Mitsubishi Lancer 1.5 vs Kia Proceed 1.4

• Креатор на темата Креатор на темата GrD
  • Време на започнување Време на започнување
Лансерот е 13.500 со еден куп опрема. Збориме за верзијата која до пред недела дена чинеше 15.500 евра. Имаат акција моментално, со 2000 евра попуста за Invite пакетот.

Јас би рекол да си земеш Лансер.

Мене ми е повеќе од 1.000 евра поскап од тоа што го имам како крајна граница, па ќе зимам C4 Coupe. Да имав нешто повеќе кешче, го зимав Лансерот :)

Може ли некој да наброи која е таа "еден куп опрема"? Обично кај нашиот народ ако некоја кола има клима и електрични стакла тогаш таа е со фул опрема. Ајде некој нека објасни малце што се добива за тие пари.

Може ли некој да наброи која е таа "еден куп опрема"? Обично кај нашиот народ ако некоја кола има клима и електрични стакла тогаш таа е со фул опрема. Ајде некој нека објасни малце што се добива за тие пари.
Еве ти, набројано. Клик на сликата. Задоволен? :)

Lancer.jpg

Да ... па нели сликата вреди 1000 зборови....:toe:

zavisi so baras....kia pro c`eed e so 3 vrati i hatchback dodeka lancerot e so 4 vrati i so soliden bagaznik od 400 litri.motorot mu e super na lancerot i ima odlicni performansi.znaci 1.5 motor so 109 k.s. za potrosnja zavisi kako ja vozis ali ako ja vozis onaka bez da razmisluvas za stedenje ni za stiskanje nego onaka normalno za u sk ide do 9litra a na otvoreno okolu 6.5 do 7.5 drugo i maksimalna brzina realna mu okolu 205 km/h a ne 191 ko so pise i od 0-100 okolu 10.2 ili 10.3 sec ako te interesira use neso prasaj.pozzzzzzz

Цел месец ме возат со службен Мицубиши Лансер 1.5 и морам да кажам дека е извонредно возило. Моторот е доволно агилен за претекнување килави шофери додека брзаш низ град. Поприлишно е комфорен, може 4 високи луѓе комотно да седнат без да се гужваат. Башка багажник ко царски кофчег.

Единствена маана што му ја најдовме е во врска со радиото. Го превзема саатот од RDS-от на станицата што ја слушаш, па така нема никогаш да биде точен доколку слушаш Антена или Сити. Во упатството за колата пишува како се исклучува, ама јас не успеав да се снајдам.

Лансерот е 13.500 со еден куп опрема. Збориме за верзијата која до пред недела дена чинеше 15.500 евра. Имаат акција моментално, со 2000 евра попуста за Invite пакетот.

Мене ми е повеќе од 1.000 евра поскап од тоа што го имам како крајна граница, па ќе зимам C4 Coupe. Да имав нешто повеќе кешче, го зимав Лансерот :)
Дај малку подетални информации (цена, опрема)

eve vi informacii za lancerot: Опремата кај овој модел е навистина богата и ќе ги задоволи и најпребирливите: ABS+EBD+BAS, ASC систем за стабилност + TRC систем за контрола на пролизгување, 7 воздушни перничиња, 16’’ алуминиумски тркала, автоматски клима уред, радио со CD+MP3, кожни волан (со аудио контроли) и менувач, Bluetooth конекција, патен компјутер, серво управувач подесив по висина, електрика на сите прозори, електрични греени ретровизори, централна брава со далечинско, сребрени лајсни околу прозорите, предната маска и во внатрешноста... i ova ako vi e malku oprema, ne znam sto drugo barate.....:nesvest: Nema nekoj dizajn na vnatresnost nitu nekoj poseben kvalitet vnatre ama ipak za tie pari e top!!!

druze, da ti kazam pravo, mnogu lugje mi se zalat od c4, slab kvalitet e... razmisli use ednas, kia proceed e isto taka dobra, iako e korejska ima 5 godini garancija... mislam deka bese 12 000 evra. spustena i e cenata, 110 konja ima (pojaka od c4). Ne se malce 12 000 eura da frlis...

Собери пари и земи го лансерот (ако не ти се брза). Ке се каеш!

eve vi informacii za lancerot: Опремата кај овој модел е навистина богата и ќе ги задоволи и најпребирливите: ABS+EBD+BAS, ASC систем за стабилност + TRC систем за контрола на пролизгување, 7 воздушни перничиња, 16’’ алуминиумски тркала, автоматски клима уред, радио со CD+MP3, кожни волан (со аудио контроли) и менувач, Bluetooth конекција, патен компјутер, серво управувач подесив по висина, електрика на сите прозори, електрични греени ретровизори, централна брава со далечинско, сребрени лајсни околу прозорите, предната маска и во внатрешноста... i ova ako vi e malku oprema, ne znam sto drugo barate.....:nesvest: Nema nekoj dizajn na vnatresnost nitu nekoj poseben kvalitet vnatre ama ipak za tie pari e top!!!

druze, da ti kazam pravo, mnogu lugje mi se zalat od c4, slab kvalitet e... razmisli use ednas, kia proceed e isto taka dobra, iako e korejska ima 5 godini garancija... mislam deka bese 12 000 evra. spustena i e cenata, 110 konja ima (pojaka od c4). Ne se malce 12 000 eura da frlis...
Од Киа даваат 3, дистрибутерот КиаМоторсМакедонија дава уште 2.:drk:

oprema na kia proceed
- 6 x Airbag - visinsko podesuvanje na vozacko sediste
- ABS+EBD - retrovizori vo boja na karoserija
- klima ured so fioka za ladenje - nadvoresni racki vo boja na karoserija
- centralno zaklucuvanjee - zadno svetlo za magla
- dalecinsko zaklucuvawe so alarm - potpiraci za glava podesivi po visina napred
- elektrika na predni prozori so zastita - potpiraci za glava podesivi po visina nazad
- RDS +CDP+MP3 - drzac za casi na centralna konzola
- USB+AUX - bezbednosni pojasi podesivi po visina
- 6 zvucnika i antena - potpirac za raka na centralna konzola so kutija
- audio komandi na volan so drzac za casi za zadna klupa
- bord kompjuter - treto stop svetlo
- servo volan podesiv po visocina i dlabocina - pomosno rezervno trkalo
- Obrtomer so LCD displej - ISOFIX za detsko sediste
- digitalen casovnik - filter za vozduh
- koza na volan i racka od menuvac - tonirani stakla
- branici vo boja na karoserija - deliva zadna klupa 60:40
- predni svetla za magla - zastita od stranicen udar
- elektrika na retrovizori so greenjee - 16" aluminiumski bandazi
- metalna dekoracija na vnatresnosta - pnevmatici Michelin 205/55R

Пред 3 недели бев во Киа, ProCeed-от беше 13.600... Сега како попуст има?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom