат одиме на mooneybookers, бидејќи како што прочитав досега тука имате скоро сите позитивни искуства и сте купувале преку mooneybookers и сте примале пари преку него. Сметки/картички со кои јас располагам во нашиве банки се:

-Денарска сметка и Visa Electron картичка од УНИ Банка
-Денарска сметка и Visa Electron картичка Тутунска Банка

е сега пошто моето мало, заштедено богатсво ми е на Тутунска :P не сакам таа сметка да ја мешам во работава заради сигурност, а и картичкава од УНИ одамна не ми е користена, така стои празна :D си викам доколку тргне работавам, да ја користам нејзе. Значи прво прашање, дали може да се користи Visa Electron од УНИ? Дали има некој користено итн...Што треба прво да направам, да направам акаунт на MB i guess? :D После то шо треба, верификации, мејлови, пасворди, писма?...молам да ми објасните што поточно. Пример сценарио...ми префрлаат на МВ сметката 100 евра. Која е процедурата да ги префрлам парите на дебитната картичка во УНИ и да си ги извадам, и колку би била провизијата?

Фала однапред за тој (тие) што ќе ми одговорат љубезно :)

P.S. Значи 95% сметкава би се користела за примање пари и нивно вадење од банка/банкомат, не се осмелувам сеуште да ги трошам онлајн, за купување на пример.

Вака сега ми прати еден тип на манибукерс пари али мене ми е наместен нa nongaming а сакам да ги депозитирам тие пари на бет365 можам некако да го сменам ова nongaming ?

колку зимаат moneybookers коа ќе се регистрираш? И тоа што читам 1 еуро месечно зимаат коа си регистриран?

После креирање на акаунтот треба да ти стигни конфирмациски меил за потврда или не? Еве 2 саати поминаа откако креирав, пробав да се логирам јавува грешка.

Пробав пак да креирам со yahoo меил успеа на прва :) Разгледав се шо опции има, ми се допаѓа како е организирано, лесно е за користење. Сега го средив тоа со верификација на адресата, односно да ми пратат писмо, со што како што прочитав се зголемува лимитот на 2500 евра :). Сега уште треба да ја врзам дебитната картичка од Уни Банка, само што моментално таму сум на 0 :D па ќе треба да внесам барем една стотка за да можам да ја регистрирам така?

Мене не ми стигна писмото, и не можам да верифицирам адреса, се` друго верифицирав, прочепкав таму и вика ако не ти стигне писмото неможе на друг начин да верифицираш адреса. Тапа, ќе дигнат провизија сеа упм

Мене не ми стигна писмото, и не можам да верифицирам адреса, се` друго верифицирав, прочепкав таму и вика ако не ти стигне писмото неможе на друг начин да верифицираш адреса. Тапа, ќе дигнат провизија сеа упм
Па шо ако не верифицираш адреса? Тоа не те спречува да примаш пари и да си ги вадиш од банкомат? Колку шо разбрав јас тоа само ти го зголемува лимитот. Е сега веќе ако ти треба толкав лимит тоа е друга работа :D. А колку време ти работиш со МВ, си имал нешто проблеми? Каква картичка користиш? Од која банка?

Па шо ако не верифицираш адреса? Тоа не те спречува да примаш пари и да си ги вадиш од банкомат? Колку шо разбрав јас тоа само ти го зголемува лимитот. Е сега веќе ако ти треба толкав лимит тоа е друга работа :D. А колку време ти работиш со МВ, си имал нешто проблеми? Каква картичка користиш? Од која банка?
Околу два месеци, праќам пари само. Со Виса Електрон на Тутунска никакви проблеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom