Мојот најчест проблем?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да напаарм многу работи у исто време и зашо неможам на крај ми се љутат :)

Тешко се адаптирам на промени. И тоа знае да биде многу проблематично кога живееш активен живот, промени се случуваат секој ден. Јас сум роб на навики. Кога во било кое поле од моето животно секојдневие ќе дојде до промена, ми треба долго време да се привикнам и да ги прифатам новите околности.

Јас сум најнеорганизираното суштество што го видело лицето на Земјава. Расеана сум, целата сум хаос, губам нешта, заборавам битни работи, губам предмети, се` некаде доцнам, се` правам во 5 до 12, незамисливо е да си го организирам денот или неделата и после се да си тече по тој распоред, никогаш не можам да најдам кај сум ставила нешто што ми треба. Гижо шо би рекол- лост ин спејс. :pos: Ова сериозно ми го отежнува животот, а и не само мојот туку и на оние што зависат од мене за некаква работа. Нажалост мислам дека е карактеристика што тешко може да се искорени. :toe:

Скоро секогаш песимистички гледам на важните нешта што треба да ме очекуваат во иднина. Ако на повидок е некоја голема работа што треба да ми се случи и за која шансите се големи, јас секогаш одам со мислата „Ма нема теорија мене ова да ми деси, премногу е добро за да биде вистинито, а јас сум највечи баксуз“ :icon_lol: Не дека е којзнае каков животен проблем ова, ама ми го комплицира секојдневието со тоа што ми ја окупира главата со црни мисли.

Пари. Планина долари да имам у двор, пак ќе ми бидат малце. :pos: Колку и да имам, вечно сум во недостиг. Секогаш имам нешто за кое парите што ги имам во моментот не ми се доволни. :icon_lol:

Последна работа што ми го отежнува живеењето, а особено соживотот со моите дома, е односот со нив, кој во последно време се повеќе иде по надолна линија...

Тешко се адаптирам на промени. И тоа знае да биде многу проблематично кога живееш активен живот, промени се случуваат секој ден. Јас сум роб на навики. Кога во било кое поле од моето животно секојдневие ќе дојде до промена, ми треба долго време да се привикнам и да ги прифатам новите околности.

Скоро секогаш песимистички гледам на важните нешта што треба да ме очекуваат во иднина. Ако на повидок е некоја голема работа што треба да ми се случи и за која шансите се големи, јас секогаш одам со мислата „Ма нема теорија мене ова да ми деси, премногу е добро за да биде вистинито, а јас сум највечи баксуз“ :icon_lol: Не дека е којзнае каков животен проблем ова, ама ми го комплицира секојдневието со тоа што ми ја окупира главата со црни мисли.

Пари. Планина долари да имам у двор, пак ќе ми бидат малце. :pos:Колку и да имам, вечно сум во недостиг. Секогаш имам нешто за кое парите што ги имам во моментот не ми се доволни. :icon_lol:

Последна работа што ми го отежнува живеењето, а особено соживотот со моите дома, е односот со нив, кој во последно време се повеќе иде по надолна линија...

не очекував дека некој ќе напише нешто што сакав јас да го напишам :pos: поготово за болдираните работи,епа PSY велкм ту Д клаб :pos:

Не знам не сум размислувла на оваа тема...како проблем ќе го издвојам тоа што мнг зборувам,тропам киксови...Мислам буквално! За друго нешто се неам сетено али 100% има уште!!

HardDiskot.Treba da si kupam nov.

Само еден и единствен-далечината...
:podsmev:

Туку назад на тема ... моите најчести проблеми кои ми го вознемируваат животов се:
- Соучеството со туѓите проблеми и оптоварувањето со барање начини како да им помогнам да си ги решат ... тука мислам секако на моите најблиски.
- Недовербата во луѓето ... толку ми е зголемено нивото на недоверба, што како што кажа јодамастерот, некогаш неможам да поверувам и во најмали ситници, што доста ми смета.
- Мутавоста ... од толку што сум мутава и незнам како да се поставам во одредени ситуации, испаѓам најмутавото суштество на свет со кое кој како сака може да си игра ... не бива човек на место од мене, не.
- Премногу размислувам ... од тоа па со вечери може да ме мачат несоници ... незнам да оставам пет минути да кулирам, без да мислам за нешто што треба да се реши, па макар било тоа и за неколку месеци подоцна ... страшно нешто значи.

Засега толку ми текнува, а сигурно има уште мал милион проблемчиња ... живот, је*и га ...:toe:

Најчесто проблеми ми прави мојот јазик. Што ми смета, што не ми смета, се ''плескам'' во лице и после ми се лутат. Некогаш знам да проговорам неубави зборови (оу мај гад најчесто во негативна смисла) на сред улица ако видам некој што не ми ''штима'' добро е што досега сум поминувала само со погледи и мумлања од другата страна и не се нашол некој што ќе ми ја лепне една да се опаметам.:bilor:

Проблеми ми прави и мојот нагласен оптимизам. Секогаш на работите гледам од најдобрата можна страна и си правам проблеми бидејки најчесто не е така. Реализам ми треба мене. :smir:

Расеана сум. И тоа ми пречи многу. Се губам, се заборавам нешто јас. Не ми доаѓа памет чоече. :bilokojzbor:

Тоа би било се. А да, можеби и комшиите малку ми го отежнуваат животот, а излезам некаде цртка ми бележат, со кој, како, кога, па си раскажуваат бабине после. Дома не ме пазат така како комшиите. Бог да чува ... :uvo:

veruvale ili ne EPTEN istiot problem i ja .... ccc ...i da dokazam problemot so jazikot e so sve mora da si kazam... i so treba i so ne treba kao nemoj ako ne kazam ja kje mi pisat "minus" ili "neopravdan" heh :)... :toe:

a da, i imam problem so to so sum skeptik... i to so se nerviram deka razmisluvam i ziveam na sosem drug nacin od moite generaciski... povozrasno... i toa go zabelezuvat samo povozrasnite a generaciskive nekoi me smetaat za cudakinja... razlicna.. posebna.... ama nekoi i go sakaat toa... jebi ga!

Да докажам на некој дека е црвено,а овој бил убеден 20 години дека истото тоа е сино.

Има многу работи кои понекогаш ми прават проблеми

-вечен оптимист. Па кај се видело се на светот да е розово и се што
ќе се случи понатаму ќе биде розово??!! Никаде. Само во мојата глава. Треба малку повеќе да бидам реалист ама...тешко ми успева.
-брзиот јазик. Леле колку работи имам оплескано и колку ситуации имам искомплицирано оти јазикот ми е побрз од мозокот. Ама после секогаш се снаоѓам некако... Е тоа ми е доблест. Ги кажувам вистинските зборови, на вистинското место, во вистинско време.(не секогаш)
-пари, пари, пари... во вечен недостиг на пари сум! Колку и да имам секогаш ми требаат повеќе и повеќе!! Ама ако, ова е проблем на скоро секој човек. Ќе се снајдам некако. (Ете, јас и мојот оптимизам!!)
-каснење. Мора јас секогаш да каснам. Најмалку 5 минути. Изгледа смешно, ама колку кавги имало поради оваа моја глупа навика. Што да правам, наследно, од татко ми.
-хронично ненаспана. УФффффф ова спиењево колку проблеми ми прави!! Нема ден на училиште да не сум успана дури и кога сме напладне!! Ако не спијам 12 сати на ден, не сум човек. Незнам што зборувам и секој ми е крив за се!! Колку само викенди имам преспано... ама ај, ќе надокнадам!!

Премногу се замарам за ситници.Да,дефинитвно тоа би бил мојот најчест проблем.Колку и да е глуп и неважен,може многу да нервира.За некоја ситница,ќе земам да размислувам,па да филозофирам,а воопшто не е ни потребно такво нешто.
Ај можеби ќе се промени тоа во иднина.
Исто и јас...и мислев дека тоа ќе се смени ама не е така. А плус и недовбербата која ја имам кон луѓето.

da dodadam i jas uste nesto:golem hipohondar sum.znaci od mala nastinka pravam neizlecliva bolest.ufff kolku se nerviram poradi taa karekteristika.isto taka sum i golem sitnicar.znam da se zafatam so nekoj za sosema mala rabota i od mravka da napravam slon

Mojot najcest problem:
1. Organizacija 0.
2. Baksuz najgolem u cel sfet, ama bukvalno najgolem.
3. Inaet epten golem, ma najgolem i inaet.
4. Pari da ne spominjam poso ko so gleam nikoj nema dovolno...
5. Ne se grizham za rabotite so mi znacat najvekje i gi gubam najcesto.
6. Doverba nemam ni vo lugjeto sto ja zasluzile, se somnevam vo sekoj i seshto i polesno mi e da kazham neso sto ne mislam nego toa sto go cuvstvuvam i sto go mislam.
I uste mnogu drugi ne mi ni teknuvaat sea.

Наоѓање задоволство во трошење пари... Ако имам во џеб, мора да ги снема од таму...
Ветувам дека од утре ке штедам... (every day the same phrase... to be continued...)

:podsmev:

- Недовербата во луѓето ... толку ми е зголемено нивото на недоверба, што како што кажа јодамастерот, некогаш неможам да поверувам и во најмали ситници, што доста ми смета.
- Премногу размислувам ... од тоа па со вечери може да ме мачат несоници ... незнам да оставам пет минути да кулирам, без да мислам за нешто што треба да се реши, па макар било тоа и за неколку месеци подоцна ... страшно нешто значи.
.:toe:

Isto i jas:nesvest:

Пренатрупан распоред.......форсатор сум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom