Модниот пазар во Шутка

• Креатор на темата Креатор на темата Fasty
  • Време на започнување Време на започнување
нека си идат провинцијата у шутка, супер е таму ко за нив, и барем помалце ќе ги глеаме и слушаме низ дуќаните по градов, мада гтц и веро центарот им се омилени за шлаење со празни раце и „разгледуење по дујчани“. а што се однесува до темава, шутка не знам каде се наоѓа нити сакам да знам, пазарам у грчка, а за тука, само у олтре
Браво за тебе... комплекс на висока вредност или едноставно... досадата си ја тепаш. Ах.

нека си идат провинцијата у шутка, супер е таму ко за нив, и барем помалце ќе ги глеаме и слушаме низ дуќаните по градов, мада гтц и веро центарот им се омилени за шлаење со празни раце и „разгледуење по дујчани“. а што се однесува до темава, шутка не знам каде се наоѓа нити сакам да знам, пазарам у грчка, а за тука, само у олтре
Прекрасна изјава, карпошова ќерко. Се надевам Карпош ќе е многу горд на твојот шопинг Грчки.
Ова е, до сега, најглупавиот пост што го имам прочитано годинава.
Што е проблемот, прво, објасни ми со провинцијалците? Ти го „окупираат“ градот ?
Па и тие се луѓе исто како тебе, и тие живеат на исто тло со тебе и зборуваат исти јазик, делат иста историја и култура, го дишете истиот воздух и ја пиете истата вода.
Ама нели, тој еден диалект кој они го имаат е сосема доволен за нив да ги презираш и да ги унифицираш сите „провинцијалци“ како инфериорни. Засрами се.

Како второ, што е проблемот со пазарот во шутка ? Пазар е, не е ексклузивна мода или било што. Едноставно, евтин пазар за облека. Heck, пола од продавниците во ГТЦ се снабдуваат со роба од шутка (не зборам за некој си квази-марка продавници, туку за остатокот кој не увезуваат од некоја специфична фирма) . Има луѓе кои едвај сврзуваат крај со крај, а сакаат или мораат да се подноват, па одат да купат нешто. Има некој кој едноставно сакаат да заштедат а и не им треба нешто посебно, едноставен партал.
Се наоѓа пазарот. Лично го имам посетено само еднаш, правев друштво на пријател и не ми беше ништо посебно. Немаше ништо по мој вкус, ама па секој со своето, пријателот си зема 2-3 маици кои уште му се наоѓаат од време на време.
Има потреба Скопје од таков пазар, кога чак и една Виена има таков пазар каде што има облека по евтина цена .
Да го ебам, не сме баш сите еднакви во примањата и не сите имаат пари за шопинг во Грција.

Имам одено порано во неколку наврати, ама потоа не можев ништо асално да најдам и се откажав. Посебно се нервирам кога ќе ми каже некоја другарка била таму си изнакупила се и свашта за евтини пари, а ја кога ќе отидам ништо не можам да најдам. Има некој подобар радар или што е работава? Како и да е, и цените не се веќе ко што беа, па и не е вредно малтретирањето до таму.

Еј ептен се возбудивте со оваа PMS...... PMS, луѓе!

Еј ај не се занесувајте сите во одреден дел од животот сме биле во шутка,ја ко копиљ бев на пример. :D

Од таму ми е првиот дрес(на Вардар) ОРИГИНАЛ ! :icon_lol:

ее чекајте ја да ви кажам нешто. иам другарка што нејќе да слушне да иде на масовен шопинг во некој трговски центар, за нејзе масовен шопинг само у шутка. мисли дека истите маички се и таму и тука, па иде таму само затоа што е редовен муштерија и ја знаат и плус мајка и знае да се трампа.. девојчето многу ја фали шутка и вика дека многу се исплати, али според вашиве коментари што ги читам, баш и не е нај нај :confused:
Иам идено како мала и се што се сеќавам е тоа дека ромите бараа пари од татко ми, а татко ми немаше ситно, па југото ни поприми камења, едвај киднавме од дечињата :confused:
Не планирам да купувам во иднина, си иам тука бутици, па негде и попуст си добивам пошто мајка ми ко у гтц да е родена :D си купувам од некои рандом продавнички, дали у гтц а понекогаш и у оној трговскион карши буњаковец. нејќам од шутка пошто џабе трошиш бенизн за до таму, па уште и да се задржиш 3-4 саати по времево и врз тоа да ќариш само 300 денари.. кај мене тоа не иде така :cautious:

znaci da prasam jas sakam utre da idam vo sutka za patiki. pa kakov e kvalitetot i dali cenite se isti kako onie vo buticite sport m, intermarket itn. jas sum od Veles inaku :)

Ти од кое село беше?Клошарска ќерка!!!!!!!!

да не ги има часовнициве на шутка .. ?
_S_1302189157873.jpg

16577_Mens_G_-_Shock_Watche_Gold_0_6499_big.jpeg

Речиси сите сме били и речиси сите сме купиле нешто од Шутка. Од гаќи и чорапи до обувки, па се до останатиот дел од облека сме можеле да го купиме од Шутка.

Дали сте купиле нешто од Шутка?
Што сте купиле од таму?
Раскажете за вашето купување облека од таму..... :)

ахахахааааа пстирав еднаш слики шо како купив од Шутка за 50 евра на една тема по коментирав ,чекај да ги најдам сликите
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 23:37 ---
ахахахааааа пстирав еднаш слики шо како купив од Шутка за 50 евра на една тема по коментирав ,чекај да ги најдам сликите
Еве го најдов .... :D Циган си е циган ... мислам Македонец ... упс :pipi:

http://forum.kajgana.com/threads/Рамстор-Гараж-Сејл-Попусти-до-85.70038/page-3

Јас лично тоа место неможам да го поднесам
Еден циган на сестра ми и викал оргинал се ама не се вистински :facepalm:

Имам неколку пати одено во Шутка,секогаш сум си поминувал добро.Сум наоѓал се што ми треба,од облека до патики и топлинки,ефтино е и така.Пак се токмам да одам деновиве,само гарант ќе има помалку роба отколку во викенд кога е.Еднаш еден продаваше блузон за 800 денари,со ценкање ова-она за 400 ми го даде,веројатно толку и вредеше,али го носам 2 години мака нема,ни се скина ни па побелеа од перење.
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 23:52 ---
Јас лично тоа место неможам да го поднесам
Еден циган на сестра ми и викал оргинал се ама не се вистински :facepalm:

Да не сакаш и двегодишна гаранција да ти даде?Сепак е Шутка.

Нема никаков избор, а за квалитет да не правиме муабет. Какви ѓаки бе од таму, тие после 3 перења ќе се рашират. :icon_lol:
Тренерките избелуваат.
На сите тезги истите блузи и се некои глупави модели што се носеа пред 5 години.
Или пак има добар модел, а бојата е педерска.
Аир макс и најк од далеку им се познаваат дека не се оригинал, а скапо ги продаваат.
Имаше парфем One Million за 100 ден :pos:
Веќе и они се опаметија убавите фармерки во тој бутикот пред пазарот им се иста цена како во Солун.
Бев пред две недели кој ѓавол ме излажа, а знам дека се е ѓубре.
Во тие бутиците ви куќите мирисаше на џигер пржен. Ова ли е моден пазар? :pos:

Нема никаков избор, а за квалитет да не правиме муабет. Какви ѓаки бе од таму, тие после 3 перења ќе се рашират. :icon_lol:
Тренерките избелуваат.
На сите тезги истите блузи и се некои глупави модели што се носеа пред 5 години.
Или пак има добар модел, а бојата е педерска.
Аир макс и најк од далеку им се познаваат дека не се оригинал, а скапо ги продаваат.
Имаше парфем One Million за 100 ден :pos:
Веќе и они се опаметија убавите фармерки во тој бутикот пред пазарот им се иста цена како во Солун.
Бев пред две недели кој ѓавол ме излажа, а знам дека се е ѓубре.
Во тие бутиците ви куќите мирисаше на џигер пржен. Ова ли е моден пазар? :pos:

А што мислиш во дел од бутициве од каде им е робата се е од Шутка само дупло поскапо.Сите просечни луѓе гаќите ги купуваат од пазар,од каде сакаш ти,од Орка?Никој не ти вика дека аир макс и најкот се оригинал,и самите продавачи знаат.И тие се муслимани таму,каков џигер,едино ако бил пилешки.Да не те понудија да замезите?:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom