Модниот пазар во Шутка

• Креатор на темата Креатор на темата Fasty
  • Време на започнување Време на започнување
Сум била во Шутка еден единствен пат пред добри 5 години, правев друштво на другарка, демек имало се и сешто.
Толку смрдливо и одвратно место немам видено.
И за 200-300 денари разлика во цена.... не баш, не би се мрцварела.

нека си идат провинцијата у шутка, супер е таму ко за нив, и барем помалце ќе ги глеаме и слушаме низ дуќаните по градов, мада гтц и веро центарот им се омилени за шлаење со празни раце и „разгледуење по дујчани“. а што се однесува до темава, шутка не знам каде се наоѓа нити сакам да знам, пазарам у грчка, а за тука, само у олтре

Ти пичко си толку мршава што нема кој да те опцуе...нека ме банираат од форум ама вакви ко тебе ги мачкам на леб.Бива ли да си толку луда и глупа да зборуеш волку глупи работи.Ако имаш пари за џиткање оди пазари и од Америка ако сакаш,а нас обичните смртници од провинција остави не сами да избереме каде да пазариме.А да знаеш дека тие што вака се праат ко демек у стил поим неам каде е Шутка,баш тие се таму...

Ти пичко си толку мршава што нема кој да те опцуе...нека ме банираат од форум ама вакви ко тебе ги мачкам на леб.Бива ли да си толку луда и глупа да зборуеш волку глупи работи.Ако имаш пари за џиткање оди пазари и од Америка ако сакаш,а нас обичните смртници од провинција остави не сами да избереме каде да пазариме.А да знаеш дека тие што вака се праат ко демек у стил поим неам каде е Шутка,баш тие се таму...

Без нервоза другар. Пубертет е во прашања, плус додади Млади Бунотвници, едно друго ;) Не вреди овој муабет за банови :)

нека си идат провинцијата у шутка, супер е таму ко за нив, и барем помалце ќе ги глеаме и слушаме низ дуќаните по градов, мада гтц и веро центарот им се омилени за шлаење со празни раце и „разгледуење по дујчани“. а што се однесува до темава, шутка не знам каде се наоѓа нити сакам да знам, пазарам у грчка, а за тука, само у олтре

И сеа грчка кажа и готово не попали сите ауу.Па и тие се цигани бетер од оние во шутка и се кладам земаш од такво место како што е шутка и сигурно одиш само кога има попуст. БИЧ

Ако не сум во право просветли ме и кажи што има во грчка од кои дуќани најчесто купуваш сигурно од оние како ги викаа ние не ги знаеме провинцијалците "бренди" места ? :tapp:

И сеа грчка кажа и готово не попали сите ауу.Па и тие се цигани бетер од оние во шутка и се кладам земаш од такво место како што е шутка и сигурно одиш само кога има попуст. БИЧ

Ако не сум во право просветли ме и кажи што има во грчка од кои дуќани најчесто купуваш сигурно од оние како ги викаа ние не ги знаеме провинцијалците "бренди" места ? :tapp:

Зара на попуст...... 2 евра маичка, 10 евра фармерки, 20-40 евра јакна.
Лошо сторија, велам, шпанските серии....

Ако некој има вкус, и во Шутка и било каде да отиде, може да најде некое добро парче облека кое ќе знае да го искомбинира и воопшто нема да делува евтино.
И обратно, има луѓе што фрлаат пари на познати брендови, а сепак изгледаат како да излегле од циркус.
Типичен пример е Гоце Арнаудов со неговите кошуЉи.

Ахам,да да тука купуваш у олтре,мирисаш на Аква ди Џио,идеш до Грција на шопинг.Брао бе женска,тој твојот спонзор,дека си спонзоруша нели,има бајги пари за фрлање.;)

Инаку,сум бил неколку пати во Шутка,не ми е срам,еднашка си купив јакна зимска за илјада и два-триста денари,ја носев 3 години,ако беше од шутка.

И една смешка:Праам муабет со еден циган за патики,Најки демек,ми вика да бе брат,орЃинал од Германија(како и секоја стока таму нели) :icon_lol:

Ако некој има вкус, и во Шутка и било каде да отиде, може да најде некое добро парче облека кое ќе знае да го искомбинира и воопшто нема да делува евтино.
И обратно, има луѓе што фрлаат пари на познати брендови, а сепак изгледаат како да излегле од циркус.
Типичен пример е Гоце Арнаудов со неговите кошуЉи.

Не зезај, а Боки 13? А ЈК и остала грандовска фела? :)

А демек само провинцијалцте купуваат таму а?!
А ти демек незнаеш каде е Шутка и си голема фраерка и купуваш од Грчка.Колку само ниско кажано.:tapp:

Што се подобри тезгите во грчка? :confused:

Моден пазар во Шутка?!Хаххахаха браво за насловот ме изнасмеа.:pos::pos:
Само прашање е што има модерно таму?!
Можеби гардеробите ,што ќе те бутнат некаде зад некоја завеса а доле гола земја,нема каде да згазнеш,ако пробуваш фармерки.:tapp:
Ми збореле дека таму е ефтино и еднаш се решив по иницијатива на другарка ми да одам да и правам друштво,па демек и јас да си купам нешто.Прашувам колку ви се фармерките,а тие"Па 1500 ден."
Јас прво мислам ме зафркава "хеехехех 1500 ден. и кога сфаќам дека навистина ми кажал толку си викам"Еееее кај платив карта,кај се измалтертирав со автобуси,па и најдов фармерки во Шутка,па и поскапи и од центар"
И од тогаш немам отидно никогаш повеќе.

Моден пазар во Шутка?!Хаххахаха браво за насловот ме изнасмеа.:pos::pos:
Само прашање е што има модерно таму?!
Можеби гардеробите ,што ќе те бутнат некаде зад некоја завеса а доле гола земја,нема каде да згазнеш,ако пробуваш фармерки.:tapp:
Ми збореле дека таму е ефтино и еднаш се решив по иницијатива на другарка ми да одам да и правам друштво,па демек и јас да си купам нешто.Прашувам колку ви се фармерките,а тие"Па 1500 ден."
Јас прво мислам ме зафркава "хеехехех 1500 ден. и кога сфаќам дека навистина ми кажал толку си викам"Еееее кај платив карта,кај се измалтертирав со автобуси,па и најдов фармерки во Шутка,па и поскапи и од центар"
И од тогаш немам отидно никогаш повеќе.

Те виделе лична и ти бапнале цена,ако им се ценкаш за 700 ки ќе им ги земеш :pos:

Стандардот е поголем во скопје затоа на шутка се фармерки по 1800 и далје, па со ценкање до 1000ка ќе спушти.
Типичен пример за тоа е секој циган, али скопје има повисок стандард од другите градови, па затоа, да речеме ако земаш од брендирани бутици, во кои пола роба им е да речеме оригинал, сигурно втората половина ќе им биде од шутка и слично али со иста цена како оваа оригиналната. Бизнис е во прашање, а не вие дали ќе бидете со оригинал облечени.
Во македонија исто така многу ретко стигнува оригинална роба оти има големи царини за неа, а и мора маржата да ја дигаат голема за да стигне до некоја цена шо ќе им одговара на купувачите, за кој се разбира не е достапна цена за секој туку за екстра багателата во скопје или другите градови али во скопје има поеќе бутици со оригинални производи. Да бидам искрено 90 % од бутиците носат роба од шутка и слична на неа, а останатите се да речиме со нешто поквалитетно помешано со резил роба од турска.
Е сеа проблемот е шо поеќето шо викат дека купуват таква и таква роба од грција, фактички купуваат македонска роба, голем дел од конфекциите шијат и за грчкиот пазар, па првокласното а сошијано во македонија и второ класното оди во грција и сличен пазар. Останатите класи се продаваат кај нас во бутиците, особено во помалите градови шо некој ги нарекуват провинцијалски (А провинцијалец е некој што е доселен од некаде, а градовите од секогаш биле македонски, не ја смалувајте македонија дека само скопје е мк) е сеа во тие градови обично се продава ко алва таја роба, во бутици од стилот “СЕ ЗА 100 денари“ а глеате дека робата е крш али за евтино 90 % ќе земат по некое парче шо никоаш нема да го облечат.

Ако барате евтина и шуткарска роба, не мора да одите до шутка пошто не е баш евтино, пак дигаат цени, најевтино ќе најдите низ прилеп низ битола, низ тие градчиња, има бутици на секој чекор се за 100ка, фармерки 500 денари и така натака.
Нормално, македонија НЕМА МОДА, туку иди по стилот то шо има впродавница моментално.

Е не се ист народ ромите од Шутка и Бугарите. Погрешно си сватила. Шутка ти е друга банда таму, ако треба и извалкана маица ќе ти продаде, само за да продаде.
--- надополнето: Sep 9, 2011 9:56 AM ---
Сите дуќанчиња од ГТЦ и слично купуват од Шутка или од Бит Пазар. Така да дали ќе отидеш во Стружанка итн или во Шутка, истата роба ти е. А разликата ти е во цената и во тоа што купуваш од дуќан.

Е, не би се согласила дека во „Стружанка“ и во Шутка е иста робата. Значи има македонски текстилни компании кои си имаат квалитет: „Стружанка“, „Окитекс“, „Макпримат“, „Тетекс“... Посети ги нивните продавници и дојди да разговараме за квалитет. Во Шутка робата е од увоз, ваму е домашно производство и извоз. Појди да видиш чоен капут во „Тетекс“ и појди во Шутка да видиш капут.

Инаку се согласувам со Луси Лу за Шутка, еднаш и уште еднаш никогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom