Мојот најчест проблем?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Premnogu im veruvam na lugeto ,i nikogas ne nauciv deka treba da bides so rezerva toa e za mene poim .Premnogu gi analiziram rabotite i toa sekogas do krajnosti od 1 obicen glupav muabet i sekogas filmot na krajot mi e so negatien zavrsetok.Ne mozam da se resam so minatoto nikako,ne se trudam da go smenam da napravam nesto vo vrska so toa megu toa ne mozam da go zaboravam.Si postavuvam premnogu celi i sakam vo site da bidam uspesna a ednostavno ne e mozno vo site polina da uspevas i toa me iscrpuva ama seriozno.

Of da bese samo eden problem top ke bese ama ne e taka...
Prvo mrzliva sum epten nekogas
Posle mnogu brzo se vrzuvam so lugeto i naivna sum, im veruvam na site no na krajot jas sekogas go izvlekuvam podebeliot kraj i jas sum povredena.
Premnogu se zamaram so tugi problemi namesto so moi
Se stavam premnogu vo tuga koza i ako na nekoj mu e tesko i mene mi e i posle sum ko u depresija(luda rabota)
Nikako ne mozam da rascistam so minatoto, so edna licnost koja sto me progonuva cel zivot i ne mozam vise da izdrzam vaka
I prebrzo izbuvnuvam za mnogu raboti

премногу верувам на сите и на сите ке помогнам а кога не мене ке ми треба помош добивам корпа:nesvest:

Attention deficit disorder. Повремен, ама. :)
И мрсни мисли. :icon_redf

Attention deficit disorder. Повремен, ама. :)
И мрсни мисли. :icon_redf
ееј ќути...и јас иам ЕјДиДи...у последно време на часови ништо не следам, ништо не мислам ништо...едноставно “стонирам“ како надуван да сум...така седам буљам у една тачка и празен ми е умот...ццц...а мрсни мисли...мислам живи луѓе сме је*ига...:pos::pos:

мојот најчест проблем е коа ке станам сабајле и ке се погледнам у огледало и се вадам од памет па додека си ја средам косата требаат гооодини и години :pos2:

најголемиот проблем сум си јас самиот на себеси.

јас сум одговорен за се што ми се случувало во животот.

се надевам дека во иднина ќе бидам одговорен но само за убави нешта да ми се случуваат

Najcesto neam poima so kogo da izlezam, 3 drustva ke me viknat,i site sakaat da idam so niv,a ja site si gi sakam, i neam poima,i najcesto shetam odedno na drugo mesto sekoj vikend -.-

Najcesto neam poima so kogo da izlezam, 3 drustva ke me viknat,i site sakaat da idam so niv,a ja site si gi sakam, i neam poima,i najcesto shetam odedno na drugo mesto sekoj vikend -.-
Мислиш дека сите те сакаат?
Дека сите ти се безрезервни другари кој би ти помогнале и во добро и лошо?
Извини,но се лажеш ако така сметаш,тие друштва на луќе,нека бидат еве и 20,од нив сите неможат да ти бидат другари,пријатели да,но вистински другари никако!Не се труди на сите да им угодиш,да бидеш со сите,зш накрај пак некои ќе бидат незадоволни и ќе те оговаараат зш отиде ваму,не дојде кај нас,итн,итн..
Ако се трудиш на сите да им погодиш да бидат задоволни,никогаш нема да успееш веруј ми,од искуство ти кажувам!Колку си подобра личност толку повеќе луѓето гледаат до максимум да ја искористат твојата добродушност и наивност!
Ете и тоа е мојот најголем проблем,се трудам секогаш да бидам добрата вила,која на сите им помага,за на крај кога ми е најтешко од толку многу пријатели,ДРУГАРИ да ми помогне само една или две!
Живеј си со сите,но неверуј на сите!Доволно ти е една-две поблиски другари/ки кои најмногу ти одговараат,биди со тие што ти одговара и мисли на себе!
Пополека сваќам колку сум грешела,но никако да ја откоренам таа моја особина да им верувам на сите,мислам дека сите се добри:toe:

Мислиш дека сите те сакаат?
Дека сите ти се безрезервни другари кој би ти помогнале и во добро и лошо?
Извини,но се лажеш ако така сметаш,тие друштва на луќе,нека бидат еве и 20,од нив сите неможат да ти бидат другари,пријатели да,но вистински другари никако!Не се труди на сите да им угодиш,да бидеш со сите,зш накрај пак некои ќе бидат незадоволни и ќе те оговаараат зш отиде ваму,не дојде кај нас,итн,итн..
Ако се трудиш на сите да им погодиш да бидат задоволни,никогаш нема да успееш веруј ми,од искуство ти кажувам!Колку си подобра личност толку повеќе луѓето гледаат до максимум да ја искористат твојата добродушност и наивност!
Ете и тоа е мојот најголем проблем,се трудам секогаш да бидам добрата вила,која на сите им помага,за на крај кога ми е најтешко од толку многу пријатели,ДРУГАРИ да ми помогне само една или две!
Живеј си со сите,но неверуј на сите!Доволно ти е една-две поблиски другари/ки кои најмногу ти одговараат,биди со тие што ти одговара и мисли на себе!
Пополека сваќам колку сум грешела,но никако да ја откоренам таа моја особина да им верувам на сите,мислам дека сите се добри:toe:

^
|
|

E ova se deshava koa losho ke bide protolkuvan eden post.
Me iskara ebate.

Si znam koj mi se vecni priateli,koj bile so mene koa sum bil u sranja,i oni mi se prioritet.
Ali ne znaci deka samo so niv ke se druzam,koa se zafateni si iskacam so drugo drustvo,ne e bitno.
I nerekov deka si te me sakaat,ednostavno davam primer za tie nekojsi 30-40 dusi so me vikaat postojano sekoj vikend,ne deka mi se neso posebni priateli i glava davam za niv,ednostavno za tie 3-4 saati si pominuvam ubavo so niv.
A,da,deka mi e tapa,tapa mi e.Nemozam da site da im nagodam.I site posle "me dupat,[se zezaat]" zaso ne sum doshol so niv,iako znam deka se ozbilni.
Ali na kraj kraeva toa i ne e losha stvar,sakaat da bidam vo nivno prisustvo,super.

Што премногу се надевам и премногу очекувам
Скоро секогаш се нервирам и за ситници
Што сум пречуствителна - gosh i hate that!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom