Antagonist
Systematic Victory
- Член од
- 7 април 2007
- Мислења
- 842
- Поени од реакции
- 41
Не се прај паметен многу, како прво не разбираш шо напишав.
Муабето ми беше дека факат е оти мозокот на човекот со текот на времето се развива, шо води кон сознание дека всушност не е достигнат максимумот и прашање е дали ќе се достигни. А максимумот е 100%, шо значи дека човекот искористува моментално помалку од 100% од мозокот.
А ти Аурора не ми изигравај овде научник, работата на мозоко е најголема мистерија во науката.
Кажи ми ти на кој начин ќе го измериш капацитетот на мозокот па после неговата искористеност процентуално.
Апсурдна е таа работа, толку е комплицирана и апстракна работата на мозокот шо не можеме ни да си претпоставиме за шо се е способен. Не прам муабет јас за биолошките процеси шо се дешават во мозоко или пак кој дел од мозокот за шо служи. Иако со резерва, тие работи ги прифаќам, ама со конкретни когнитивни докази не можи да се докажи вистинскиот потенцијал или капацитет на мозоко.
а некои не знаат колку се 2+2.
јееее , па ти си бил правиот човек што знае се.
знаеш и кој е научник и кој не е , и кој не треба да се прави ,
пази парадокс од прва ти фајќам ....
Како прво викаш . не се прај паметен многу ...а тоа значи дека ми го мериш мојот капацитет на мозокот, и интелектуалното ниво според некои твои виртуелно замислени скалила.инаку не би можел да оцениш дали сум јас паметен или не...
а после викаш дека неможе да се докаже вистинскиот потенцијал или капацитет...
од кај па ти се најде мене да ме мериш колку сум јас паметен и колкав капацитет имам ,кога сереш дека неможе да се докаже тоа и дека никој неможе да знае

и не ми збори ти на мене за тоа колку искористуваме од мозокот , коефицент на искористување и полезно дејство ова она...со тоа ми се поврзани студиите.
ама муабетот е ...дека постои изјава кој кружи наваму натаму дека ние користиме само 10% од мозокот...
а другите тоа го разбираат како , 90% мозоко кој сеуште не е вклучен во употреба и којзнае што ли има таму , замисли со 10 % колку ни има напреднато цивилизацијата а со + тие 90% како ќе биде.
Ама не е тоа така....не постојат центри во мозочната кора на кои се чека да им се ослободи потенцијалот.нема делови со кои ќе може да правиме чуда.
и плус , докажано е дека интелектот зависи од меѓусебното поврзување на невроните а не од вкупната количина на сивата маса...
ми се свиѓаше примерот со фичото и со ферарито мислам дека беше.
ние збориме за максимално користење , и едната и другата кола користат 100% од можностите.
фала "богу" дека има загуби при секој обид да се пренасочи ,трансформира или направи пренос на енергија,
ама тоа незначи дека (правам споредба) под хаубата на фичото има место за правење на чуда.
и не прај финти со 2+2 , да не почнам ја .и врати се погоре да го решиш парадоксот,
пази шега....ако не успееш да го решиш парадоксот ќе докажеш дека користиш многу помалку од твоите 100% и со тоа и јас паѓам у вода:pos2::pos2::pos2: