Михаел Шумахер во борба за живот!

• Креатор на темата Креатор на темата Castiel
  • Време на започнување Време на започнување
Цел ден го мислам. Помини замини таму ми лета паметот. Црвената боја е причината поради која почнав да се интересирам за Ферари, Шумахер е возачот поради кој останав со тој спорт, се’ додека не се пензионираше. После негова пензија, тука и таму знам да изгледам некоја трка.

Ќе го повторам веќе 200 пати споменатото во оваа тема.

Шуми, шофериште, издвојувај победа и на оваа трка, те молам:place:

Ќе ја бидне...јесда ќе има неколку месеци опоравување дури не си биди стариот...али 48 часа вештачки индуцирана кома, за повредите кои ги има, усвари кажува и дека не е толку страшно ( навреме е дијагностицирано крварењто )

нашиве па не да кинат зелени, викаат докторите песимисти, на К5. :pos:

кажано е само дека уште е статус кво состојба, нема промени. Треба прво да се запре крварењето и тек после кога ќе се освести да се испитуваат штетите, дали има оштетувања на центрите за говор, движење, мада ќе оди кај најдобрите доктори на терапии, не знам зошто ама имам огромна надеж дека ќе е истиот како што беше.... Ќе издржиш мајсторе, ајде, убаци во шеста!

Шеста е џабе,седмата последна и болидот на ферари шампионскиот доминантен му е потребен сега,ајде легендо,заборави се со ногата на педалот за гас и побегни! Рано ти е уште....

нашиве па не да кинат зелени, викаат докторите песимисти, на К5. :pos:

Читам и на Курир вест дека поцрнела страната на Ралф. Не можам да ти опишам колку ме курчат непроверени информации. Не знам сам колку пати им имам пишано за некоја глупост со спортот што имаат објавено (јес да ова е далеку посериозно).

Нит ми враќаат, нит ја тргаат/изменуваат вестта.

Човекот е машина и физички и ментално, ако некој може да преживее вакво нешто, тоа е Михаел.

Уште еднаш за оние кои не виделе, еве вебсајт што апдејтираат со само релевантни и проверени информации во врска со целава ситуација.

http://www.mirror.co.uk/sport/formula-1/live-updates-michael-schumacher-still-2969745#

Сеуште се сеќавам на една од првите освоени титули кога помина низ целната линија во Сузука и нормално започна викањето по радио,пофалби од тимот,честитки,а тој додека го возеше почесниот круг започна муабет што и како можат да направат за следната година.Тотално професинално(и премногу за наш вкус) и речиси како робот а не како човек

Мене у ориентацију на натпревари, кд врнеше киша,викасфа ме Шумахер,затој што увек прво место зимаше кд врне
тк ме тера да трчу појјако
озбиљно : ) Ја и Шуми газимо на кишу
али после кишу иде слнце !!!
Ке биде и за тебе и за нас овај среќна нова четрнаеста !!!

Не го сакав дури беше во ферари, коа се врати во мерцедес почнав да го поштовам, се одкажа дури беше на врвот во ферари и се врати во многу послаб тим, треба мадиња за тоа, за таков ризик да оставиш еден лош крај на една совршена кариера. Тогаш почнав да го следам и надвор од ф1, тоа шо праи маркетинг и шо учестува во некои хуманитарни акции. Може он да го помине ова, знам од лично искуство, другар од детство на 7 години од возење на мотор позади паѓа на тротоар со главата, се сеќавам ко вчера да било, внатрешно крварење во мозокот и во кома беше 5 дена. Еве го ден денес жив и здрав. Легенда е шуми, не му е времето уште.

А што е фората што некои тука пишуваат „не го сакав, не му бев фан, Сена е боље “. Каква врска има тоа побогу кога се работи за живот или смрт на човечко битие? o_O

А што е фората што некои тука пишуваат „не го сакав, не му бев фан, Сена е боље “. Каква врска има тоа побогу кога се работи за живот или смрт на човечко битие? o_O
Тоа и ја се чудам,ако не го сакале можат фино лепо да ја одминат темава.

Секој си опишува како го доживува човекот од негова гледна точка, не видов некој во темава да се изразил непристојно или да посакал да му се случи нешто лошо недајбоже.

А ти се потресуваш за смртта на секое човечко битие?

Знаеш колку деца умреа денес во светот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom