- Член од
- 5 јули 2006
- Мислења
- 82
- Поени од реакции
- 2
Wikipedia напиша:Even though many mysteries of brain function persist,every part of the brain has a known function.
Што има врска спринт на 100 метри со користењето на мозокот?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Wikipedia напиша:Even though many mysteries of brain function persist,every part of the brain has a known function.
леле луѓе мешате поими ... ние ГО КОРИСТИМЕ ЦЕЛИОТ МОЗОК во смисла дека го употребуваме значи е во постојана ф-ја но не го користиме неговиот целосен капацитет... доказ од генерација на генерација имаме попаметни луѓе но во минатото само два-три се издвојувале и затоа се толку познати... еве пример : атлетика патека 100м. од година на година се туркаат рекорди се постигнуваат нови најдобри резулатати ! не се знаат границите на човековите можности ... одат нагоре и нагоре а тоа дали одат до бескрај ке видиме ...:smir:
јас не кажав врз база на што доаѓаат попаметни генерации но важно доаѓаат тоа е поентата ...Greska si, "popametni" generacii imame zatoa sto se sirat horizontite na znaenje sekoj den, na osnova na prethodnite znaenja.
Ако користиме само 10% што ќе ни е остатокот од мозокот тогаш?За украс?
заедно со нервниот систем...Човечкиот мозок е најсложениот и најнедоволно истражениот дел од нашето тело.
Човечкиот мозок е најсложениот и најнедоволно истражениот дел од нашето тело.
Без остатокот ќе бидеме мртви. Инаку не е мит,јас ја сметам за чиста вистинаШто значи дека нема благе везе дека активни се само 10%.Ако е така тогаш озбилно,нема да ни треба остатокот...![]()
Без остатокот ќе бидеме мртви. Инаку не е мит,јас ја сметам за чиста вистина![]()
Генерално гледано, од 100% функционалност на мозокот во просек некои 10 % проценти се користат за свесно и логично размислување и резонирање, а за тоа колку ќе ги развиеме тие 10 % зависи најмногу и најчесто од самите нас.
Што значи дека нема благе везе дека активни се само 10%.Ако е така тогаш озбилно,нема да ни треба остатокот...![]()