MoneyBookers (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата -X- Manager
  • Време на започнување Време на започнување
вака.... си имав 50 евра на Moneybookers и си ги пратив на Visa Electron ... за колку дена стигаат парите во македонија?
дека поминаа веќе едно 3 дена не се стигнати..
ако може да ми одговорите тие што знаат :P

Почекај ќе стигнат мене ми стигнаа за 7-8 дена

ako si preku tutunska banka javi im se na 15600 prasaj gio zakolku vreme i toj deckoto ke ti kaze sto da napravis, mene za 1 den mi stignaa, prativ mail na tutunska so mailot na bookers za dokaz i utredenta mi gi dadoa odma

Почекај ќе стигнат мене ми стигнаа за 7-8 дена
е друже да ама јас кога го правев акаунтот... си стаив таму Visatа да ми ја има и ми зема мислам 3 евра а ми ги врати одма а парите стигаа скоро за 1 месец...
па сега ли треба 1 месец да чекам :)
Дека пишува дека е завршено "Processed"

--- надополнето: 19 мај 2012 во 17:50 ---
ako si preku tutunska banka javi im se na 15600 prasaj gio zakolku vreme i toj deckoto ke ti kaze sto da napravis, mene za 1 den mi stignaa, prativ mail na tutunska so mailot na bookers za dokaz i utredenta mi gi dadoa odma
да ама јас сум во стопанска абе ќе си почекам... ама 1 месец не ми се чека :P

вака.... си имав 50 евра на Moneybookers и си ги пратив на Visa Electron ... за колку дена стигаат парите во македонија?
дека поминаа веќе едно 3 дена не се стигнати..
ако може да ми одговорите тие што знаат :P

Со нормална процедура, максимум 7 работни дена (ова преку нлб), а преку стопанска незнам, јави се и прашај за колку време се реализираат ваквите трансакции.

Најчесто стигаат за 3-4 работни денови. Ако чекаш доста време, контактирај ги во НЛБ или од било која банка и да ти е картичката.

ова го пишав и на друга тема - дали сте правеле повлекување на пари од МБ на девизна трансакциска сметка ( со ИБАН И СВИФТ код )? Јас направив и ми ја блокираа сметката во банка, ме тераа да пишувам изјава за потекло на пари? ВТФ? Демек дека парите не биле од вршење на самостојна дејност...или така некако.

Немој овие приливи на сметка да треба да се пијават во УЈП??? Има некој искуство со ова, да знае како функционира? На пример од УЈП или од НБРМ да ти ја проверат сметката и да ти стигне казна ЛОЛ.

И кој е најголем износ што сте го повлекле од МБ?

Здраво. Имам едно прашање. Значи вака добиф порака од moneybookers дека акаунтот ми е заклучен и треба да пуштам пари на германска банка.

Account holder:
Moneybookers Ltd.

Bank:
Commerzbank

City/Town:
Frankfurt am Main

SWIFT:
COBADEFF

IBAN:
DE23500400000581732500
Овие се информациите.Имам прашање сеа дали ќе можи да клам на УниБанка 120 денари и да ги пуштам од банката да му речам да ми земат от трансакциска пари и да ги префрлат на ова?Дали е ова возможно..ако не како треба да направам?Тие сакаат да знаат дека сум јас вистинскиот што го има акаунтот па мора да го напрам ова поомоош ве молам.Фала

Zdravo druzhe,
Kazhi mi shto bidna so verifikacijata poshto isto i jas imam problem sega so ovaa...akauntot mi e zakluchen i ne mozham da povlekuvam pari vo nikoj sluchaj...
Mojata smetka e vo NLB TBanka.. Dali ke mozhi elektronski da prefrlam pari od NLB TBanka do ovaa gore napishanata "Commerzbank Frankfurt".. ???
--- надополнето: 29 мај 2012 во 11:58 ---
Здраво на сите!

Ве молам сите, да ми помогнете ако можете и да ми објаснете што треба да направам за да го отклучам и верифицирам повторно акаунтот во Moneybookers
Ве молам помогнете што е можно побргу!!!
Your account is locked for outgoing transfers and credit/debit card payments therefore we cannot complete this transaction.

To unlock your account, you must upload funds into your Skrill (Moneybookers) account via bank transfer.
  • OK

Може некој да пише поопширно како работи МВ, дали можам да праќам пари на други МВ корисници, дали мене можат да ми праќаат? Што е функцијата на upload funds & withdraw? И како парите од МВ акаунтот да ги префрлам на картицата?

Може некој да пише поопширно како работи МВ, дали можам да праќам пари на други МВ корисници, дали мене можат да ми праќаат? Што е функцијата на upload funds & withdraw? И како парите од МВ акаунтот да ги префрлам на картицата?
Може двете работи, uoload founds бе да ставиш пари од картичка на мб, withdraw e обратно од мб на картичка за второво се чека неколку дена да ти легнат3-5

Vaka koga go pisuvas tvojot mobilen broj treba 070 ili 07 pa mojot broj trebase da mi sticne nekoj kod preku telefon ama go nema care ??

I za kolku vreme ti gi odzemaat parite od kartickata ( deneska se zacleniv )

Vaka koga go pisuvas tvojot mobilen broj treba 070 ili 07 pa mojot broj trebase da mi sticne nekoj kod preku telefon ama go nema care ??

I za kolku vreme ti gi odzemaat parite od kartickata ( deneska se zacleniv )
Телефонот во формат 003897xxxxxxx

А парите од картичка одма ги кине, (jас имам од нлб и одма ми стигна смс колку точно ми зеле и го напишав точниот износ со две децимали) и ми верификува

А парите од картичка одма ги кине, (jас имам од нлб и одма ми стигна смс колку точно ми зеле и го напишав точниот износ со две децимали) и ми верификува

Znaci nesto sum zeznal

Може двете работи, uoload founds бе да ставиш пари од картичка на мб, withdraw e обратно од мб на картичка за второво се чека неколку дена да ти легнат3-5
А можам да праќам на други корисници и они да ми праќаат мене ?

А можам да праќам на други корисници и они да ми праќаат мене ?
може со send money првата опција горе лево само другиот корисник мора да има и тој МБ и неговиот мејл го пишуваш ти зема мала провизија

Кога примаш исто тој треба да го напави истото
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 14:08 ---
Znaci nesto sum zeznal
внесе картичка? до кај стигна?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom