Мојот најчест проблем?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Најчест проблем е што многу им се лутам на луѓето околу мене особено ако ми згрешиле нешто макар и за ситница па после со денови не можам да заборавам на тоа и не им правам муабет се’ додека не сфатам дека сето тоа лутење било беспотребно. :sedi:

Најчест проблем е што многу им се лутам на луѓето околу мене особено ако ми згрешиле нешто макар и за ситница па после со денови не можам да заборавам на тоа и не им правам муабет се’ додека не сфатам дека сето тоа лутење било беспотребно. :sedi:
Е јас не знам да се налутам кога треба а камоли кога не треба.Многу се нервирам ради тоа.Многу!А и хронично ненаспана сум.

Мрзлива сум и највечи баксуз.

П.С. Имам и социјална фобија :(

Ептен голем инат сум, тешко признавам кога не сум во право, тешко прифаќам извинување и држам лутина.

А да, купохоличар сум.:)

Тврдоглавоста во оние случаи кога негативно ми се одразува во животов. Ретко ги признавам таквите случаи и пак тврдоглаво се убедувам дека сепак има нешто позитивно во тоа.

Јас-да-го-имам-последниот-збор ми создава тешкотии и во последно време се трудам да го сменам ова. Од желба да не бидам погрешно сфатена, но после сфаќам дека само ја комплицирам повеќе работата.

„Зошто да е просто кога може да е сложено“ знае да создаде одолговлекување на работите кои можат да се средат по брза постапка. Секогаш ја одбирам потешката опција, секогаш го бирам начинот кој бара повеќе вложување труд, енергија, време.

Емотивноста воопшто, а посебно кога ја вклучувам во ситуации во кои најмалку треба да биде вклучена. Често излегувам од рационалната рамка и пресудувам, постапувам, делувам водена од емоции.

Грижа на совест за банални и ситни работи. Со часови и денови може да ми оди паметот на одредена ситуација (кое исто така ми цица енергија), да се мислам и да ми е криво што сум рекла нешто. Ама добро, потоа или отворено ќе и` кажам на личноста дека ми е криво или ќе најдам начин да укажам дека мислам дека сум згрешила. Најчесто излегува дека не било толку страшно колку што сум се оптеретувала и сум изгубила време.

Мрзам неправда и веднаш реагирам.

Принципиелноста знае да ми создаде проблеми. Во смисла - не отстапувам од утврдениот принцип и стојам цврсто, а некој очекува да го погазам. Тука настапува благ конфликт, т.е. објаснувања зошто не можам поинаку. Си велам дека некогаш можеби треба да правам отстапувања, ама не можам.

Мојот најчест проблем,не е психички...јас сум врејќа без дип,поточно кажано скапана врејќа.и тоа е мојот проблем

Па најчест проблем би рекол дека е тоа што лесно се нервирам и влегувам во конфликти.Избувнувам некогаш без причина ако не ми е денот.Тука спаѓа и инаетот што често го терам и кога сум макар само 10% сигурен дека сум во право,нема шанси да попуштам.Сепак мислам дека тоа барем засега не ми создава преголеми проблеми но за понатаму не можам да кажам.Треба да се научам на поголема самоконтрола.

Мојот најчест проблем е шо ме фаќат серка на незгодно место во незгодно време ...

Па ептен сум паничарка страшливка,и проблем ми е тоа што оговарам луѓе наместо да ги ценам по душата и потоа се чудам зошто не ме сакаат и мисалт дека сум лоша личност.Но веќе почнав да се менувам а тоа им го кажувам на своите другарки кои ист случај се како мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom