MoneyBookers (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата -X- Manager
  • Време на започнување Време на започнување
епа супер точно сум ја ставил адресата
сега се додека не ги верифицирам адресата и картичката ке ми дава лимит нели
Your outgoing transaction limit [?] 69.39 USD / in any 90 day period
на унибанка дебитна картица ја регистрирав (има некоја разлика од друга банка или ако сум на девизна сметка да е поарно ?)
ама ако сум на девизна ке треба да им пракам на нивна банка ако не се лажам со што нема да ми земаат провизија за полнење ама банката ке си зима за нив нешто така?

И јас сум на уни банка, имам девизна ама таа не ми е поврзана туку само дебитната картичка и нема никаков проблем.Пред околу 2 месеци подигнав пари од банкомат и ок е.
Со верификациите се зголемува лимитот.

знае некој дали можам да купувам на ebay преку МБ?

па значи само ова полнењето зима пари
јас пак си мислев дека ако ставам на картица пари одма автоматски ги чита МБ

Овердрајв имаш искуство со верификацијата на домашна адреса за колку време стига
јас вчера ја верифицирав и ми рече дека од 2 до 5 работни дена ке ми стигне писмо
сега не знам дали во пошта дали дома и дали воопшто ке стигне

ваљда добро ја напишав адресата (Маршал Тито 181)
Стига за ~2 недели, ќе ти стигне од некое од поблиските претставништва на Moneybookers.

Стига за ~2 недели, ќе ти стигне од некое од поблиските претставништва на Moneybookers.

не знам што е финтава ама можам да пазарувам и без верификацијата од адресата само лимитот ми е помал

знае некој дали можам да купувам на ebay преку МБ?
можеш ама треба продавачот да прифака плаќање на тој начин ... прашувај некои и ќе соработуваат,јас имам купено со moneybookers.

Ми треба помош/информација во врска со плаќање преку Moneybookers. Треба да плаќам нешто и единствената опција која можам да ја користам е Moneybookers (другата е PayPal), така да направив MB акаунт. Е сега, тука на сајтов кај што купувам има две опции:

Credit cards via Moneybookers
Moneybookers eWallet

Ова второво е претпоставувам да платам со средствата кои би ги ставил на MB сметката, за што претходно треба да ми ја верификуваат картицата.
За првото директно на сајтот ми дава да се логирам во MB акаунтот и да ја внесам картицата. Дали за оваа опција треба претходно да ми биде верификувана картицата? Ако не треба, супер. :) Пошто ептен ми е болен овој процес, кога треба да се внесе точната сума што ќе ми ја земат, имам претходно лошо искуство со Click&Buy.

Фала однапред.

Верифицирав се на MoneyBookers и направив Withdraw од MoneyBookers на мојата дебитна картичка и трансакцијата беше успешна.
Сега на MB имам $0.00 а на nlbklik проверив не забележав никаква промена односно раст на парите (n)
Пишува дека парите се префрлаат веднаш за неколку секунди а кај мене нема ништо... Што може да биде? на nlbklik парите ми се во денари а ова беа долари можно е да е тоа?
Моментално можам само да видам EUR и MKD, USD не гледам.

Верифицирав се на MoneyBookers и направив Withdraw од MoneyBookers на мојата дебитна картичка и трансакцијата беше успешна.
Сега на MB имам $0.00 а на nlbklik проверив не забележав никаква промена односно раст на парите (n)
Пишува дека парите се префрлаат веднаш за неколку секунди а кај мене нема ништо... Што може да биде? на nlbklik парите ми се во денари а ова беа долари можно е да е тоа?
Моментално можам само да видам EUR и MKD, USD не гледам.

Почекај неколку дена, не се префрлаат на трансакциона веднаш.Јас во четвртокот направив Withdraw и се рачунаат најмногу 5 работни дена за да легнат парите.Не е инстант.

Мене тоа писмо што викаат дека го праќаат од манибукерс не ми стигна воопшто,има ли некој на кој му стигнало?

Мене тоа писмо што викаат дека го праќаат од манибукерс не ми стигна воопшто,има ли некој на кој му стигнало?

Два пати ми има стигнато, првиот пат откако стаса правев некои измени во акаунтот и побарав уште еднаш да ми стаса и стасува за некои 20 тина дена ако добро се сеќавам.Од Украина:)

Аха е па добро може ќе стаса
Два пати ми има стигнато, првиот пат откако стаса правев некои измени во акаунтот и побарав уште еднаш да ми стаса и стасува за некои 20 тина дена ако добро се сеќавам.Од Украина:)
Значи има надеж дека ќе стигне(y)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lux
има некој што ја има верификувано картицата на мб? денес ја внесов имам виза електрон од тутнска, избрав таму виза електрон но сеуште не ми одбиле од 1-3 евра како што пишува? таму има е виза и виза електрон да не има тоа врска, да не требало да избефрам виза??

има некој што ја има верификувано картицата на мб? денес ја внесов имам виза електрон од тутнска, избрав таму виза електрон но сеуште не ми одбиле од 1-3 евра како што пишува? таму има е виза и виза електрон да не има тоа врска, да не требало да избефрам виза??

Точно си ја одбрал картицата и мислам дека се чекаше неколку дена за одбивањето 1-3 евра

Значи да верифицирам картичка треба да чекам неколку денови?И после кога ке ми ја прифаттат треба да ми стигне писмо дома? оф јас мислеф дирек се верифицира и може да си ги земам парите пошто имам 10 евра на МB...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom