Mitsubishi Lancer 1.5 vs Kia Proceed 1.4

• Креатор на темата Креатор на темата GrD
  • Време на започнување Време на започнување
Пред 3 недели бев во Киа, ProCeed-от беше 13.600... Сега како попуст има?
procitav vo vesnik vcera, popust imalo, sea ne znam tocno dali bese 12900 ili 12 000... cisto informativno- otvoriv na srpskiot sajt na kia i tamu bese nalena na 12 000 evra... Ke da e i tuka 12 000... Pagjaat cenite na kolite, i na toyota im padnaa

Кај имаат продажен салон Киа Моторс?
Јас го гледав во Толту (карши фонтаната во парк). Може различни цени имаат...

Иначе, Просидот е каде-каде подобар од оној „обичниот“ :)
Ако е до 12.500 со фул опрема (таа верзија со автоматска клима) и металик боја, без многу размислување го зимам.

Кај имаат продажен салон Киа Моторс?
Јас го гледав во Толту (карши фонтаната во парк). Може различни цени имаат...

Иначе, Просидот е каде-каде подобар од оној „обичниот“ :)
Ако е до 12.500 со фул опрема (таа верзија со автоматска клима) и металик боја, без многу размислување го зимам.
Za kia zastapnici vo skopje se toltu i city car. Cim si bil vo toltu eve ti adresa od city car - Razlovecko vostanie br.26 lok.1 tel. 02 3073 888
e mail - zoran@citycar.com.mk
I druze ti si bil pred tri nedeli. Cenive na kolive se menjaat preku nokj. Kriza e :D:vozbud:
Pa i ne ti treba metalik, i bela boja e fancy.... :D

Море таа што ја гледав ми се чини дека беше „марс црвена“, ептен ми фати око :)
Ајде, баш ќе видам како се со цени деновиве. Пошто ако збориме реално, цитроенов треба да е уште поефтин... Станува збор за неколку години стар модел, иако имаат направено рестајлинг во септември 2009 на оваа верзија :)

А просидот со рестајлингот е одличен. Има лут изглед и ме потсеќа на моменти на Ауди А3-че :)
proceed_profile_660.jpg

kia-proceed.jpg

eve mars crvena

Kia-Pro-cee-d_2008_photo_17.jpg

vidi druze prosetaj use ednas po salonite, pa pisi sto si naprail.... :icon_lol:

Kia-Pro-cee-d_2008_photo_53.jpg

КИА имаат салон и кај МЗТ фабриката на 500 метри од Супер ТИНЕКС накај Маџари кога се иде.

плус спортски пакет и ксенон светла. А башка и не ми трошИстото двоумење го имав и јас кога се одлучував каква кола да земам и на крај се одлучив за PROCEEd-от. Не сега дека јас го имам, ама некако ми е поспортски и за помлади и лансерот е супер ама откако почнаа такси да ги возат не ми се прави меракот некако. Јас го земав од Толту и за плакање во готово ми дадоа и нешто многу 8л градска.Мана на Proceed-ot му е портокаловото светло, многу ме нервира, ама тоа е ситница.Твое е да си одлучиш ама јас те советувам да си земес PROCEED

Од лично искуство што сум се возел во двете,Киата ми е некако ептен "фушарски" одвнатре.Пластиката едноставно СМРДИ.Не знам дали сте гледале претежно на германскиве возила има специјален тим на стрјучњаци кои што ја испитуваат миризбата на материјалите што се ставаат во кабината.Е па овие од КИА во врска со тоа ама тотално промаршиле(иако не се германци).Лансерот ми делува некако ко посериозно изработен,со поквалитетни материјали.Ова зборувам за ентериерот,а екстериерски имаат сосем различна линија,а во врска со подвозје,мотор,амортизација ова она....па и тука се ми се чини дека Митсубишито ја јаде Киата :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom