Михаел Шумахер во борба за живот!

• Креатор на темата Креатор на темата Castiel
  • Време на започнување Време на започнување
E
Епа другар, сам викаш дека е невозможно да се прогнозира ситуацијата, и после викаш вестите што доагаат all in all се лоши?! Првите 72 часа се критични во вакви ситуации, и моментално фактот дека нема лоши вести е огромна ДОБРА вест.

Да, меѓутоа, дури и да остане жив, ваква повреда на глава е страшна, ќе му требаат месеци (може и години) за да се рехабилитира. Факт е дека веќе никогаш повеќе нема да биде ист и да функционира исто ко претходно. Се зависи од тоа колку е оштетен мозокот.

Иако не ми беше омилен возач пошто навивав за Мика Хакинен во минатото, сепак Шумахер е легендата на овој спорт. Во нашето детство формулата беше спорт препознатлив по Михаел Шумахер. Пола генерација така ги научивме химните на Германија и Италија...
Ептен лоша вест се надевам ќе излезе како победник од оваа битка :(

Убаво ви зборат @Syn и @Crazy In Love за состојбата на Шумахер.
Сите се надеваме дека ќе се опорави ама последици ќе има и тој никогаш нема да биде ист.

Денес не верувам дека ќе има некои нови информации за него па се надевам дека следните информации ќе бидат позитивни и ќе донесат радост кај неговата фамилија и кај нас.

Секако дека после таква повреда на мозокот, човек неможе да остане ист. Поентата ми беше дека во овие моменти најбитно е да остане жив, поради тоа што според Gary Hartstein(Др у Формула 1 беше околу 25 години), Шуми влегува у најкритичната фаза (после 72 часа од повредата мозокот почнува повеќе да се стабилизира, отколку да предизвикува оштета).

Најдобриот Ф1 возач на сите времиња Германецот Михаел Шумахер денеска имал незгода додека бил на скијање и се удрил со главата во камен. Ситауцијата му е доста критична и се бори за живот моментално. Како што кажуваат информациите во последните 3 часа ситуацијата доста е влошена и Шуми е во доста опасна состојба. Кој како има информации нека постира на темава!!!

Издржи Шуми мајсотре!!!!

Кастиел си, ти се вратија моќите, оди излечи го :)

Не дај боже да ми се расипе и нова година и сите празници комплет... Стави у 5та мајсторе , нагази до крај и победи ја смртта во последен круг :(
:cuc::cuc::cuc:

Шуми никогаш не се предава
ИЗДРЖИ МАЈСТОРЕ!!!

Аххх доста ме погоди веста уште вчера кога прочитав. Формула е веројатно првиот спорт што го пратам. Како ватрен фан на Мекларен и Мика Хакинен никогаш не сум навивал за Шуми, но одсекогаш сум имал огромна почит спрема него. Едни од најстарите сеќавања ми се токму поврзани со Шумахер. Негде 2000 година беше што значи ја сум имал 4 години со татко ми од викендица во дојран секој викенд сме оделе до хотел истатов да гледаме Ф1 заедно со уште десетина други луѓе кои нормално биле за Ферари и Шумахер ( fucking glory hunters :cautious: ). Забегав малце од темата ама се разнежнив јебига...
Издржи легендо !

933926_10151757424822434_26663983_n.jpg

Шуми, оваа трка не смееш да ја изгубиш!

Бори се!

Ау сеуште не ми се верува, не сакам да помислам дека вака ќе заврши бе.
Вистинска легенда, институција у Ф1... жално

AJДЕ МАЈСТОРЕ!!!!!! До сега победи на 91 трка...... во кои повеќето противници ги остави далеку во позади...ретко кој победувал со таква доминација..... Поим за Ф1....знаат тие што израснале со него па и постарите што значи Шумахер во светот!!!! АЈДЕ нека ти биде оваа 92 победа....можеш мајсторе!!!

Ова е човекот ради кого почнав да гледам Ф1,и уедно човекот ради исто така прекинав да гледам,од коа се пензионираше Ф1 не е истата.Ајде мајсторе победи,исто како што победуваше на патеката.извозија оваа трка за сите твој фанови.
--- надополнето: 30 декември 2013 во 21:45 ---
Ова е твоето место,на врвот не во болница.
michael-schumacher-001.jpg

Ne mi se veruva...:( Zverovi so nad 300km/h gi kontrolirase ova da mu se sluci ....Izdrzi Shumi vo ovaa najbitna bitka !!! Izdrzi i bori se imas premnogu fanovi !!! Za Hakinen i sega Raikonen sum no covekov e KRAL za F1 i voopsto i mora da prezivee !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom