Михаел Шумахер во борба за живот!

• Креатор на темата Креатор на темата Castiel
  • Време на започнување Време на започнување
А ти се потресуваш за смртта на секое човечко битие?

Знаеш колку деца умреа денес во светот?

Па кога некој човек имал било какво влијание или утисак врз тебе, во случајов можеби идол од детството, нормално дека ќе се потресеш повеќе отколку некое дете во Африка. Не ме сваќај погрешно, тука никако не расправаме за тоа чија смрт е поважна или чиј живот е по скапоцен, само не ја сфаќам поентава на постовите од типот што го кажав во постот погоре...

ах бе кајсеру :(
вакво нешто не му посакувам на никој поготово не на омилениот возач кој возеше во тимот за кој навивав и ќе навивам
ти посакувам уште една победа т.е 92-ра и да си го славиш 45 роденден иако со мало закаснување и барем уште + 55 родендени да дочекаш

Njemački Bild je objavio fotografiju mjesta na kojem je stradao Michael Schumacher. Možete ju pogledati OVDJE.

http://www.24sata.hr/uzivo/borba-za-zivot-schumacher-je-u-komi-kaciga-mu-spasila-zivot-347295

- Bez kagice Michael Schumacher bio bi na mjestu mrtav. Njegova ozljeda je jednaka poput one koje su pretrpjeli Daniel Albrecht i Johan Grugger. Bili su ozbiljno ozlijeđeni, ali su se izvukli i nastavili normalno živjeti. Schumacher nije išao tako brzo kao oni zato ima dobre šanse. Sportaši imaju snagu da se brzo oporave - rekao je direktor Svjetskog kupa Günter Hujara
ајде да бидиме оптимисти

Вака не сум се чувствувал од времето кога дознав за Фабрис Муамба....не сум гледал многу формула, но едноставно ваква работа, посебно за вака скромен, и посебен човек, неможе а да не те разнежни....сеуште останувам оптимист дека утре кога ќе станам ќе прочитам позитивни вести за Шуми, и ќе ми го разубават пред-новогодишниот ден.....ајде мајсторе издржи, како што издржуваше во сите тесни и неизвесни битки.

Вака не сум се чувствувал од времето кога дознав за Фабрис Муамба....не сум гледал многу формула, но едноставно ваква работа, посебно за вака скромен, и посебен човек, неможе а да не те разнежни....сеуште останувам оптимист дека утре кога ќе станам ќе прочитам позитивни вести за Шуми, и ќе ми го разубават пред-новогодишниот ден.....ајде мајсторе издржи, како што издржуваше во сите тесни и неизвесни битки.

Јас би рекол лично за мене од моментот кога Сена се слупа во Монца, во моментите додека не кажаа дека подлегнал на повредите, некој сааат после несреќата... тогаш престанав да гледам Ф1 додека не се појави Шуми, кога и тој се повлече пак престанав да гледам... Се надевам дека ќе заздрави и среќно ќе си живее колку што е тоа возможно, штета е некој со кој израснале многу генерации замини...

Јас би рекол лично за мене од моментот кога Сена се слупа во Монца, во моментите додека не кажаа дека подлегнал на повредите, некој сааат после несреќата...
Сена загина на Имола.

тогаш престанав да гледам Ф1 додека не се појави Шуми, кога и тој се повлече пак престанав да гледам...
Шумахер победи на трката кај шо загина Сена...

new brain scan shows improvement in condition

live update ima na cnn
--- надополнето: 31 декември 2013 во 11:11 ---
napravile uste edna intervencija na mozokot, izvadile hematom i vmetnale nekakca naprava, ima i drugi ostetuvanja na mozokot, seuste ne moze da se kaze deka e nadvor os opasnost, seuste ima ups and downs kako sto velat, hour by hour se sledi negovata situacija i seuste nema pobednik, so toa sto kako sto rekov, skenovite od sabajlevo pokazuvaat podobruvanje.

new brain scan shows improvement in condition

live update ima na cnn
--- надополнето: 31 декември 2013 во 11:11 ---
napravile uste edna intervencija na mozokot, izvadile hematom i vmetnale nekakca naprava, ima i drugi ostetuvanja na mozokot, seuste ne moze da se kaze deka e nadvor os opasnost, seuste ima ups and downs kako sto velat, hour by hour se sledi negovata situacija i seuste nema pobednik, so toa sto kako sto rekov, skenovite od sabajlevo pokazuvaat posobruvanje.

Брат на нигерот мојш вода да му носиш :D

Иако не ми беше омилен Ф1 возач, навивав за Баричело, уште кога му беше клупски колега Шумахер кога се возеше во Индианаполис по тоа што неспортски изигра Шумахер према Баричело само за да победи го замразив уште повеќе !

Како и да е му посакувам што побрзо да оздрави, да ја победи најтешката трка во животот то е повредата што ја заработи сега!

Иако не ми беше омилен Ф1 возач, навивав за Баричело, уште кога му беше клупски колега Шумахер кога се возеше во Индианаполис по тоа што неспортски изигра Шумахер према Баричело само за да победи го замразив уште повеќе !

Како и да е му посакувам што побрзо да оздрави, да ја победи најтешката трка во животот то е повредата што ја заработи сега!
да Шумахер му нареди на Баричело да подзастане за да го помине :noze:
тимот тоа му нареди, вторите возачи за тоа и служат всушност, да задржуваат одредени конкуренти итн итн итн

иначе како јас така и многу други послем пензионирањето на Шуми забаталивеме да пратиме Ф1, не е више тоа тоа без него!
издржи легендо и напрај ни ги празниците уште повесели на многу нас!

Абе тоа фала богу дека тимот наредува знам тоа, сепак Баричело беше втор возач и мораше да ги слуша наредбите, но овде се работеше за друго...
Се натпреваруваа само 6 болиди од стартот, имаа дисквалификација другите, при едно излегување од бокс на Шуми непрописно излезе од бокс ја нагази линијата и не го пропушти Баричело кој беше во залет, па така мораше да оди низ тревник...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom