Mitsubishi Lancer 1.5 vs Kia Proceed 1.4

• Креатор на темата Креатор на темата GrD
  • Време на започнување Време на започнување

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
Ве молам за помош!

Вака сеа. Решен сум да земам кола и моментално се мислам помеѓу две коли. Mitshubishi Lancer 1.5 Invite (тоес со повеќе опрема што е) или пак Kia Pro_Ceed со EX(опрема).

Според последните информации како што знам на Pro_Ceed цената му падна од 14.600 евра на 13.100 евра.
Вчера бев во Mitshubishi салонот и правев муабет со тие таму и испадна дека цената на Лансерот не е променета и сеуште изнесува 15.480 евра.
Плус за металик боја се доплатува 300 евра знаци цената е испагја 15.800 евра. Ми дадоа попуст од 500 евра значи се на се ќе ме фати негде околу 15.300 евра.

Во опрема и 2 коли нудат ептен доста опрема дури и да се каже иста.
Мотори имаат исти.

Кола планирам да земам сега летово.
Сега ве молам ако може ваши совети за да ми помогнете за кој тип на кола да се одлучам а 2 коли многу ми се допаѓаат.

Мој избор од двете наведени е Лансер иако е поскап.

А до летото имаш време, многу работи можат да се сменат, така да не брзај.

Ехеее... до лето чекај, ке има уште многу попусти на возилата, така да можеби ке го смениш мислењето и ке земеш нешто сосема трето.

КИА лично јас никогаш не би зел, така да Лансерот е единствена опција според мене.

Лансерот без образложение.
Има веќе неколку теми каде што сме ги тупеле и Лансерот и Сидот.
Само почекај и Мицубиши ќе дадат попуст.
Ќе ја осетат кризата најкасно за 2 месеци:helou:

Искрено многу се надевав вцера кога појдов до Mitshubishi дека цените се паднати но ништо.Искрено се надевам дека до лето ке паднат и кај нив. Па според мене мозе и до 14.000 евра да дојде. Ми рекоа исто така дека сеа саем ќе има па ке прицекувам дефинитивно.

Но ако може нешто да ми кажете за возни својства ова она што ви смета што е добро. Плус некоја нова информација за пад на цени и такви работи.

дофинитивно од овие 2 ланцерот но почекај и на него ке пу падне цената затоа што светска криза е

Lancerot normalno samo cekaj ne brzaj mora da mu padnet i nemu cenata

Ја би ја зел про сидот со комплетна опрема. Барем ко за мене, за помлади има страшна линија. Башка црна со добар бандаш...мхмх

Jas sum za pro ceed spored mene poubav izgled ima
kia-pro-ceed-new-vehicle-pa.jpg

Lancerot ne me bendusuva pozadi

Моево семејство пред месец дена купивме kia pro ceed и можам да ти кажам дека преубава кола е. За лансерот незнам.

киата според мене...

Ako moze malce obrazlozenie zasto bas za kiata ste se odlucile. Poradi broj red takvi pricini na primer !! ???.

Plus jas sea narednava nedela ke zakazam test voznja za Kia Pro_Ceed i za Mitshubishi Lancer.

Pa ke vidam sto kako ke mi legnat na raka i noga.

земај мицубишиот брат,то ти е проверена работа,гледам многу луѓе ги продаваат pro-ceed-овите и то по само 1-1.5 години возење,
али ко шо ти рекоа,најдобро е да почекаш до лето,гарант ќе паднат цените :smir:

Jas sum za pro ceed spored mene poubav izgled ima
kia-pro-ceed-new-vehicle-pa.jpg

Lancerot ne me bendusuva pozadi

Ееееее другар за ова кола ти збориш па оваква нема у целава македонија каде ја најде оваа за оваа да ја купиш ќе те изгорат и помеѓу оваа и основната верзија има разлика како и помеѓу mitsubishi lancer i Mitsubishi lancer evolution за овие лансер и лансер еволушн разлика има 35000 евра лансерот е 139860 а лансер еволушн 48980 така да оваа на сликава сигурно е огин а не 14600 Ае Поздрав...

Ееееее другар за ова кола ти збориш па оваква нема у целава македонија каде ја најде оваа за оваа да ја купиш ќе те изгорат и помеѓу оваа и основната верзија има разлика како и помеѓу mitsubishi lancer i Mitsubishi lancer evolution за овие лансер и лансер еволушн разлика има 35000 евра лансерот е 139860 а лансер еволушн 48980 така да оваа на сликава сигурно е огин а не 14600 Ае Поздрав...

Верувај дека неа голема разлика. Ја ги глеав ценовниците, за Про сид мислам дека има две нивоа на опрема, поскапата беше 13,900 со опрема до заби. Неможам да го најдам ценовникот на киа про сид на нет сеа. Уште таков бандаш да му стајш и иста ко на сликата ќе биде :)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom