- Член од
- 5 јули 2006
- Мислења
- 82
- Поени од реакции
- 2
Што има врска спринт на 100 метри со користењето на мозокот?Wikipedia напиша:Even though many mysteries of brain function persist,every part of the brain has a known function.
Што има врска спринт на 100 метри со користењето на мозокот?Wikipedia напиша:Even though many mysteries of brain function persist,every part of the brain has a known function.
Greska si, "popametni" generacii imame zatoa sto se sirat horizontite na znaenje sekoj den, na osnova na prethodnite znaenja.леле луѓе мешате поими ... ние ГО КОРИСТИМЕ ЦЕЛИОТ МОЗОК во смисла дека го употребуваме значи е во постојана ф-ја но не го користиме неговиот целосен капацитет... доказ од генерација на генерација имаме попаметни луѓе но во минатото само два-три се издвојувале и затоа се толку познати... еве пример : атлетика патека 100м. од година на година се туркаат рекорди се постигнуваат нови најдобри резулатати ! не се знаат границите на човековите можности ... одат нагоре и нагоре а тоа дали одат до бескрај ке видиме ...:smir:
јас не кажав врз база на што доаѓаат попаметни генерации но важно доаѓаат тоа е поентата ...Greska si, "popametni" generacii imame zatoa sto se sirat horizontite na znaenje sekoj den, na osnova na prethodnite znaenja.
Човечкиот мозок е најсложениот и најнедоволно истражениот дел од нашето тело.Ако користиме само 10% што ќе ни е остатокот од мозокот тогаш?За украс?
заедно со нервниот систем...Човечкиот мозок е најсложениот и најнедоволно истражениот дел од нашето тело.
Што значи дека нема благе везе дека активни се само 10%.Ако е така тогаш озбилно,нема да ни треба остатокот...Човечкиот мозок е најсложениот и најнедоволно истражениот дел од нашето тело.
Без остатокот ќе бидеме мртви. Инаку не е мит,јас ја сметам за чиста вистинаШто значи дека нема благе везе дека активни се само 10%.Ако е така тогаш озбилно,нема да ни треба остатокот...
Е ај...без везе!Без остатокот ќе бидеме мртви. Инаку не е мит,јас ја сметам за чиста вистина
Генерално гледано, од 100% функционалност на мозокот во просек некои 10 % проценти се користат за свесно и логично размислување и резонирање, а за тоа колку ќе ги развиеме тие 10 % зависи најмногу и најчесто од самите нас.
Што значи дека нема благе везе дека активни се само 10%.Ако е така тогаш озбилно,нема да ни треба остатокот...